Lunagang

Herblore - Benodigdheden, kruiden en ingrediënten

Om een drankje te maken heb je eerst een vial met een vloeistof, een herb en een ingrediënt nodig. Voor de meeste drankjes is de vloeistof in de vial gewoon water, maar er zijn ook een paar die je in coconut milk moet maken. Een herb is een kruid. Je kunt ze verbouwen met Farming of krijgen van monsters. Andere spelers kunnen ze ook verkope. Welk kruid je nodig hebt, hangt weer van het drankje af dat je wilt gaan maken. Naast het kruid heeft een drankje altijd een tweede ingrediënt nodig. Ook dat is weer afhankelijk van het drankje dat je wil maken. In de guide hieronder kun je lezen welke kruiden en ingrediënten er zijn en hoe je ze krijgt.

Vial of water

PlaatjePlaatjeEen vial of water is, zoals de naam al zegt, gevuld met water. Lege vials kun je onder andere kopen in de herblorewinkels, zoals die van Taverley of Entrana. Een aantal general stores hebben ze ook: Ardougne en Shilo Village zijn de moeite waard om eens te bezoeken. Crafting heeft ook een onderdeel waarbij je glas kunt maken. Daar vallen vials ook onder.

Stop gewoon een vial in een fontein, waterpomp of kraan en alle vials in je inventory zullen automatisch worden gevuld met water, tenzij je ondertussen weg loopt.

Vial of coconut milk

CoconutSommige drankjes waarvoor een hoog level is vereist, kunnen niet in de gewone vials met water worden gemaakt. Daarvoor is een vial met coconut milk nodig. Verbouw kokosnoten met Farming, oogst een kokosnoot en sla die doormidden met een hamer. Doe dan de helft op een gewone lege vial en je vial zal gevuld worden met coconut milk.

Herbs

Het eerste ingrediënt voor je potion is altijd een herb. Een herb is een kruid in het Nederlands. Herbs kun krijgen van monsters, door ze te verbouwen met Farming, kopen of krijgen van Miscellania. Als je dat via Miscellania doet, is Royal Trouble aangeraden: je opbrengst is dan hoger. Voorbeelden van wezens die herbs droppen zijn Choas Druids van level 13 (te vinden in de Wilderness van Edgeville Dungeon, Taverley Dungeon, Agility Dungeon bij Yanille of de toren in het noordwesten van Ardougne), Chaos Druid Warriors van level 37 (te vinden in Agility Dungeon bij Yanille) of Skeletons van level 45 (te vinden in Crandor Dungeon, de Temple of Ikov of de Edgeville Wilderness Dungeon). Er zijn nog vele andere monsters, zoals trollen, mannen en Al Kharid warriors.

Als een monster een herb laat vallen, krijg je een herb die nog niet geïdentificeerd is. Klik erop en je zult zien met wat voor herb je te maken hebt. Hier heb je wel een bepaald Herblore level voor nodig. Je zult er ook wat xp voor krijgen.

PlaatjeLevelHerbXPExtra informatie
Plaatje3Guam Leaf2,5Krijg je niet van Miscellania
Plaatje5Marrentill3,8Krijg je niet van Miscellania
Rogues Purse8Rogues Purse0Alleen te krijgen tijdens en na de quest Jungle Potion en tijdens de quest [[Shades of Mort'ton]]
Plaatje10Tarromin5
Plaatje20Harralander6,3
Toadflax30Toadflax7,5Je kunt het alleen van het Prison Pete random event krijgen, verbouwen met Farming, kopen met tickets in de Agility Arena van Brimhaven en uit een herb pack van Pest Control krijgen.
Plaatje25Ranarr Weed8
Plaatje40Irit Leaf8,8
Plaatje48Avantoe10
Kwuarm54Kwuarm11,3
Snapdragon59Snapdragon11,8Kan alleen worden gekocht met tickets in de Agility Arena van Brimhaven
Plaatje65Cadantine12,5
Plaatje67Lantadyme13,1
Plaatje70Dwarf Weed13
Plaatje76Torstol15Kan alleen gevonden worden in een kist in de Agility Dungeon van Yanille. De sleutel van de kist wordt soms gedropt door Salarin the Twisted, die ook in de dungeon is en met strike-spreuken gedood moet worden, gedropt. Je hebt 67 Agility nodig om bij hem te komen, voor de kist 49 Agility

Het tweede ingrediënt

PlaatjeNaast herbs heb je voor een drankje ook nog een tweede ingrediënt nodig. Sommige ingrediënten moeten nog fijn gemaakt worden, dat doe je door ze te gebruiken met een pestle and mortar. Deze dingen zijn ook te koop in de Herblorewinkels.

PlaatjeNaamWaar te vinden
AshesAshesOverblijfsel van vuur en magische monsters.
PlaatjeAmylase crystalKoop met 10 Marks of Grace een Amylase pack, daarin zitten 100 Amylase crystals.
Cactus spineCactus spineVerbouw een cactus met Farming en pluk hem leeg.
Chocolate DustChocolate dustMaak een stuk chocola fijn met een pestle & mortar. Chocola is te koop in de Grand Tree, Culinaromancers chest of Nardah
Crushed BirdnestCrushed birdnestPlet een birdnest die je van Woodcutting krijgt met je pestle & mortar
PlaatjeEye of newtTe koop in de herblorewinkels in Taverley, Entrana of in de Runeswinkel van Port Sarim
PlaatjeGround blue dragon ScaleMaak een scale van de blue dragons uit Taverley Dungeon fijn met een pestle & mortar.
Goat Horn DustGoat horn dustMaal een hoorn van een Desert Goat fijn in een pestle & mortar. Desert Goats kun je op verschillende plekken in de woestijn vinden, zoals bij de bank van Nardah
Kebbit Teeth DustGround kebbit teeth dustDood de Sabretooth kebbit met deadfall van Hunter
PlaatjeUnicorn horn dustDood unicorns en maak de hoorns fijn met een pestle & mortar. Unicorns zijn in behoorlijke aantallen te vinden op Entrana, ten oosten van de graveyard op level 20 van de Wilderness en ten zuiden van Rellekka
PlaatjeJangerberriesOp het Ogre eiland ten oosten van Yanille. Je kunt Telekinetic grab gebruiken, maar je kunt ook met een touw en level 30 agility naar het eiland slingeren.
plaatjeLava scale shardGebruik een Pestle and mortar op een Lava scale, die je krijgt als je een Lava dragon verslaat. Je krijgt 3-6 shards per Lava scale.
Limpwurth RootLimpwurt rootDood Hill Giants of Hobgoblins of verbouw ze met Farming.
Magic RootsMagic rootsVerbouw een Magic tree met Farming en graaf hem weer uit als hij groot is
Mort Myre FungiMort Myre fungusVerschijnt nadat de Cast bloom spreuk van een Silver Sickle (b) is uitgevoerd op de fallen logs in Mort Myre swamp. Nature spirit vereist.
NightshadeNail beast nailsDood Nail beasts tijdens Temple Trekking / Burgh de Rott Ramble
NightshadeNightshadeVerbouw een Belladonna seed met Farming of doe de Watch tower quest
Poison Ivy BerriesPoison ivy berriesVerbouw met Farming
Potato CactusPotato cactusDeze liggen in de grot met de Kalphites in de woestijn zuidwest van de Shantey Pass
PlaatjeRed spider's eggBij de Red Spiders in de vulkaan van Karamja, de grotten onder Edgeville en Varrock Sewers
Snake WeedSnake weedZie de quest Jungle Potion.
PlaatjeSnape grassBij de Hobgoblins in het westen van de Crafting Guild of Waterbirth Island ten noorden van Rellekka.
Toad's LegsToad's legsTaverley of Trek de poten van een kikker bij bij het moeras naast de Grand Tree
PlaatjeWhite berriesBij Red Dragon Isle rond level 40 Wilderness of bij de elf tracker in Tirannwn. Hier komt elke 5 seconden een nieuwe.
PlaatjeWine of ZamorakBij de Chaos Temple boven Goblin village. Gebruik Telekinetic Grab, anders vallen de monks je aan en kun je het niet pakken.
Magic RootsYew rootsVerbouw een Yew Tree met Farming en graaf hem weer uit als hij groot is.

Over deze pagina

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittannië
© Lunagang 2004 - 2019

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.