Lunagang

Random events

Met dank aan Poekies en Ultimjeep

Random events, willekeurige evenementen in het Nederlands, gebeuren om de valsspelers in RuneScape tegen te gaan. Zoals de naam al zegt zijn ze willekeurig. Er is dus geen manier om ze te krijgen, behalve dan een kwartier lang op dezelfde plek te staan. Dit kun je bijvoorbeeld goed zien als je met je clan in de wildernis staat om een clan op te wachten. Op een gegeven moment zal iedereen een random event krijgen. Random events in banken zullen zelden voorkomen.

Bij random events moet je afhankelijk van welk random event is doen. Bij sommige moet je tegen ze praten voor een beloning, bij andere word je weer weg geteleporteerd om een puzzel uit te voeren. Om te weten wat je moet doen is deze lijst gemaakt.

Je moet altijd met ze praten, anders worden de gasten boos. Er kunnen dan rare dingen gebeuren.

Altijd voorkomend

Mysterious Old Man

Mysterious Old ManDe Mysterious Old Man, ook wel MoM genoemd, komt in maar liefst vijf verschillende vormen voor.

Als de Mysterious Old Man (MoM afgekort) ineens naast je staat, moet je met hem praten. Hij kan je dingen zoals kebab, spinach roll, geld, edelstenen en cosmic talismans geven. Als je hem negeert word je weggeteleporteerd.

Soms geeft de Mysterious Old Man je een Mysterious Box en roept hij "Here, take this!" Deze doos moet je openen en de vraag beantwoorden. Deze vraag is altijd een puzzel: je ziet een ronddraaiende doos met figuren en cijfers er op. Er kan aan jouw gevraagd worden welk figuur bij welk cijfer hoort of andersom. Klik het juiste antwoord aan. Doe dit goed, anders krijg je nog een doos en dat gaat steeds door. Je moet alle dozen oplossen voor je beloning.

Een andere uitspraak is "You'll do it..." Hij teleporteert je hierbij naar een groot doolhof. Ga zo snel mogelijk naar het midden om je beloning op te halen. Hoe langer je er over doet, hoe minder je beloning.

Hij kan ook "You're required somewhere else" roepen. Hierbij teleporteert hij je naar een theater. Doe de mimespeler op het podium na. Je kunt dan een beloning krijgen, zoals dat je de glass wall, glass box, lean of climb rope emotie buiten het theater kunt doen of mime kleren.

De Mysterious Old Man kan je ook meenemen naar een grote flipperkast, waarin jij de bal bent. Dit is niet zo erg als het lijkt: je hoeft alleen maar 10 punten te halen door palen met wat ringen er om heen aan te raken. Loop naar de paal waar de ringen omheen zijn en klik die aan. Je zult dan een punt krijgen. Loop naar de paal waar daarna de ringen om zitten om meer punten te krijgen. Als je een fout maakt, moet je weer opnieuw beginnen met 10 punten te behalen.

Evil Bob

Evil Bob is een vervelend beest en het tegenbeeld van de gewone kat Bob. Hij neemt je mee naar zijn wereld waar alles omgekeerd is, ScapeRune genaamd. Hier moet je zijn slaaf zijn en de hele tijd vis voor hem vangen. Als je dat doet kom je niet meer uit zijn wereld weg, dus moet je het slim aanpakken. Praat met één van de andere slaven. Die laten je zien waar je moet vissen. Onthoud het standbeeld dat ze laten zien en loop er heen. Vang hier een visje. Het is de omgekeerde wereld, dus daarom moet je je vis eerst nog uncooken voordat het eetbaar is. Dit kun je doen op het blauwe vuurtje naast Bob. Geef als je dat gedaan hebt de vis aan Bob. Als hij er nog een wil vis je op de goede plek, als hij het vies vindt moet je een ander plekje zoeken. Geef de lekkere vis totdat hij in slaap valt en stap dan door de portal. Je krijgt nu wat xp in skills.

Drunken Dwarf

Drunken DwarfSoms verschijnt er een Drunken Dwarf die je bier en kebab geeft. Als je hem negeert gaat hij met stenen naar je gooien.

Evil Chicken

Een Evil Chicken valt je aan met magie. Varieert van level 14 tot 170.

Dr. Jekyll en Mr. Hyde (alleen voor members)

Dr JekyllDr. Jekyll is een beroemd personage uit het boek Dr. Jekyll en Mr. Hyde. Ze zijn ook in RuneScape gekomen. Dr. Jekyll heeft geen ingrediënten voor zijn drankje. Hij heeft dit drankje nodig, omdat hij anders in de kwaadaardige Mr. Hyde zal veranderen. Hij vraagt je dus om het missende ingrediënt. Het maakt niet uit als je die niet hebt, dat begrijpt hij als je met hem er over praat. Als je niet met hem praat, verandert hij in Mr. Hyde, die je aanvalt. Zijn level varieert van 14 tot 170.

Freaky Forester

Deze man neemt je mee naar zijn bos. Hier moet je de juiste fazanten van zijn keuze doden. Geef de lichamen aan hem, als je dit goed doet geeft hij je speciale "laderhosen" kleren. Heb je de verkeerde fazanten gedood, dan teleporteert hij je naar een andere plek.

Genie

GenieEr kan ook een geest verschijnen. Hij geeft je een lamp waarmee je extra ervaring in een skill kunt wensen. De hoeveelheid ervaring die je krijgt is 10x je level. Ook als je de geest negeert wordt je weggeteleporteerd.

Frogs

KikkersIedereen kent de verhalen over de prinsen en prinsessen die in kikkers zijn veranderd. Zo'n verhaal mag in RuneScape natuurlijk niet ontbreken, daarom is er hier een random event. Er komen een aantal kikkers op je af die willen dat je hun prins of prinses kust. Doe dit en je ontvangt een "frog token." Deze kun je inwisselen bij de klerenwinkel op het marktplein van Varrock voor een prins(essen) kostuum of een kikkermasker. Als je de kikker niet kust, word je veranderd in een kikker en naar een grot geteleporteerd. Hier moet je de betoverde prins of prinses in het midden van de grot vinden en je excuses aanbieden. Je krijgt dan natuurlijk geen "frog token."

Drill Demon

Sergeant Damien neemt je mee naar een speciaal gebied waar je je moet trainen voor zijn leger. Doe wat hij zegt op de daarvoor bestemde matten die er staan. Kijk naar het plaatje en wat hij zegt, dan weet je wat je moet doen. Je krijgt als beloning een stuk van het Camouflage armour.

Miles, Niles of Giles

MilesDeze mannen hadden in RuneScape Classic een belangrijke functie: ze beheerden de certificatesstal, de voorloper van de bank notes. Nu zijn ze teruggekeerd als random event. Eén van de mannen komt bij je op bezoek en laat je een ronddraaiend voorwerp zien. Jij moet aanklikken wat voor voorwerp dat is. Als je ze negeert, veranderen ze alle spullen in je inventory in bank notes. Als je de puzzel oplost kun je een beloning verwachten in geld, food of gems

Swarm

Swarms zijn irritant: ze vallen je aan en je kunt niks anders doen dan weglopen.

Swarm

Pious Pete

Pious Pete heeft iemand nodig die zijn kaarsen aansteekt. Je moet een machine besturen via pijlen onderaan je scherm en de kaars aansteken met de knop met vuur er op. Als alle kaarsen aangestoken zijn, krijg je een beloning variërend van big bones tot half keys.

RickHighwayman

Een Highwayman met berouw geeft allemaal spullen weg. Neem zijn cadeautje aan, anders wordt hij boos en deelt hij klappen uit.

Quizmaster

De Quizmaster zal je ontvoeren naar een locatie waar je mee moet doen aan een quiz. Je moet hier bijvoorbeeld logische reeksen oplossen en het ding aanwijzen wat er niet in thuis hoort. Zo hoort een ring niet tussen de vis bijvoorbeeld. Als je een aantal vragen goed beantwoord, krijg je een beloning. Je kunt kiezen tussen 1000 gp en een mysterious box. Deze doos kan een gem bevatten, maar ook troep zoals een emmer...

Evil twin

Evil TwinMolly heeft een stoute tweelingzus die altijd aan criminele activiteiten deelneemt. Omdat Molly sprekend op haar lijkt, heeft ze er veel problemen mee. Tijd om er wat aan te doen. Ze schakelt jouw hulp in. In een aparte kamer vertelt ze wat je moet doen: haar tweelingzus oppakken met een grijper en haar in de gevangenis gooien. Haar zus lijkt precies op haar, dus onthoud de kleding en de kleur van het haar goed. Loop dan naar de andere kamer en bestuur de machine. Dit lijkt een beetje op de machines zoals op de kermis. Pak de tweeling en gooi haar in de gevangenis. Pak niet meer dan twee keer de verkeerde, want dan zul je geen beloning in de vorm van gems krijgen.

Security GuardSecurity Guard

De Security Guard let er op of je wel je recovery questions hebt ingesteld. Als je op deze guard klikt, zul je hem aanvallen. Een tweede optie van hem is "talk". Gelukkig is deze man vredelievend en zal hij als je hem aanviel ook ophouden met aanvallen als je met hem praat. Je krijgt dan een security book en een beloning van hem als je je recovery questions hebt ingesteld

Strange Plant (alleen voor members)

Strange PlantIn de memberswereld kan er een Strange plant naast je groeien. Pluk de vrucht en de plant verdwijnt weer. Als je de vrucht opeet wordt er weer energie bij je gevoegd.

Quiz

Je wordt naar een speciale ruimte geteleporteerd. Hier moet je meedoen aan een quiz. Zoek het voorwerp uit het rijtje die er niet bijhoord. Als je wint kun je kiezen uit een Mysterious box of gewoon geld. Er kan iets waardevols in de doos zitten zoals een gem, maar er kan ook troep inzitten.

Quiz

Cap'n HandCap'n Hand

Soms komt er een piraat op je af die je aanziet voor iemand anders. Als je met hem praat, ziet hij zijn fout in en maakt hij het goed door je wat spullen te geven. Hij kan je geld, uncut gems, kebabs of spinach rolls en soms zelfs een half of a key.

Sandwich Lady

Ze verschijnt en bied je een stuk taart of brood aan. Pak het eten waarvoor ze toestemming heeft gegeven uit het mandje. Neem niet het verkeerde, dan word ze boos!

Prison Pete

Je wordt door Evil Bob ontvoert naar een gevangenis. Praat met Prison Pete, hij zal je helpen te ontsnappen. Hij vertelt je dat je aan de hendel naast hem moet trekken en moet kijken welk balonnenhondje er op is afgebeeld. Deze moet jij lekprikken om de sleutel van de deur te krijgen. Geef deze sleutel aan Pete. Als alle deuren verdwenen zijn, zal hij je helpen te ontsnappen.

Prison Pete

Tijdens het trainen van Farming

Rake / Spade Splijten (alleen voor members)

Net als bij Woodcutting en Mining kan de kop van het gereedschap dat je gebruikt eraf vallen. Pak de stukken op en zet ze weer aan elkaar.

Schatkist (alleen voor members)

PirateEen piraat vertelt je dat er een schat in je patch verborgen ligt. Hij wil de opbrengst met je delen als jij de schat opgraaft. Los de puzzel van de schat kist op door het plaatje van het woord onderaan in de middelste rij te zetten. Er kunnen coins, een gold necklace en een gold bar in de kist zitten. Je kunt hem ook negeren voor een gratis teleport naar een andere plek.

Tijdens het trainen van Fishing

River TrollRiver Troll

Soms verschijnt er een River Troll als je begint te vissen op een nieuwe plek. Hij valt je aan en varieert van level 14 tot 170. Dood hem of ren weg.

Big Fish

Er kan ook een Big fish verschijnen. De plek waar je vist verdwijnt en je visspullen worden weggesmeten. Je kunt ze wel weer oppakken.

Draaikolk

Een visplek kan ook veranderen in een draaikolk. Deze slurpt je spullen op als je er in vist.

Verplaatsende visplek

Je plek kan ook ineens van plek veranderen, dus loop dan mee ;-)

Tijdens het trainen van Magic

Lost and Found Office

Je bent fout geteleporteert en zit nu in een klein Abyssal kamertje. Vind de hendels die afwijken en haal deze over. Je krijgt nu je teleport runes terug.

Tijdens het trainen van Mining

Rock Golem

Een boze Golem verschijnt als je begint met een steen hakken. Hij valt je aan. Zijn combatlevel zit ook tussen de 14 en de 170.
Gasrock

Rokende stenen

De steen gaat roken als je er in mijnt. Als je doorgaat breekt je pickaxe en gaat er 10 van je hitpoints af. Je moet je pickaxe hierna laten repareren bij Nurmof in de Dwarven Mine.

Pickaxe splijten

Net als bij Farming en Woodcutting kan de kop van het gereedschap dat je gebruikt eraf vallen. Pak de stukken op en zet ze weer aan elkaar.

Tijdens het trainen van Prayer / Combat

Shade

Ook al bijna hetzelfde als de Rock Golem, Spirit Tree en River Troll. Varieert van level 14 tot 170.

Zombie

Zie Shade

Gravedigger

Als je botten begraaft, zul je soms worden opgeroepen om graven te bekijken. Je moet dingen bij de bijbehorende graven begraven om een beloning als de zombie emotes of zombie kleren te krijgen

Tijdens het plukken van flax bij Seers' Village

The Beekeeper (alleen voor members)

Naast het flaxveld van Seers' Village staan een hoop bijenkorven. Soms zal je hulp worden ingeroepen als je flax aan het plukken bent door een imker. Jij moet uit vier delen een bijenkorf bouwen. Deze vier delen vliegen rond in je scherm. Je moet er op klikken om het onderdeel te stoppen. Verplaats het voorwerp dan zodat het een bijenkorf gaat vormen, te zien op het voorbeeld onderin je scherm. Als je alle stukjes op de goede plaats hebt gezet, moet je op de bijbehorende knop drukken om alles in elkaar te zetten. Je zult dan terug worden gebracht naar waar je was met wat extra flax in je inventory. Zet je het verkeerd in elkaar, dan zullen de bijen ontsnappen. Je moet dan vluchten naar een andere plek in RuneScape.

Tijdens het trainen van Thieving

WatchmanWatchman (alleen voor members)

De smeris in RuneScape... Hij valt je aan en varieert ook weer tussen 14 en 170.

Gif wolk (alleen voor members)

Een val in een kist. Drink zo snel mogelijk anti poison potion.

De gevangenis (alleen voor members)

Stoute mensen horen in de gevangenis thuis. Als jij je thieving traint, ben je stout en kun je dus in de bak belanden. Hier kan een zwerver tomaten naar je gooien. In de cel moet je een puzzel oplossen waarbij je de juiste sleutel bij het juiste slot moet kiezen. Daarna zul je bevrijd worden en krijg je een beloning mee.

Tijdens het trainen van WoodcuttingPlaatje

Tree Spirit

Vergelijkbaar met de River Troll en Rock Golem.Varieert dus van level 14 tot 170.

Ent

Dit "monster" breekt je bijl als je er tegen aan hakt. Dan moet je hem repareren bij Bob in Lumbridge voor wat geld. Kijk in de woodcutting guide voor de prijzen.

Ent

Axe splijten

De kop valt van je bijl af en valt op de grond. Pak de kop op en zet hem weer aan de steel.

Bird Nest (alleen voor members)
Birds nest

Soms valt er tijdens het houthakken een vogelnest uit de boom met waardevolle spullen of zaden. Er kunnen ringen, eieren of tree seeds voor farming inzitten. De eieren hebben nog geen nut. Als je een Strung Rabbit foot van Hunter aan hebt, heb je meer kans dat je een bird nest krijgt.

Over deze pagina

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittannië
© Lunagang 2004 - 2019

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.