Lunagang

Smithing - Andere materialen

Blurite

Alle voorwerpen van Blurite kunnen alleen na het voltooien van de The Knight's Sword quest gemaakt worden. Blurite is een materiaal dat niet vaak gebruikt wordt. Je kunt er ook niet zo veel mee. De enige plaats waar je het kunt hakken is aan het einde van de grot met de Ice Warriors en Ice Giants ten zuiden van Port Sarim. Het is gevaarlijk om daar te zijn.

Het maken van een blurite bar levert 8 xp op. Als je er iets van maakt, krijg je 17 xp. In totaal is dat 25 xp per bar.

PlaatjeLevelNaamBars nodigXPGp's voor highalchen
Blurite Bolts8Blurite bolts1170
Blurite Limbs12Blurite limbs1170

Hoewel je Blurite ook als gratis speler kunt hakken, kunnen deze spullen alleen door members worden gemaakt en worden gebruikt.

Er bestaat ook nog een blurite zwaard. Je kunt die niet zelf maken, maar je kunt hem laten maken door Thurgo. Hij leeft in een huisje bij de ingang van de Blurite grot. Hij doet het alleen tijdens de The Knight's Sword quest.

Dragonfire shield

Dragonfire shieldEen dragonfire shield is een anti-dragon shield, waar met Smithing een draconic visage op is gezet. Hierdoor krijgt het schild speciale krachten, zoals hoge stats en een leuke functie waarmee je het vuur van draken op kunt slaan. Het vuur kun je weer vrijlaten, zodat je vijand de volle laag over zich krijgt.

Draconic visages worden gedropt door volwassen black, iron, steel, mithril draken, de King Black Dragon en Skeletal Wyverns. De kans is niet groot dat je er één krijgt. Ze zijn dan ook erg duur.

Als je een draconic visage op een anti-dragon shield wilt zetten, heb je 90 Smithing nodig. Ga met de draconic visage naar een anvil en timmer met behulp van je hamer de draconic visage op je schild. Dat zal je 2000 xp opleveren.

Je kunt, als je nog geen 90 Smithing hebt, het schild ook voor 1250k in elkaar laten zetten bij Oziach in Edgeville.

Dragon sq shield

Dragon sq shieldIeder monster dat gems dropt, dropt ook een half of a key en een dragon left half. Als je zo'n helft hebt gekregen, kun je het andere deel in de Legends' Guild kopen. Ga naar een anvil en zet de twee delen op elkaar. Je hebt daar 60 Smithing voor nodig. Het geeft 75 xp.

Goud

Tijdens twee quests heb je speciale dingen van goud nodig. Je kunt ze gewoon maken door gold bars op een anvil te doen.

PlaatjeLevelNaamBars nodigXPQuest
Golden helmet8Golden helmet330Between a Rock...
Gold bowl12Gold bowl230Legends' quest

Elemental en mind helms en shields

Tijdens Elemental Workshop I en Elemental Workshop II leer je Elemental Helms, Shields en Mind Shields en Helms te maken. Deze geven bescherming tegen magische aanvallen. Je leert tijdens deze quest ook om de bars te maken die je er voor nodig hebt. Dat zit erg ingewikkeld in elkaar.

Je moet altijd een Slashed Book bij je hebben als je een elemental shield gaat maken. Je kunt dit boek in de boekenkast in het huisje ten zuiden van de Elemental Workshop vinden. Voor de andere items heb je een Battered book nodig, die je in het exam centre bij de digsite kunt vinden.

Elemental bar maken

Om een elemental bar (of elemental metal, zoals het in het spel wordt genoemd) te maken, moet je een elemental in de westelijke kamer van de eerste verdieping van de Elemental Workshop doden. De Elemental Workshop zit achter de muur in het huis met de anvils in Seers' Village. Je hebt een battered key nodig om binnen te komen. Deze krijg je uit een Slashed book (zie boven).

Ga met de elemental ore die je hebt gekregen naar het zuidelijke kamertje van de workshop. Hier is een furnace. Smelt het samen met 4 coal om in een elemental bar. Ga hiermee naar een anvil in het midden van de workshop en maak wat je wil.

Primed mind bar maken

Om een primed mind bar, de bar die je nodig hebt om mind helms en mind shields te maken, te krijgen, moet je eerst een elemental bar hebben. Ga hiermee naar de tweede verdieping van de workshop via de trap in het midden. Loop dan naar het zuiden. Hier zie je een soort kraan. Leg je bar op het plateautje en til de bar op met de westelijke hendel. Draai de kraan met de oostelijke hendel en laat de bar even in het lava zitten door de westelijke hendel te gebruiken. Draai de kraan weer terug met de oostelijke hendel en leg de bar terug op het plateautje met behulp van de westelijke hendel. Als het goed is is de bar nu oranje in plaats van paars.

Laat het karretje waar de bar op ligt verder rijden door de noordelijke hendel over te halen. Je bar komt nu onder een drukmachine te liggen.Ten noordwesten van de noordelijke hendel is weer een hendel. Haal die over. Je bar wordt nu platgemaakt. Laat het karretje verder rijden met de hendel. Hij komt nu voor een watertank te staan. De bar moet namelijk nu afkoelen. Bij de watertank is ook weer een hendel. Haal deze, als de tank leeg is, over. Als de tank nog niet leeg is moet je even aan de twee valves bij de machine draaien, dan gaat het water er uit. Draai nu aan de corkscrew lever naast de hendel. Er komt nu een ding naar buiten geschoven, richting het karretje. Draai nog een keer aan de corkscrew lever, zodat het karretje met de bar in de tank komt. Als dat niet gebeurt, moet je even na gaan of je de bar wel met de kraan in het lava hebt gedompeld en of je de bar al hebt geplet.

Sluit de deur weer met de hendel. Draai nu aan de valve links van de hendel en aan de valve rechts van de hendel. De tank loopt nu vol en je bar koelt af. Draai weer aan de valves zodat het water wegloopt. Open de deur weer met de hendel en draai aan de corkscrew lever zodat de bar weer op het karretje op de rails komt. Sluit de deur en laat het karretje naar het volgende station, een grote machine met ventilator, gaan.

Ook naast deze machine is een hendel. Haal deze over en de ventilator gaat draaien. De bar wordt nu wit en is droog en afgekoeld. Laat het karretje weer terug naar de claw gaan en pak de bar op.

Nu je de primed bar hebt, kun je er een mind bar van maken. Dat doe je in de kamer beneden de deze kamer. Hier kun je komen door de grote klep in de vloer in de gaan. Je komt nu weer in een nieuw deel. Loop naar de deuren in het oosten, ga er door en leg de bar onder de extractor gun van de machine die je ziet staan. Ga zelf in de stoel zitten. Je krijgt nu een animatie te zien en je magic gaat 20 omlaag. Ga naar boven en maak van de primed mind bar wat moois.

Overzicht

PlaatjeLevelNaamBarsXPQuest
Elemental helmet20Elemental helmet1 Elemental bar20Elemental Workshop I
Elemental shield20Elemental shield1 Elemental bar20Elemental Workshop I
Mind helm30Mind helm1 Primed mind bar30Elemental Workshop II
Mind shield30Mind shield1 Primed mind bar30Elemental Workshop II

Over deze pagina

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittannië
© Lunagang 2004 - 2019

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.