Lunagang

Mage Training Arena

De Mage Training Arena is volgens de verhaallijn van RuneScape opgericht toen de runes nog maar net ontdekt waren. Er waren nog veel onervaren magiërs en daarom gebeurden er veel ongelukken. Deze arena kwam goed van pas, hier konden nieuwe magiërs veilig hun spreuken trainen zonder ongelukken. In de tijd dat wij spelen is de Arena weer opgebouwd: een arena waar je je magie kunt trainen, punten kunt verdienen en deze in kunt ruilen voor goede voorwerpen. De Arena ligt noordelijk van de Duel Arena van Al Kharid.

Als je dood gaat tijdens de minigame, zul je alle spullen die je bij je hebt bij je houden en terug geteleporteerd worden naar het halletje van de Mage Training Arena. Je verliest alleen de spullen die je tijdens het spel hebt opgepakt. Dit gebeurt ook als je uitlogt terwijl je nog in één van de kamers die straks worden besproken bent.

Ligging

Buiten het gebouw staan twee Magic Trees, waar vaak nog genoeg plek is voor een extra houthakker.

Als je naar binnen wilt gaan, moet je eerst door een portaal. Je zult dan in een soort halletje komen met aan de linker- en rechterkant twee trappen naar boven. Deze trappen gaan naar het monster waar je je punten in kunt ruilen voor spullen. In het midden van het halletje staat een Entrance Guardian op je te wachten. Als je met deze Guardian praat, zul je uitleg over de geschiedenis van de arena krijgen en een hoed krijgen, de Pizzaz Progress hat.

In het noorden kun je nog verder het gebouw in: naar een kamer met vier portalen. Deze portalen gaan naar het Telekinetic Theatre (zuid), Enchanting Chamber (west), Alchemists' Playground (noord) en de Graveyard (oost).

De punten die je in deze kamers kunt verdienen heten Pizzaz points. Met deze punten kunnen straks de fel begeerde spullen worden gekocht. Er zijn vier soorten punten: voor elke kamer een soort. Je hebt dus Telekinetic Pizzaz Points, Enchantment Pizazz Points, Alchemist Pizazz Points en Graveyard Pizazz Points.

Progress HatIn elke kamer zul je de Pizazz Progress hat, die je van de Entrance Guardian hebt gekregen, op je hoofd moeten hebben of in je inventory moeten houden. Je zult anders niet naar binnen kunnen! Het vernietigen van deze hoed betekend dat je je punten vernietigd. Je hoed kan maar een beperkt aantal punten vasthouden, als je dit aantal bereikt zul je ze moeten inruilen voor spullen voordat je nieuwe punten kunt verdienen. Het maximum aantal punten ligt op 4.000 Graveyard Pizazz Points, 4.000 Telekinetic Pizzaz Points, 8.000 Alchemist Pizazz Points en 16.000 Enchantment Pizazz Points.

Als je een kamer binnen wilt gaan, mag je geen voorwerpen die voor specifiek in die kamer worden gebruikt meenemen. Je mag bijvoorbeeld geen geld naar de Alchemists' Playground brengen.

Telekinetic Room

PlaatjeNaamBeschrijving
PlaatjeLaw runesDeze runes zijn nodig om de Telekinetic Grab te doen
Staff of AirAir StaffDeze runes zijn nodig om de Telekinetic Grab te doen

In deze kamer moet je een wachter moeten bevrijden uit een van de tien willekeurige doolhoven. Dat doe je met hulp van je Telekinetic Grab spell. De wachter staat bevroren in het doolhof. Het doel is om deze wachter binnen 10 keer Telekinetic Grab uitspreken naar een vierkant vak met een kader te brengen.

Je kunt het standbeeld verplaatsen door hem als het ware te trekken. Als jij wil dat het standbeeld naar het westen gaat, moet jij aan de westkant van het doolhof gaan staan, Telekinetic Grab op hem uitspreken en wachten totdat het standbeeld klaar is met bewegen. Het standbeeld zal stoppen als er een muur is geraakt. Stuur het beeld net zo lang de goede kanten op totdat hij in het kader is. De wachter zal weer levend worden, je twee Pizazz Points geven en je teleporteren naar het volgende doolhof, als je dat wil.

Telekinetic GrabPlaatje

Oplossingen van de doolhoven

PlaatjeTelekinetic Grab

Elke keer als je een doolhof voltooid zal er in je scherm het nummer achter "Solved" in de rechtertonderhoek van je scherm worden verhoogd. Als je vijf doolhoven voltooid zonder er ééntje over te slaan krijg je 8 Pizazz Points bonus, 1000 extra Magic XP en 10 law runes. Als je veilig wil uitloggen of iets anders wil gaan doen, moet je eerst het doolhof waar je mee bezig bent voltooien. Stuur de wachter eerst naar het vierkant, maar vertel hem niet dat je naar het volgende doolhof wil gaan. Neem de Exit Teleport om uit de kamer te gaan.

Enchanting Chamber

PlaatjeLevelNaamBeschrijving
17Earth, Water, Air, Cosmic en Fire Runes voor de Enchanting spreukenIn de Echanting Chamber moet er ge-echant worden. Daarom heb je deze spreuken nodig
227
349
457
568
8787

De westelijke portaal brengt je naar de Enchanting Chamber.

In het midden van de kamer liggen Dragonstones over de vloer verspreid. Deze Dragonstones kun je niet naar buiten brengen en kunnen dus ook niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan de bedoeling van deze kamer. In de hoeken zie je vreemde stapels Cubes, Pentamids, Icosahedrons en Cylinders liggen.

Cube
Cube
EnchantmentPentamid
Piramid
Cylinder
Cylinder
Icosahedron
Icosahedron

Rechtsonder in je scherm zie je "Bonus" met een plaatje van één van deze stapels eronder staan. De spullen van deze stapels moet je verzamelen en enchanten met één van de Enchantment spreuken. Als je, terwijl dit het voorwerp als bonus staat aangegeven, 10 cubes, cylinders, piramids of icosahedron enchant, krijg je extra punten. Het level van de spreuk bepaalt hoeveel bonuspunten je krijgt (zie tabel hieronder).

OrbEen enchante Dragonstone of ander voorwerp zal je Enchantment Pizazz Points opleveren, afhankelijk van de gebruikte spreuk en voorwerp. Ze zullen ook veranderen in een orb. De orbs moet je in het depot in het midden van de kamer dumpen. Voor elke 20 orbs die je in deze put gooit krijg je 3 cosmic runes, 3 blood runes of 3 death runes als bonus.

PlaatjeMagic LevelEnchantment Spell LevelPizazz voor
Dragonstone
Pizazz voor normale voorwerpenBonuspunten bij 10e voorwerp
171211
2272412
3493613
4574814
56851015
878761216

Alchemist's Room

PlaatjeNaamBeschrijving
PlaatjeNature runesNodig voor Alchemy
Staff of FireFire StaffAltijd handig om Fire runes bij het alchen te besparen

De bedoeling van deze kamer is natuurlijk geld verdienen met de Alchemy spreuken. Via het noordelijke portaal kom je in deze kamer. Als je in deze kamer komt zul je 8 cupboards en aan het einde van de gang een gat in de muur zitten. In de 8 cupboards zullen voorwerpen zitten die je moet highalchen. De opbrengst moet terug naar de Mage Training Arena, die moet tenslotte ook ergens van betaalt worden. Het geld moet je in het gat aan het einde van de kamer dumpen.

Er zijn vijf verschillende voorwerpen in de cupboards te vinden: leather boots, adamant kite shields, adamant medium helms, emeralds and rune long swords. Helaas kunnen ook deze voorwerpen weer niet naar buiten worden gesmokkeld. De highalch waarde van deze voorwerpen is ook heel anders dan buiten deze kamer: de opbrengsten wisselen steeds tussen de 1, 5, 8, 15 en 30 coins per voorwerp. Ongeacht je nu low of high alchemy doet. Wat de voorwerpen opbrengen op dit moment zul je in de hoek van je scherm kunnen aflezen.

Soms zal er een groene pijl voor het voorwerp in het lijstje in de hoek van je scherm verschijnen. Dat betekent dat je op dat moment dit voorwerp zonder nature en fire runes mag highalchen. Je krijgt dan wel het geld.

Je moet dus voorwerpen uit de cupboards pakken en highalchen wanneer ze het meeste waard zijn of ze niets kosten. Het geld moet in het gat aan het einde van de gang worden gegooid. Het aantal Pizazz Points zal worden berekend uit het aantal coins dat je in het gat gooit. Dit is 1% van de coins. 10% van het geld dat je er in gooit mag je zelf houden: het zal automatisch naar je bank worden gestuurd als je de kamer verlaat. Als je de kamer verlaat zonder dat je het geld hebt gedoneert zul je het geld en de Pizazz Points verliezen. Je zult worden gewaarschuwd als je probeert weg te gaan met nog geld in je inventory.

Graveyard

In deze kamer moet je de Bones to Bananas / Peaches spreuk gebruiken. Dat zal dus meestal Bananas zijn, omdat je de Peaches eerst nog moet kopen met Pizazz Points.

PlaatjeNaamBeschrijving
PlaatjeNature runesNodig voor de Bone spells
Staff of WaterWater Staff / RunesNodig voor de Bone spells
Earth RuneEarth Staff/ RunesNodig voor de Bone spells

Het irritante van deze kamer is dat je steeds geraakt wordt door naar beneden vallende bones. Dit kost 2 hitpoints per keer. Je kunt dit niet stoppen of voorkomen. Neem dus voedsel mee of eet het voedsel dat je straks zelf gaat maken op. Als je in deze kamer dood gaat, zul je al je voorwerpen, behalve de bananen en perzikken behouden. Je zult echter wel 10 Graveyard Pizazz Points verliezen.

In deze kamer moet bones van de stapels pakken en deze bones met je Bones spell omzetten in peaches of bananas. De peaches of bananas moet je weer in een gat gooien, waardoor je de punten krijgt. Er zijn vier soorten stapels, elk met één soort bone. De bones geven allemaal een ander aantal fruitstukken. Zo kan het dus zo zijn dat je uit één bone 4 bananen of perzikken kunt halen.

Plaatje stapelsPlaatje bonesGeeft aantal fruit
PlaatjePlaatje1
PlaatjePlaatje2
PlaatjePlaatje3
PlaatjePlaatje4

Loop naar een stapel, pak de bones van de stapel totdat je genoeg bones hebt voor een inventory fruit en doe de spreuk. Als je vier bones hebt gepakt, zal de stapel veranderen naar een ander type.

In de praktijk zul je niet veel gebruik maken van de aantallen fruit per bone. Tellen, naar een andere stapel gaan, pakken en weer tellen kost veel meer tijd dan gewoon je hele inventory vol proppen met verschillende soorten bones en dan gewoon zien hoeveel fruit je krijgt. Neem dus een stapel dicht bij een gat, dat gaat het snelst. Doe alleen de spreuk als je inventory vol zit. Elke keer dat je de spreuk doet, zullen alle bones in je inventory worden omgezet en kost het dus het minste runes.

Winkel

Nu waar het allemaal om draaide: de spullen die je met de Pizazz Points moet kopen. Deze spullen kunnen worden gekocht op de eerste verdieping (dat is boven de begane grond, voor de mensen die niet weten hoe het vloerensysteem inelkaar zit). Hier staat een grote dikke Guardian met zijn winkel. Hij zal je Pizazz points inruilen voor voorwerpen. Deze spullen kunnen allemaal worden gekocht. De voorwerpen staan in volgorde.

PlaatjeNaamTelekinetic PointsAlchemist PointsEnchantment PointsGraveyard Points
Beginners WandBeginner Wand303030030
Apprentice WandApprentice Wand606060060
Teacher WandTeacher Wand1502001500150
Master WandMaster Wand2402402400240
Infinity TopInfinity Top4004504000400
Infinity HatInfinity Hat3504003000350
Infinity BootsInfinity Boots1201201200120
Infinity GlovesInfinity Gloves1752251500175
Infinity bottomsInfinity bottoms4505005000450
Mages BookMages Book5005506000500
Bones to peachesSpreuk Bones to peaches2003002000200
PlaatjeMist rune11151
PlaatjeDust rune11151
PlaatjeMud rune11151
PlaatjeSmoke rune11151
PlaatjeSteam rune11151
PlaatjeLava rune11151
Cosmic runeCosmic rune0050
Chaos runeChaos rune0151
Nature runeNature rune0101
Death runeDeath rune21201
Law runeLaw rune2000
Soul runeSoul rune22252
Blood runeBlood rune22252

Over deze pagina

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittannië
© Lunagang 2004 - 2019

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.