Lunagang

Blast Furnace

De Blast Furnace in Keldagrim is een bijzondere furnace voor Smithing. Het speciale van deze furnace is dat je maar de helft van het normale aantal coal nodig hebt: 1 coal voor steel bars, 2 voor mitril, 3 voor adamant en 4 voor rune.

Keldagrim, de plaats van de Blast Furnace, is de ondergrondse stad van de dwergen. Iedereen moet het eerste deel van The Giant Dwarf hebben gedaan om voor de eerste keer in Keldagrim te komen. Hierna kun je weer in Keldagrim komen door weer met de boatman praten. Hij zal je weer gratis naar de stad brengen, alleen gelukkig nu zonder botsen tegen het standbeeld.

Er is na het begin van de quest ook nog een andere manier om in Keldagrim te komen: via de karretjes in Dwarven Mines of de Dwarven Passage onder de White Wolf Mountain. Deze karretjes zijn niet gratis: vanuit de Dwarven Pass 100 gp en de Dwarven Mine 150 gp. Met Ring of Charos kosten deze karretjes 50 of 75 gp. Hieronder is de route van het punt waar de karretjes uitkomen naar de Blast Furnace: gewoon naar het noordoosten lopen. Als je uit de boot komt, moet je naar het zuidoosten lopen. Je zult dan het huis waar de Blast Furnace onder is tegenkomen.

Route

Ga de ladder af. Je komt nu in de furnace.

De furnace moet draaiende worden gehouden door de oven op te stoken, lucht in de furnace te pompen en nog veel meer. Dit kun je in je eentje doen, maar dat kost veel te veel tijd. Het is veel efficienter om dit met meer personen te doen.

Kaart

Begin door de ores die je wilt smelten op de Conveyer Belt te gooien. De ores kun je van de bank halen, maar ze zijn ook te koop bij de dwerg die er rond loopt. Loop het verloopstuk op en doe je ores op de band. Nu moet je furnace nog in werking gezet worden, hoe dat moet lees je hieronder:

Stove
Stove

Om dit de doen heb je 30 Firemaking nodig.

De kachel moet warm worden gehouden, anders kunnen je ores niet smelten! Pak de spade die naast de kolenopslag ligt en schep je schep vol. Gooi dit in het gat naast je totdat de oven roodgloeiend staat.

Pomp
Air Pump

Iemand met 30 Strength moet warme lucht tussen de stove en de ketel pompen.

De persoon die dit doet moet goed op de aanwijzingen van de persoon die de Temp Gauge in de gaten houdt. De wijzer van deze meter moet namelijk in het groene gedeelte komen te staan, dan smelten je ores. Zorg er voor dat de wijzer niet in het rode komt! Als dit wel gebeurt, kan de oven overhit raken. Dit brengt aan de pomperschade toe, dus het kan handig zijn een klein beetje voedsel mee te nemen.

Deze pomp is een handige methode om te kijken of alles goed loopt: als alles goed gaat, zul je hiervoor een beetje strength xp krijgen en als iets niet goed gaat niet.

Temp Gauge
Temp Gauge

Iemand moet de Temp Gauge in de gaten houden om alles goed te laten verlopen.

Als er wat aan de Blast Furnace gebroken is of er te weinig brandstof voor het vuur is, zal dit naast het klokje verschijnen. De wijzer moet door de persoon aan de pomp in het groene gedeelte worden gehouden. Aangezien de pomper de wijzer niet tijdens het pompen kan aflezen, is het handig als de persoon die de wijzer in de gaten houdt, aanwijzingen geeft aan de pomper.

Fietsen
Cogs

Repareer de CogsDe Conveyer Belt wordt aangedreven door iemand met 30 Agility.

Ga op de fietsen zitten en trap, zodat de ores die je er op hebt gelegd in de ketel vallen. Soms zal dit apparaat breken, repareer het dan met een hamer.

Tip: Je kunt highalchen tijdens het fietsen, dan krijg je Magic en Agility xp tegelijk!

Repareer pijpen
Repareer Pipes

Tot slot moeten de onderdelen die tijdens het proces breken gerepareerd worden door iemand met level 30 Crafting of hoger.

Repareren gebeurt met een hamer, deze is ook te vinden in de ruimte bij de furnace. De machine kan op drie plekken breken: twee pijpen en de cogs van de conveyer belt.

Als alles goed is gegaan, zullen je bars op de Dispenser naast de ketel komen te liggen. De bars zijn nog erg heet, zodat je ze niet kunt pakken. Daarom moet je ze afkoelen door er een emmer water over te gooien. Je kunt ook de Ice Gloves uit Heroes Quest gebruiken in plaats van de emmer. Een emmer ligt naast het fonteintje bij de trap, daar kun je ook meteen je emmer vullen. Mensen met 60 Smithing of hoger kunnen de bars gratis pakken, anderen moeten 2.500 gp betalen.

Nu je je bars hebt, kun je ze op de bank zetten. Je zou er ook gewoon al wat van kunnen maken in de ruimte met de anvils. Om daar te komen heb je level 60 Smithing nodig. Als de gemaakte spullen van Mitril of hoger zijn, kun je ze verkopen bij een dwerg. De winkel van deze dwerg zal altijd leeg zijn, tenzij mensen hun spullen aan hem verkopen. Een andere optie is natuurlijk highalchen.

Over deze pagina

Met dank aan Bobbiebus123 en justin voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittanniƫ
© Lunagang 2004 - 2019

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.