Lunagang

Impetuous Impulses

Op een kleine planeet hier ver vandaan leven implings, neven van de imps. Ze houden er van om dingen te stelen die mensen vraag willen, net als imps dat doen. Implings nemen al deze dingen mee naar hun planeet Puro-Puro. Jij kunt ze volgen om ze te vangen en de spullen van ze terug te stelen. Je doet dat met behulp van de Hunter skill. Je loopt met een vlindernet achter de implings in een doolhof dat automatisch veranderd aan en stopt ze in een potje. Dan kun je de spullen van ze stelen. Heel soms kun je daar zelfs dragon arrows en darts mee krijgen...

Eisen en benodigde spullen

Je moet minstens 17 Hunter zijn om de kleinste implings te vangen. Het is handiger als je wat hoger bent, je moet anders veel rennen om bij een impling te komen die je wel kunt vangen. Het is ook handig als je een hoog Strength level hebt. Met een hoger Strength ga je sneller door de graanmuren in het doolhof. Een hoog Thieving komt ook van pas, zodat de imp defenders de implings die jij gevangen hebt, minder vaak vrij laten.

Het is het handigste om Lost City voltooid te hebben. Daar is een permanente mogelijkheid om op Puro-Puro te komen, anders moet je geluk hebben.

Je hebt niets nodig als je Impetuous Impulses voor de eerste keer wilt gaan doen. Je krijgt alles van een aardige gnome, die onderzoek doet op Puro-Puro. Als je later nog eens terug komt, moet je zelf een butterfly net en magical impling jars hebben. De gnome zal ze dan niet meer geven.

Startpunt

Je kunt op Puro-Puro komen door in een graancirkel te gaan staan. Deze graancirkels verschijnen soms in de graanvelden op RuneScape, maar het is niet zeker dat er altijd een cirkel voor je is. Gelukkig is er in Zanaris / Lost City een graancirkel die er permanent is. Je kunt daarmee altijd naar Puro-Puro gaan.

Het spel

Je komt via de graancirkel meteen in het midden van het doolhof. Hier vliegt een impling, die je kan vertellen dat implings altijd spullen stelen die mensen graag willen. Hij zal bij je vertrek uit Puro-Puro ook altijd gaan vragen of je echt weg wil gaan. Je kunt hem helaas niet vangen.

Je ziet meteen dat je minimap helemaal zwart is. Daar is niets aan te doen, zo heeft Jagex het nu eenmaal gemaakt.

In de ring buiten het midden loopt een gnome. Zijn naam is Elnock Inquisitor. Hij heeft van een mysterieuze gnome de opdracht gekregen om de implings te onderzoeken, omdat er plots speelgoed, scherven en spullen mistten. Hij mag spullen ruilen met wezens die implings hebben gevangen. Elnock vertelt je hoe je door het doolhof moet gaan en hoe je de implings moet vangen. Je moet je door de graanmuren slaan en met een vlindernet achter de implings aan gaan. Daarna moet je ze in een speciaal potje stoppen, de magical impling jar. Elnock kan je de spullen geven om te starten: een netje, wat impling jars en een scroll waar op staat welke implings je allemaal in je inventory hebt.

Klik met de rechtermuisknop op de graanmuren die naar de buitenste lagen van het doolhof gaan. Je ziet nu een optie met "Push-trough". Klik daar op, je poppetje zal er dan door heen gaan. Je Strength bepaalt hoe snel dat lukt.

Soms zullen de muren van plaats veranderen, zodat er openingen ontstaan of de weg wordt geblokkeerd. Er komt zo steeds een ander doolhof.

Je ziet allemaal implings rondvliegen die je kunt vangen. Je hebt er een butterfly net of magical butterfly net voor nodig. Klik gewoon op "Catch impling" bij de implings die rondvliegen. De gevangen implings moet je in een impling jar stoppen, die je als het goed is van Elnock hebt gekregen. Je kunt ze ook zelf maken, kijk hieronder als je wil weten hoe je dat moet doen.

De implings zijn niet allemaal hetzelfde. Voor sommige implings heb je een hoog Hunter level nodig, maar de beloningen zullen er niet om liegen. Die zullen ook hoger zijn.

Als je de spullen die de implings hebben gestolen druk wilt hebben, moet je ze eerst vangen. Dan kun je "Loot impling" kiezen bij de magical impling jar in je inventory. Je krijgt, afhankelijk van de impling die je gevangen hebt, spullen van waarde of nutteloze troep. Je kunt een ball of wool krijgen, maar ook dragon arrows! De naam van de impling geeft al een beetje aan wat je kunt verwachten. Baby implings zullen niet zulke goede spullen geven, bij Nature implings kun je dingen verwachten die met de natuur te maken hebben, zoals seeds. Essence implings kunnen essence geven, dragon implings dragon arrows en darts.

Bij Elknock kun je sommige implings inruilen voor spullen, zoals impling jars, jar generators, imp repellent en magical butterfly nets. Bewaar je implings als je dat wilt, anders kun je ze niet meer inruilen. Onderaan deze guide staat meer informatie over deze spullen.

Pas op de defender imps die rondlopen. Zij kunnen je implings vrijlaten. Als je een hoog thieving level hebt, zullen ze je implings minder snel vrijlaten. Imp repellent, verkrijgbaar van Elnock, zal ze ook van je afhouden.

Zelf impling jars maken

Je kunt ook zelf jars en repellent maken. Elnock kan je precies vertellen hoe: neem 8 rauwe anchovisjes en maal ze fijn met je pestle and mortar. Vis die fijngemaakt is, is natuurlijk nog steeds te dik. Je moet het daarom eerst zeven, met een zeef van de Chemist in het westen van Rimmington. Het residu (wat je overhoudt) moet je in een lege vial gieten. Je krijgt dan anchovy oil.

Nu moet je wat bloemetjes of mithril seeds in je drankje gooien. Bloemen zijn te verbouwen met Farming en te koop op Miscellania. Mithril Seeds kun je in de Legends' Guild kopen. Daarna moet je weer naar de Chemist in Rimmington. Hij heeft een lamp oil still. Gooi je drankje daar in en doe er dan een butterfly jar op. Je krijgt dan een impling jar.

Je kunt veel beter impling jars met Elnock ruilen, dat is veel sneller. Hij geeft je per impling drie impling jars.

Implings buiten Puro-Puro

Soms zie je in de wereld van RuneScape een impling lopen, op zoek naar dingen om te stelen. Je kunt ze dan ook vangen, als je de juiste spullen bij je hebt. Ze zullen dan meer xp geven dan dat je implings op Puro-Puro zou vangen.

De implings

Deze implings kun je allemaal tegenkomen en vangen:

PlaatjeHunter LevelNaamXP op Puro-PuroXP in de wereld
Baby impling17Baby impling1820
Young impling22Young impling2022
Gourmet impling28Gourmet impling2224
Earth impling36Earth impling2527
Essence impling42Essence impling2729
Eclectic impling50Eclectic impling3032
Nature impling58Nature impling3436
Magpie impling65Magpie impling4454
Ninja impling74Ninja impling5060
Dragon impling83Dragon impling6575

Spullen inwisselen bij Elnock

Elnock, die altijd bij de uitgang van Puro-Puro staat, wil graag implings van je hebben. Je zult er spullen voor terugkrijgen. Kies de trade optie bij hem, dan krijg je een scherm te zien. Dit zijn de de spullen die je kunt krijgen:

PlaatjeNaamImpling 3xImpling 2xImpling 1x
Imp repellentImp repellent

Baby implingBaby implingBaby impling

3 Baby implings

Young implingYoung impling
2 Young implings
Gourmet impling
1 Gourmet impling
Magic butterfly netMagic butterfly netGourmet implingGourmet implingGourmet impling
3 Gourmet implings
Earth implingEarth impling
2 Earth implings
Essence impling
1 Essence impling
Jar generatorJar generatorEssence implingEssence implingEssence impling
3 Essence implings
Eclectic implingEclectic impling
2 Eclectic implings
Nature impling
1 Nature impling
Impling jar3 Impling jarsImpling
1 Impling, maakt niet uit welk type

Met imp repellent houd je de imp defenders van je af, zodat ze geen implings die in je inventory zitten, vrijlaten. Met een magic butterfly net zul je de implings sneller vangen, een jar generator heeft 100 ladingen. Met deze ladingen kun je butterfly jars of impling jars krijgen. Een butterfly jar kost één lading, een impling jar 3. In de impling jars kun je de gevangen implings opsluiten.

Over deze pagina

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittannië
© Lunagang 2004 - 2019

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.