Lunagang

Stronghold of Security

De Stronghold of Security is een grot in Barbarian Village. Het is alleen geen normale grot, het is een grot met een bedoeling. De bedoeling is de spelers wat over de veiligheid van hun account te leren. Daarom is deze grot toegankelijk voor members en niet-members.

Er zijn vier niveau's. Bij elk niveau worden de monsters die er lopen sterker, maar het moet te doen zijn voor spelers met een lager level. Je moet dan wel wat voedsel mee nemen. Als je dood gaat in deze grot, verlies je gewoon op de normale manier je voorwerpen en kom je weer uit in Lumbridge (of Falador als je Recruitment drive hebt gedaan).

De ingang van de Stronghold of Security is in het midden van Barbarian Village, tussen de stenen van Mining. Je zult dan in het eerste van de vier niveau's komen. Dit niveau heet The Vault of War. De andere drie niveau's heten The Catacomb of Famine, The Pit of Pestilence en The Sepulchre of Death. Ze zijn vernoemd naar de vier ruiters van de Apocalyps uit het Nieuwe Testament van de Bijbel.

Naast de ladder van elk niveau staat een portal. Deze portals brengen je naar het volgende niveau. De eerste keer moet je nog gewoon het doolhof door, dan kun je de portals nog niet gebruiken.

Je moet naar een speciaal deel van elk niveau gaan en daar iets doorzoeken. Als je dat doet, kun je voortaan een van de vier emoties die in de Stronghold of Security te krijgen zijn (flap, idea, slap, stamp) doen en krijg je wat geld. Er is ook een ladder naar het volgende niveau. Bij het laatste niveau krijg je Fancy of Fighting boots in plaats van geld.

The Vault of War

Je komt uit in het noordwesten van dit niveau. De portal naar het volgende level is ook in deze kamer te vinden, maar die kun je alleen gebruiken als je al eens door het doolhof bent gegaan. In dit niveau zijn goblins van level 3 en 5 te vinden. Minotaurs van level 12 en 27 en wolven van level 11 zijn er ook.

Je moet door de deuren gaan en naar een kist gaan, de Gift of Peace. Alle rode strepen op het kaartje zijn deuren. Je zult altijd veilig door de eerste deur gaan, zodat je geen last meer van monsters hebt. Daarna kun je bij de tweede deur een vraag over de veiligheid van je account beantwoorden.

Je moet vanaf het noordwesten naar het grijze, oplichtende gedeelte, op het plattegrondje hieronder gaan.

Plattegrond van the vault of war

Hier zul je de Gift of Peace aantreffen. Als je deze opent, krijg je een nieuwe emotie bij je emotielijst en 2.000 gp. Er zijn ook twee ladders te vinden: één gaat omhoog, naar de buitenlucht. De ander gaat naar het volgende niveau van de grot.

The Catacomb of Famine

In de catacomb of Famine moet je weer hetzelfde doen: vragen bij deuren beantwoorden naar een gedeelte met de beloning gaan. In dit niveau ligt de beloning in het midden. De vragen bij de deuren zijn de hele grot hetzelfde. Kijk voor de antwoorden op de vragen hierboven.

Je zult op de weg naar het midden toe giant rats van level 27, Flesh crawler van level 28, 35 of 41 en Zombies van level 30, 44 of 53 kunnen aantreffen.

Catacomb of Famine plattegrond

In het midden van dit niveau staat de Grain of Plenty. Als je deze doorzoekt, krijg je eenmalig 3.000 gp en een nieuwe emotie.

The Pit of Pestilence

Ook hier is de beloning weer in het midden te vinden. Ga via de deuren en het beantwoorden van de vragen naar het midden toe.

Op dit niveau kruipen er spinnen van level 24 , catablepons van level 49, 64 of 68, giant spiders van level 50 en scorpions van level 59 rond.

Vanaf dit level moet je ook je account beveiligd hebben om verder te kunnen.

Pit of pestilence plattegrond

In het midden staat de Box of Health. Doorzoek deze om 5.000 gp en een nieuwe emotie te krijgen.

The Sepulchre of Death

Dit is het laatste niveau van de grot. Ga weer naar het midden voor je beloning.

Je zult in dit niveau skeletten van level 60, 68 en 85 kunnen vinden. Er zijn ook geesten van level 66 en 67 en Ankou's van level 75, 82 en 86.

The Sepulchre of Death plattegrond

Bij het einde staat de Craddle of Life. Je krijgt geen geld meer als je dit doorzoekt, maar krijgt wel de keuze tussen twee mooie laarzen. De laatste emotie zul je ook krijgen.

Boots van Stronghold of Security
PlaatjeNaamAttackDefenceAnders
StabSlashCrushMagicRangeStabSlashCrushMagicRangeStrengthPrayer
Fancy bootsFancy boots000-3-1+1+2+30000
Fighting bootsFighting boots000-3-1+1+2+30000

Skull sceptre

Door de monsters in de Stronghold te doden, kun je een sceptre maken. Soms zullen de monsters een onderdeel van de sceptre achterlaten. Als je deze onderdelen met elkaar combineert, krijg je de skull sceptre. Hiermee kun je 5 keer naar Barbarian Village teleporteren. Daarna zal de sceptre kapot gaan.

Je kunt meerdere onderdelen tegelijk hebben, maar je kunt niet meerdere skull sceptres tegelijk hebben.

PlaatjeNiveau StrongholdSceptre partMonster die dit onderdeel dropt
Skull Right HalfLevel 1Skull Right HalfMinotaur
Bottom of SceptreLevel 2Bottom of SceptreFlesh crawler
Top of SceptreLevel 3Top of SceptreCatablepon
Skull Left HalfLevel 4Skull Left HalfAnkou

Skull sceptreMaak eerst de skull heel en zet daarna de top of sceptre op de bottom of sceptre. Voeg daarna de onderdelen samen om je sceptre te maken.

Over deze pagina

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittannië
© Lunagang 2004 - 2019

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.