Lunagang

Waarschuwing: deze pagina is een kopie van een backup uit 2007 en nog niet nagekeken. Het is mogelijk dat er plaatjes ontbreken.

Desert Treasure

Moeilijkheidsgraad: Zeer moeilijk

Lengte: Lang

Startpunt: Praat met de Archaeologist in het Bedabin Camp. Het Bedabin Camp ligt ten zuidwesten van de Shantay Pass.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet The Dig Site, Priest in Peril, Temple of Ikov, The Tourist Trap, Troll Stronghold en Waterfall Quest hebben voltooid. Je hebt ook 53 Thieving, 10 Slayer, 50 Firemaking en 50 Magic nodig. Je moet veel monsters kunnen doden. De hoogste is level 174. Een hoog agility level is aangeraden.

Benodigde spullen: Shantay Pasjes (te koop bij de Shantay Pass), desert robes, een paar waterskins, knife om waterskins te vullen met het vocht uit de cactussen, 12 Magic logs, 6 Steel bars, 6 Molten glass, charcoal, ashes, een blood rune, 1 normale bones, cake, silver bar, spice (Spice stall van Ardounge), garlic (in het huisje van de quest Vampire Slayer of Spice stall van Ardougne), pestle & mortar, spiked boots (breng Climbing boots van de quest Troll Stronghold en een iron bar naar de smit Dunstan in Burthorpe), 650 gp, lockpicks, Anti poison potions, fire staff, tinderbox, face mask, wapens en armour, prayer potions, super sets, super restore potions en erg veel goed voedsel. Teleporteermiddelen naar bijna alle steden en Trollheim zijn aangeraden. Ice gloves kunnen ook van pas komen.


Lees altijd een stukje vooruit!

ArcheoloogNeem altijd als je de woestijn binnen gaat waterskins, desert robes en een knife mee. Pak Varrock teleport runes van de bank en ga naar de Archaeologist in het Bedabin Camp ten zuidwesten van de Shantay Pass. Je kunt een vliegend tapijt huren bij Shantay Pass om hier snel te komen. De Archaeologist vraagt je om een briefje af te leveren bij een collega bij het Exam centre van de Digsite. Teleporteer dus naar Varrock en ga naar Digsite, ten zuidoosten van Varrock. Breng het briefje naar zijn collega, hij vertaalt het naar normaal Engels.

Pak de 12 magic logs, 6 steel bars en 6 molten glass in notes van de bank. Neem de ashes, bones, charcoal en de blood rune in normale vorm mee. Ga terug naar Bedabin camp en geef de vertaling aan de archeoloog. De archeoloog wil een deal met je maken: hij is op onderzoek uit, maar als jij het werk doet, krijg jij 50% van de mogelijke winst. Ga akkoord.

BartenderLoop het Bandit camp ten zuiden van de archeoloog. Daar is een bar, maak eens een praatje met de barman en koop een biertje voor 650 gp. Praat daarna nog eens met hem en praat over de diamanten. Loop naar het oosten en zoek Eblis op.

EblisEblis vertelt je dat hij wel wat glazen kan maken die je kunnen helpen om de diamanten op te sporen. Hij heeft daar de spullen voor nodig die je mee hebt gebracht. Gebruik deze dingen één voor een met hem. Nu moet je naar de glazen die hij gemaakt heeft. Die staan zuidoost van Eblis. Kijk in elke spiegel naar de mogelijke plekken. Vier plekken zijn goed, twee zijn fout. Nu moet je de diamanten gaan zoeken. Het maakt niet uit in welke volgorde je dat doet.

Diamond of Blood

Voor deze diamand heb je een silver bar, garlic, spice, armour en wapen, voedsel en een pestle & mortar nodig.

Loop naar het café van Canifis. Je ziet nu een leuk filmpje waarbij Malak de vampier wat bloed haalt bij de barman Rovar. Nu moet jij komen. Vertel je verhaal over je diamanten. De vampier vertelt je wie dat ding heeft. De eigenaar is ook een vampier en hij heet Dessous. De vampier vertelt je ook even waar hij woont, zodat jij hem een bezoekje kunt brengen. Doe eerst wat voorbereidingen voordat je hem gaat doden, anders is hij veel te sterk voor je.

Teleporteer nu naar Draynor en ga bij de jail guards de kerkers van Draynor in. Wandel naar de man Ruantun bij de anvils in het noorden en geef hem de silver bar. Deze meneer is ook een vampier, maar hij doet zijn werk wel en maakt een pot voor je. Zet al je wapens en armour op de bank, want nu moeten we naar Entrana. Vraag aan de High Priest in de kerk van Entrana of hij je pot wil zegenen (bless). Dit doet hij voor je.

Malak wil wel wat bloed voor je in de pot doen als je alle voorwerpen hebt. Maak de garlic fijn met je pestle & mortar en doe dit bij je pot met bloed. Doe er ook wat spice bij. Nu ben je klaar voor het gevecht. Neem melee of ranged wapens, armour en voedsel mee. Het is het handigste om anti magic armour aan te doen, zoals Dragonhide. De vampier waarmee je straks ruzie krijgt, valt je namelijk aan met magie en melee. Gebruik protect from melee, want met magie zal hij veel minder schade toebrengen. Je kunt Druid Pouches van de Nature Spirit quest meenemen als je niet wil dat je voedsel rot.

Plaatje

Loop de route van de kaart. Als je In search of the Myreque nog niet gedaan hebt, kun je de trapdoors en de brug niet gebruiken. Neem dan dus de iets langere route.

Zet bij het graf protect from melee aan en gebruik je pot met spice, blood en garlic op het graf. Nu komt de vampier naar buiten gekropen. Dood hem. Als je achter het hek probeert te staan, teleporteert hij naar waar jij bent.

Als je met veel bloed, zweet en tranen deze vampier hebt gedood, heb je nog geen gem. Tijd dus om Malak eens aan de tand te voelen... Hij zal je gewoon de gem geven.

Diamond of Ice

Voordat je het echte monster gaat doden, moet er eerst nog wat anders een koppie kleiner worden gemaakt. Hiervoor heb je fire spells en magic armour nodig. Daarna kun je terug naar de bank om melee armour te halen voor het echte monster. Neem als je deze diamant gaat halen de hele tijd voedsel en stat restore potions mee! Vergeet ook niet je cake mee tenemen.

IceTeleporteer naar Trollheim en ga naar het noorden. Je vindt een pad naar een ice gate. Ga dit pad op. Bij de ice gate staat een trollenkind te janken. Geef hem een cake als troost en vraag wat er aan de hand is. Zijn vader en moeder zijn bevroren door een stoute meneer die zegt dat ze een diamand van hem hebben gestolen. De trollen hebben het volgens het kind alleen maar gevonden.

Wurm je door de gate naar het volgende gebied. Het is hier koud, dus gaan je stats, special attack en energie steeds naar beneden. Probeer naar de bevroren grot te rennen. Dood 5 trollen, zodat al het ijs van de grot valt. Gebruik een firespell, daar smelten de trollen van. Ga hierna naar de bank om nieuw voedsel en ander armour te halen. Vergeet niet een stat-restore potion te drinken als je weer in een warmer gebied bent.

Het monster dat je moet doden haalt je magic en ranged naar beneden. Het is dus handig om melee te gebruiken. Fire spreuken zouden ook kunnen, maar dan moet je wel steeds op je levels letten. Een cannon er bij kan ook wel eens van pas komen, want dit is volgens velen de lastigste diamant. Doe goede armour tegen Magic aan, bijvoorbeeld Dragonhide. Doe eventueel een Ring of Life aan, dat kan je leven redden. Je kunt ook je spiked boots boots meenemen als je meteen na het gevecht verder wil, maar het is slimmer om na het gevecht even naar de bank te gaan om voedsel te halen.

Nadat je de grot bent door gekropen loop je naar het noordoosten. Ga daarna naar het zuiden. Zet Protect from Melee aan en wandel langs de wolfjes. Je komt nu op een groot leeg gebied. Je voelt slechtheid... Kamil verschijnt. Dood hem terwijl je Protect from Melee aan hebt. Let goed op je levels en drink af en toe een stat restore potion. Special Attack kun je niet gebruiken. Let er op dat als je magic gebruikt, je je staf weer op de spreuk moet zetten als je magic level onder het vereiste level komt. Je krijgt 2 chocolade cakes en een super restore potion als Kamil sterft.

Teleporteer naar de bank en neem je spiked boots, een wapen en voedsel mee. Loop weer terug naar het gebied waar je Kamil hebt verslagen en wandel verder. Je komt bij een pad naar het noorden, sla dit pad in. Je ziet nu een icy trail. Doe je spiked boots aan en probeer over de icy trail te lopen. Je kunt vallen, dan gaan er twee hitpoints van je af. Na een eindje kom je een gate tegen. Ga hier ook doorheen en loop naar de twee bevroren blokken. Sla deze kapot met je wapen. Het kan een tijdje duren, ookal hebben ze maar 10 hitpoints. De ouders zijn blij en nemen je mee naar het kind. Hij geeft je de diamant.

Diamond of Shadow

Gebruik hier veel super potions en prayer potions. Het monster kan 28 hitten en heeft een zwak voor earth spreuken!

Ten westen van de Fishing guild is een gebied met een hek er omheen. Aan de westkant staat Rasolo. Praat met hem over de diamant. Hij vertelt je dat hij een gilded cross terug wil die van hem gestolen is. Hij wil die graag terug hebben

Reis met anti poison potion, voedsel en wat lockpicks naar het Bandit Camp in Al Kharid. Het Bandit Camp ligt ten zuiden van het Bedabin Camp, waar je uitkomt als je met de vliegende tapijten reist. Zoek de meest zuidelijke tent en vind een kist. Probeer de kist open te maken met je lockpicks, je kunt hierdoor worden vergiftigd. Als je lockpicks op zijn, kun je die van de Bandits stelen. Je kunt een anti poison potion (1) of een lockpick van ze stelen. Als het na meerdere keren eindelijk is gelukt, breng je het gilded cross naar Rasolo. Hij geeft je een ring of visibility.

Maak je klaar voor het gevecht en doe de ring of visibility aan. Binnen het omheinde gebied verschijnt een trap. Ga de trap af, je komt nu in Damis' Lair. Hier lopen level 63 Shadow hounds en level 80 Giant Skeletons rond. Volg de route op het kaartje hieronder en je komt in een groot gebied met het monster. Succes!

Kaart Shadow

Damis heeft twee vormen, beiden vormen vallen aan met Melee. De eerste vorm van level 103 is een eitje, de tweede is heel wat lastiger en level 174. Hij haalt je prayer ERG snel naar beneden, dus let goed op! Je kunt de rat in het noordwesten gebruiken om tussen Damis en jou een blokkade te vormen, zodat hij niet bij je kan, maar jij hem wel met je pijlen kunt bestoken of kunt betoveren met magie.

Diamond of Smoke

PutDeze diamand is de gemakkelijkste van alle diamanten. Neem je tinderbox, facemask en spullen om een level 167 te doden mee. Neem eventueel ice gloves mee, dan wordt je wapen niet uit je handen geslagen. Ik heb water blast gebruikt, daarmee raak je hem hard. Ik had niet eens voedsel nodig. Neem het toch maar voor de zekerheid mee ;-). Energy potions zijn handig, maar ze zijn niet nodig als je het goed doet.

Ga met het vliegende tapijt bij de Shantay Pass naar Pollnivneach te reizen. Neem dus 75 tot 200 gp mee en houd een plaatsje vrij, omdat je je rechterhand leeg moet zijn voor het tapijt. Loop de stad uit aan de zuidkant van Pollnivneach en loop naar het westen. Je ziet een put in het noorden. Check of je je facemask en je ice gloves aan hebt en ga naar binnen.

Smoke

Loop naar het zuidwesten en wacht totdat je energie 100% is. Steek dan de torch aan en ren naar de volgende torch in het noordwesten (rode stip op de kaart hiernaast). Steek ook deze torch snel aan. Ren daarna naar de noordoostelijke torch. Steek die ook aan en ga naar de laatste zuidoostelijke torch. Je krijgt nu een berichtje dat het pad verlicht is en dat je je key moet claimen. Als dat niet zo is ben je een torch vergeten of er is er één uitgegaan. Als alle torches aan zijn ga je zo snel als je kunt naar de kist in het midden van de grot. Pak daar de sleutel uit. Daarna heb je alle tijd om naar Fareed te komen. Ga naar Fareed en open het hek je met je sleutel. Controleer nog eens of je je Ice gloves aan hebt en zet Protect from melee aan als Fareed verschijnt. Dood hem en hij dropt de diamond.

De piramide

DiamondPoe poe, dat was me wat. We zijn alleen nog niet klaar... Neem de vier diamanten, je armour en een aantal prayer potions mee naar de spiegels bij Eblis. Praat met Eblis, hij vertelt je over hun held Azzanadra die gevangen is in de piramide. Je moet de diamanten terug plaatsen. Loop naar de piramide in het zuiden en kijk naar de kleuren van de pilaren. Plaats daar de diamanten op. Nu kun je in de piramide voor het laatste deel van de quest.

De deur van de piramide is nu open. Ga de ladder aan de noordelijke kant van de piramide op, ga door de deur en klim de ladder af. Binnen zijn level 103 mummies. Scarabs verschijnen soms naast je, ze kunnen je vergiftigen. Er zijn ook vallen die je de piramide uitgooien. Blijf niet te lang op één plek staan, dan val je in de val. Als je er niet langs komt moet je verschillende dingen proberen, zoals armour uit, gewicht veranderen, lopen in plaats van rennen, enzovoort. Dit is bij iedereen anders. De doolhoven worden per verdieping langer. Er zijn vier verdiepingen.

Eerste vloer:

Loop naar het oosten nadat je de ladder af bent gegaan. Ga daarna naar de ladder in het noorden en klim de ladder af.

Tweede vloer:

Helemaal naar het oosten, naar het zuiden tot je niet verder kunt, naar het westen, naar de smalle gang in het noorden en de ladder af.

Derde vloer:

Naar de noordwestelijke hoek, naar het zuiden en daarna naar het midden van de piramide. Loop daarna naar het oosten en het zuiden zodat je in de zuidoostelijke hoek komt. Ga daarna naar de kamer in het westen. Ga ook deze ladder af.

Vierde vloer:

Het is een beetje ingewikkeld, maar neem de westelijke gang en loop een groot rondje met de klok mee naar de kamer. Duw daar tegen de muur en je komt bij Azzanadra. Praat met hem.

Beloning: 20.000 Magic xp. Ancient magics. Je kunt ook Ghostly robes halen met je Ring of Visibility

Quest points: 3

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Recipe for Disaster - Gevechten met de Culinaromancer

Over deze pagina

Met dank aan Hypnotiik, jesse en mortal newby voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittannië
© Lunagang 2004 - 2018

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.