Lunagang

Barbarian Assault

Barbarian Assault is een spel voor vijf spelers. Je moet er samen voor zorgen dat de monsters dood gaan. Iedere speler heeft zijn eigen rol in dit spel. Dit is een veilig spel, als je doodgaat verlies je je voorwerpen niet.

Er zijn geen eisen voor het spel. De moeilijkheidsgraad en het aantal monsters zal per "golf" (dit wordt later uitgelegd) hoger worden, daarom is het wel handig als je een goed combat level hebt.

Je hoeft geen voedsel mee te nemen in dit spel. Runes en arrows zijn ook gratis, dus die hoef je niet mee te nemen. Armour en wapens kun je wel meenemen en het is dan ook handig dat je dat doet. Capes kun je niet dragen tijdens het spel. Als je een aanvallende rol met melee gaat spelen, moet je wapens meenemen die accurate, defensive, aggresive en controlled kunnen vechten. Rangers moeten gewoon een boog mee nemen en mages een staf waarmee ze de air, fire, water en earth spreuken kunnen worden uitgesproken. Een Magic Staff volstaat hier al in, omdat runes gratis worden aangeboden.

Het spel ligt bij het agility parcours van de Barbarians, ten noorden van de Baxorian Falls van de Waterfall quest. Deze liggen weer ten westen van de coal trucks ten westen van Seers' Village. Je kunt ook met een betoverde Sapphire necklace, de Games necklace, naar Barbarian Assault teleporteren.

Om het spel te leren moet je eerst in training. Dat kan bij Captain Cain in het gebouw van het spel. Als je hem aanspreekt en vraagt wat voor plaats het hier is, zal hij boos worden en je wat discipline bijbrengen. Je slaat niet zo'n toon aan tegen een kapitein. Je komt er later achter dat dit een vechtplaats is. Dan kun je vragen of je mee wil doen of niet. Kies natuurlijk ja. Je zult dan een scherm te zien krijgen met hoofdstukken uit de tutorial:

Tutorial menu

Je ziet dat deze best lang is. Je moet beginnen met Introduction to the Arena. Klik op de titel van de tutorial in het spel om hem te beginnen. Met de beelden in het spel en hier een herhaling van de tekst in het Nederlands moet het wel lukken.

Introduction to the arena

Captain Cain vertelt dat de de Barbarian Assault arena gebouwd is om tegen "Penance" monsters te kunnen vechten. Deze monsters zijn door de goden op de wereld gezet, zodat de mensen hun waarde kunnen tonen in de strijd.

In de arena beneden moet je in teams van vijf personen vechten en je door negen golven (waves) monsters werken. Als je dat gedaan hebt, krijg je last met hun Queen.

Aanvullingen door de auteur op de tutorial: Je moet straks aan monstergolf één beginnen. Als je deze hebt verslagen, zul je in de kamer van golf twee verschijnen. Waar en wat deze kamers zijn, wordt in "Getting started" uitgelegd. Als je golf twee uit hebt gespeeld, kom je in kamer drie met golf drie. Zo kom je steeds verder. Kamer 10 is de queen, The Final Battle. Als je tijdens het spel of tussen golven bent gestopt en weer aan golf één wil beginnen, kun je je laten "resetten" bij Captain Cain.

Getting started

Captain Cain laat je een ladder in het midden van de kamer van het gebouw zien. Hij vertelt dat beneden de "briefing rooms" zijn, oftewel de kamers waar je je kunt voorbereiden. Hier kun je een team verzamelen om het spel te doen. Er zijn tien van zulke kamers, de captain laat deze aan je zien. Elke golf monsters heeft één kamer. Zo heeft golf één kamer één en golf vijf kamer vijf. Je moet dus in één van deze kamers gaan staan als je die golf monsters hebt bereikt.

In elke kamer ligt een scroll op de tafel. Pak zo'n scroll en gebruik hem op een andere speler. Je moet van vier andere spelers toestemming hebben om te spelen. Gebruik je scroll op een speler en hij/zij zal zich voor een rol inschrijven. Met deze spelers zul je het spel gaan doen. Andere spelers kunnen jou natuurlijk ook vragen om toestemming. Als je scroll vol is, moet je met de rechtermuisknop op "Write-role" klikken en de ladder in de kamer afgaan om het spel te starten.

Er is één kamer die wat groter is dan de andere. Hier staat geen tafel met een scroll en hoef je geen vrienden te hebben om mee te spelen. Als er genoeg spelers in de kamer zijn, zal er vanzelf een spel starten.

Aanvullingen door de auteur op de tutorial: In de volgende tutorial wordt verteld dat er vier rollen zijn, maar het is handiger om nu al te weten welke dat zijn: Attacker, Defender, Collector of Healer. Je ziet dat je vijf mensen voor het spel nodig hebt en dat er maar vier rollen zijn. Je kunt dus één rol door twee personen laten vervullen.

Je moet de Accept Aid-optie aan hebben om gerecruteerd te worden met een scroll. Deze optie staat onder het symbooltje van gereedschap in het spel.

Je kunt geen katten in het spel brengen.

Playing the game

Eenmaal de ladder afgegaan zul je in het spel komen. Wat je moet doen hangt af van welke rol je hebt gekozen tijdens het inschrijven: Attacker, Defender, Collector of Healer. Elke rol heeft een eigen taak met zijn eigen menu in het spel. Een van deze informatie moet met een hoorn worden doorgegeven aan andere spelers. Deze hoorn zal in je inventory verschijnen als je het spel gaat spelen.

The Attacker Role

Attackers hebben een rode cirkel op de grond om zich heen. Attackers zijn de aanvallers en moeten melee, magic of ranged gebruiken om de Penance Fighters en Penance Rangers aan te vallen.

FighterPenance Ranger

Menu Attackers RoleDe Penance monsters passen zich automatisch aan aan je aanvallen, zodat ze altijd het beste beschermd zijn. Als je met melee vecht, moet je steeds tussen controlled, accurate en defensive wisselen om nog een beetje schade te kunnen aanrichten bij de monsters. Rangers moeten wisselen tussen iron, mithril, steel en bronze arrows. Magiërs, je raadt het misschien al, moeten wisselen tussen spreuken van air, water, earth en fire. Hierbij kun je geen Ancient Magicks gebruiken. Welke stijl, type arrows of runes je moet gebruiken, zal worden verteld door de Collector. Als je de verkeerde aanval gebruikt, zal de aanval worden teruggekaatst op jou. De aanvallen die je moet doen staan in de bovenkant van je scherm.

De Attacker moet ook informatie aan de collector doorgeven over wat hij moet doen. Dit kun je met de hoorn doen die je krijgt. Je moet hem doorgeven wat bij het icoontje van de mond staat. In dit geval Green eggs dus. Captain Cain hamert er op dat je moet er naar moet LUISTEREN wat bij het OOR staat en moet ROEPEN wat er bij de MOND staat. Wat je roept zal in de menu van je teamgenoten worden bijgewerkt, dus je moet regelmatig roepen.

Attackers kunnen gratis spullen als runes en pijlen uit de machine met het rode zwaard bij de ingang van de arena pakken.

Machines

Captain Cain vertelt ook dat je eens de standbeelden bij de ingang van het spel moet bekijken, omdat dat je een beter idee zal geven over wat je moet doen als Attacker.

Aanvullingen door de auteur op de tutorial: Vertel het telkens zo snel mogelijk door als er wat bij de mond staat veranderd. Dit kun je doen door één van de rechtermuisklikopties van de hoorn die je automatisch krijgt te gebruiken. Zo weet de controller wat hij moet doen. Als de controller zijn informatie ook snel door geeft, weet jij snel welke aanvalsstijl je moet gebruiken. Het spel gaat dan sneller en je krijgt meer punten aan het einde.

The Defender Role

Penance RunnerDefenders hebben een blauwe cirkel om zich op de grond. Defenders moeten de Penance runners tegenhouden. Deze monsters starten in de noordelijke hoek van de arena en rennen naar het zuiden. De truc is om ze met de geur van hun koningin te lokken. Je moet ze naar vallen in de vloer lokken. Er zijn vallen in de west en de oostkanten van de arena. Je kunt ze naar deze vallen lokken met voedsel die je uit de machine met het blauwe schild bij de ingang van de arena kunt halen. Er zijn verschillende types voedsel die je op de vloer moet gooien. Zo lok je ze. Het laatste stukje voedsel leg je op de val om ze te vangen.

Defender roleOok de Defender heeft een eigen menu in het scherm. Het type voedsel dat je moet gebruiken staat er in bij het oor. De Defender moet ook iets met zijn hoorn doorgeven, maar dit keer aan de Healer. Wat je moet doorgeven staat weer bij het symbool van de mond.

Als je het verkeerde voedsel gebruikt, ondekken de Penance runners je plannen en gaan ze terug naar waar ze vandaan kwamen.

De vallen zullen niet eeuwig blijven staan. Je moet ze van tijd tot tijd repareren met de materialen die in het noorden te vinden zijn. Deze materialen kun je ook gebruiken om barricades bij de ingang van de grot van de Penance Runners te bouwen. Dit vertraagt ze.

Captain Cain vertelt ook dat je eens de standbeelden bij de ingang van het spel moet bekijken, omdat dat je een beter idee zal geven over wat je moet doen als Defender en meer weet over deze monsters.

Aanvullingen door de auteur op de tutorial: De Defender heeft een lastige taak en het is dan ook moeilijk je werk goed uit te voeren. Zeker voor beginners. Vaak worden de Penance runners ook dood gemaakt met de eieren uit de launcher die de collector in de launcher doet. Logs en een hamer om de baricades te repareren liggen bij de spawnplek van de monsters.

The Collector Role

Collectors RoleJe kunt collectors herkennen aan het gele rondje op de grond om de persoon. Collectors moeten de eieren die dode Penances hebben achtergelaten oppakken. Je kunt zoveel eieren als je wil oppakken. Je moet ze wel in een tas doen die je even mag lenen van de Barbarians. Deze tas moet je dus weer teruggeven.

De eieren moet je afvuren op de Penance met een launcher. Deze staan op podiums in de arena. Er zijn drie verschillende eieren: explosieve rode eieren, groene gifeieren en blauwe eieren die de monsters stil laten staan. Je kunt alleen eieren van één soort oppakken vanwege hun automatisch ontploffingsmechanisme. Welk soort dit is staat bij het oorsymbool.

Het menu van de collector ziet er zoals op het plaatje hiernaast uit. Wat bij het oor staat wordt doorgegeven door de attacker. Deze moet dat met zijn hoorn vertellen. Op jouw beurt moet jij aan de attacker vertellen wat er bij de mond staat.

Captain Cain vertelt ook dat je eens de standbeelden bij de ingang van het spel moet bekijken, omdat dat je een beter idee zal geven over wat je moet doen als Collector.

Aanvullingen door de auteur op de tutorial: Mijn ervaring is dat de tas waar je de eieren in moet doen alleen maar lastig is. Het is weer een extra klik bij het vullen van de launcher, wat weer tijd kost. Het is veel handiger om je tas vol te proppen. De eieren die er niet meer in passen, zullen gewoon in je inventory verschijnen.

Je kunt in de Egg launcher ook zien hoeveel eieren de launcer bevat.

Collectors kunnen in hun dispenser de kleur van hun eieren veranderen. Soms gaat dat wel eens mis. Hoe hoger level je in je rol bent, hoe minder vaak dat zal mislukken.

The Healer Role

HealerHealers hebben een groene cirkel om zich. Healers moeten de spelers genezen als ze vergiftigd of gewond zijn. Ze moeten ook op de Penance Healers doden. Deze lelijke monsters vergiftigen spelers en genezen hun kinderen. Healers halen hun spullen uit de machine met het groene kruis er op bij de ingang. Deze vials kunnen worden gevuld bij het groene meertje ten oosten van de machines.

Healer RoleDe machine heeft ook nog vergiftigd voedsel voor de Penance Healers: Tofu, worms en meat. Deze dingen moet je aan de Penance Healers voeren. De Defender vertelt je door wat je moet voeren. Jij moet op jouw beurt aan de Defender doorgeven wat er bij het symbool met de mond staat.

Beneden in je scherm is er een overzicht van de gezondheid van je teamgenoten. Let hier op en let er op als er spelers zijn die hulp nodig hebben.

Healer Menu

Captain Cain vertelt ook dat je eens de standbeelden bij de ingang van het spel moet bekijken, omdat dat je een beter idee zal geven over wat je moet doen als Healer.

Aanvullingen door de auteur op de tutorial: Vaak wordt bij de hogere waves de vijfde rol vervuld als een extra healer. De een gaat dan alleen teamgenoten genezen, de andere Penance healers doden.

Extra information

Naast je rol als Attacker, Healer, Collector of Defender zijn er nog twee andere dingen die je kunt doen.

In het gebied staan de launchers. Deze vuren eieren af, die er door de Collector in worden gedaan. Iedereen kan deze machines afvuren. Klik op "Fire" bij de launcher, mik op het monster en klik het ei aan dat je wil gebruiken. Deze eieren moeten er natuurlijk wel in zitten.

Je zult ook een hoorn in de hoek van de arena zien staan. Dit is de Horn of Glory. Iedereen kan hier dingen door roepen naar de andere spelers. Hier staat wat iedereen moet doen en dit kun je doorgeven aan andere spelers.

Met het vechten zul je Honour Points verdienen voor je rol. In het gebouw van de Barbarian Assault zie je een schoolbord staan. Hier kun je jouw status als soldaat zien. Naast het schoolbord staat een Bank Deposit box voor als je je spullen kwijt wil.

Captain Cain vertelt tot slot dat de machtige Guthix aan het begin van de First Age overal in RuneScape rune deposit boxes had gezet die mensen konden gebruiken. De mensen waren te hebberig en begonnen hun eigen runes te maken. De Barbarians vinden dat je alleen de runes die gegeven zijn mag gebruiken. De Barbarians hebben zo'n deposit die ze altijd al gebruikt hebben. Je mag geen runes gebruiken die zelf of door iemand anders gemaakt zijn. Prayers zijn ook uit den boze in de arena, er is geen tijd voor bidden tijdens het vechten. Voor arrows wordt ook gezorgd in de arena, dus het is beter om ze niet mee te nemen.

Aanvullingen door de auteur op de tutorial: De collector kan maar één soort eieren oppakken, maar dat maakt niet uit voor het afvuren. Als een ei eenmaal in de machine zit, kan die op een willekeurig moment worden afgevuurd. Rode eieren zijn explosief, groene vergiftigen de beesten en blauwe maken de Penance tijdelijk bewusteloos.

Als iedereen goed doorgeeft wat er in zijn scherm staat, is de Horn of Glory niet nodig. Je zou hem kunnen laten bedienen door de vijfde speler, dan hoeven de anderen niet op hun scherm te letten en wat ze door moeten geven. Dit werkt echter niet zo handig.

The Final Battle

De tiende golf monsters is de finale afrekening met de koningin. De grot van de koningin is iets anders dan de normale, maar je zult nog steeds je taken kunnen uitvoeren.

Je moet eerst alle Penance monsters doden voordat je de koningin komt. Je moet dus eerst de normale monsters zo snel mogelijk doden. Als je bij de Queen bent aangekomen zal je een beetje taak veranderen. De Queen zal een nieuw ei leggen: een geel ei. De Queen kan niet worden gedood met normaal geweld of het afvuren van normale eieren. Jij en je team moeten er voor zorgen dat deze gele eieren veranderen in Omega eggs. Deze eieren kunnen worden afgevuurd met de launcer achter de koningin.

Lava en poison poolsJe kunt een Omega Egg maken door het ei naar elke persoon toe te gooien. Elke persoon moet weer wat met het ei doen. Elke rol moet wat anders doen. De Barbarians zullen je een boek geven met wat je moet doen.

Je moet dit herhalen totdat de queen dood is.

Aanvullingen door de auteur op de tutorial: De queen ziet er zo uit als op het plaatje hieronder. Wees rustig als ze komt, paniek heeft geen zin en zorgt er alleen voor dat je sneller dood gaat. Je moet zeven eieren hebben om de koningin dood te maken.

Neem de vijfde man mee als healer, dat is zeer handig bij de queen. Laat eventueel twee sterke mensen voor de queen staan, zodat de queen op hen af gaat en niet de mensen die het kannon met de eieren besturen aan gaat vallen. Als je achter het kannon wordt aangevallen, kun je namelijk geen eieren gooien. Laat één healer voor de mensen achter het kannon zorgen.

Queen

Rewards

Aan het einde van elke golf monsters zal je je score te zien krijgen met hoe je individueel hebt gewerkt en als team. Je krijgt Honour Points voor de rol die je hebt gespeeld en deze kun je inwisselen bij Commander Connad in het gebouw van Barbarian Assault. Het aantal punten dat je krijgt is gebaseerd op hoe je je rol vervuld. Hoeveel punten je krijgt, kun je zien als je de golf hebt verslagen. Je kunt 500 points opsparen, dan houdt het op met tellen en moet je ze inwisselen.

Aanvullingen door de auteur op de tutorial:

Je kunt bij Captain Connad voor een upgrade, armour of voorwerpen kiezen.

RoleLevel 1 - gratisLevel 2 - 200 puntenLevel 3 - 300 puntenLevel 4 - 400 puntenLevel 5 - 500 punten
Attacker+1 schade aan Penance+2 schade aan Penance+3 schade aan Penance+4 schade aan Penance+5 schade aan Penance
DefenderPenance Runners merken vanaf 4 vakjes je voedsel opPenance Runners merken vanaf 5 vakjes je voedsel opPenance Runners merken vanaf 6 vakjes je voedsel opPenance Runners merken vanaf 7 vakjes je voedsel opPenance Runners merken vanaf 8 vakjes je voedsel op
CollectorPouch bevat 2 eggsPouch bevat 4 eggsPouch bevat 6 eggsPouch bevat 7 eggsPouch bevat 8 eggs
HealerJe zult 10 Hitpoints per dosis genezenJe zult 15 Hitpoints per dosis genezenJe zult 20 Hitpoints per dosis genezenJe zult 25 Hitpoints per dosis genezenJe zult 35 Hitpoints per dosis genezen

PlaatjeNaamKostenEisen
Fighter HatFighter hat275 punten in elke rol en één keer de queen verslagen hebben45 Defence
Healer hatHealer hat275 punten in elke rol en één keer de queen verslagen hebben45 Defence
Runner hatRunner hat275 punten in elke rol en één keer de queen verslagen hebben45 Defence
Ranger hatRanger hat275 punten in elke rol en één keer de queen verslagen hebben45 Defence
Fighter torsoFighter torso375 punten in elke rol en één keer de queen verslagen hebben40 Defence
Runner bootsRunner boots100 punten in elke rol40 Defence
Penance glovesPenance gloves150 punten in elke rol40 Defence
Penance skirtPenance skirt375 punten in elke rol en één keer de queen verslagen hebben60 Ranged
40 Defence
Granite bodyGranite body95.000 gp en één keer de queen verslagen hebben50 Defence en 50 Strength

Je kunt ook nog gokken om voorwerpen voor 200, 400 en 500 punten. Hoe meer punten je inwisselt, hoe hoger de kans dat je een leuk voorwerpen krijgt. Je kunt een Dragon Chainbody hier mee krijgen, maar die kans is nagenoeg nihil.

Gefeliciteerd, je weet nu alles van het spel!

Over deze pagina

Met dank aan Bie Boe en Oetjeeuh.M voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittannië
© Lunagang 2004 - 2019

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.