Lunagang

Smithing - Speren en hasta's

Bronze tot en met rune speren bestaan ook. Je moet ze alleen niet op de manier maken als alle andere spullen. Het proces is grotendeels hetzelfde, maar er zitten toch een paar afwijkingen in.

Je moet eerst het deel met de speren en hasta's van Barbarian training gedaan hebben. Om dat te doen, heb je weer Tai Bwo Wannai Trio nodig. Je moet minimaal minimaal 55 Fishing, 5 Smithing en 35 Strength hebben.

Een speer of een hasta bestaat uit een houten steel met een metalen punt. Deze metalen punt wordt uit één bar gemaakt. Volgens Otto van Barbarian training moet het hout dezelfde kwaliteit hebben als het metaal. Een bronze spear heeft een normale houten speer, terwijl een rune spear een steel van magic logs nodig heeft.

Je kunt speren en hasta's niet op normale anvils maken. Ten zuiden van Otto's huisje, die weer noordwestelijk van de Baxtorian Falls ligt, staat een anvil. Hier kun je speren en hasta's op maken. Gebruik je bar op het anvil en kies of je een hasta of een speer wil maken. Je kunt alleen hasta's maken als je dat van Otto geleerd hebt.

Speren en hasta's zijn precies hetzelfde, met één uitzondering. Speren moet je met twee handen dragen, terwijl je hasta's ook met één hand kunt gebruiken.

Plaatje speerLevelNaam materiaalHout nodigXPPlaatje hasta
Bronze spear5BronzeNormaal hout25Bronze hasta
Iron spear20IronOak50Iron hasta
Steel spear35SteelWillow75Steel hasta
Mithril spear55MithrilMaple100Mithril hasta
Adamant spear75AdamantYew125Adamant hasta
Rune spear90RuneMagic150Rune hasta

Kijk in bij melee voor informatie over de stats.

Over deze pagina

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittannië
© Lunagang 2004 - 2019

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.