Lunagang

Crafting - Juwelen

Juwelen hebben in RuneScape niet alleen een versierende functie. Zo kun je sommige amuletten gebruiken om te teleporteren of ze helpen je bij het vechten.

Gouden juwelen

Er zijn een aantal soorten gouden juwelen: ringen, necklaces en amuletten. Members kunnen ook nog bracelets maken. Dat zijn armbanden in het Nederlands.

Gouden juwelen kun je maken met gold bars. Bars kun je maken van gold ore, die je weer kunt hakken met Mining. Om goud te hakken heb je minimaal 40 Mining nodig. Je hebt 40 Smithing of hoger nodig om gold ores naar gold bars te kunnen smelten.

Een gouden juweel zonder edelsteen is natuurlijk ook niets. Gelukkig is deze mogelijkheid in RuneScape er ook. Soms krijg je uit stenen van Mining een gem. Als je een edelsteen hebt, moet je die slijpen met een chisel. Chisels zijn te koop in General shops en Crafting winkels. De drie members gems zijn alleen op een vreemde manier te verkrijgen: Dragonstone moet je met de twee helften van de Half of a Key uit een kist in Taverley halen, Onyx kan alleen in de landen van de TzHaar in de vulkaan van Karamaja worden gekocht met de plaatselijke munteenheid, de Tokkul.

Ring mouldNecklace mouldAmulet mouldBracelet mouldOm je bar, eventueel met een edelsteen er bij, om te smelten, heb je een mal nodig. Deze heten moulds in het Engels en zijn te koop in Crafting winkels. Om ringen te maken heb je bijvoorbeeld een ring mould nodig, voor necklaces een necklace mould, voor amulets een amulet mould en voor bracelets een bracelet mould.

Als je een edelsteen van Mining wilt gebruiken in je juweel, moet je hem eerst slijpen. Dat kun je doen met een chisel, te koop in iedere General Store.

PlaatjeMinimaal levelNaamSchillen ervaring
Sapphire20Sapphire50
Emerald27Emerald67,5
Ruby34Ruby85
Diamond43Diamond107,5
Dragonstone55Dragonstone127,5
Onyx67Onyx168

Ga met je bar, mould en eventueel edelsteen naar een furnace en doe je bar in de furnace. Je zult dan een menu te zien krijgen. Kies de optie van je keuze en je poppetje zal een mooi juweel voor je maken.

Je kunt amuletten om doen. Daarvoor heb je een touwtje nodig. Scheer een schaap en maak er wol van met een spinning wheel. Dan krijg je een ball of wool en gebruik die met de amulet. Je krijgt 3 xp voor het spinnen van de wol en 4 xp voor het touwtje om de amulet doen.

Je kunt de juwelen ook enchanten (Nederlands: betoveren). Daardoor krijgen de juwelen speciale krachten. Iedere edelsteen heeft zijn eigen spreuk. Kijk in de Magic guide voor de levels die je daar bij nodig hebt.

PlaatjeCrafting levelNaamCrafting xpNaam betoverdBeschrijving wat het doet als het betoverd is
Gold Ring5Gold ring15--
Gold Necklace6Gold necklace20--
Gold Bracelet7Gold bracelet25--
Gold Amulet8Gold amulet30--
Sapphire Ring20Sapphire ring40Ring of recoilDeze ring beschadigt je tegenstander als hij bij jou schade aan brengt. Als de ring 40 keer gebruikt is, zal hij verdwijnen. Gebruik de "Operate" optie om te zien hoeveel keer je hem nog kunt gebruiken.
Sapphire Necklace22Sapphire necklace55Games necklaceTeleporteert je naar de Games Room in Burthope of vlak buiten Barbarian Assault. Je kunt dit 8 keer doen. Daarna zal je juweel verdwijnen.
Sapphire Bracelet23Sapphire bracelet60Bracelet of clayHiermee hak je 28 keer soft clay bij het hakken van klei. Daarna zal je armband verdwijnen.
Sapphire Amulet24Sapphire amulet65Amulet of Magic+10 Magic Attack bonus
Emerald Ring27Emerald ring55Ring of DuelingTeleporteert je naar de Duel Arena in Al-Kharid of Castle Wars. Je kunt dit 8 keer doen. Daarna zal je juweel verdwijnen.
Emerald Necklace29Emerald Necklace60Necklace of BindingGeeft 100% kans dat het maken van combinatierunes bij Runecrafting werkt. Je kunt deze necklace 15 keer gebruiken. Daarna zal je juweel verdwijnen.
Emerald Necklace30Emerald bracelet65Castlewars braceletDe drager zal 20% extra schade toebrengen aan de vijandelijke vlaggendrager. Bandages healen 50% meer. Je kunt de amulet 3 keer gebruiken. Elke keer dat je een spel start kost een lading.
Pre-nature amulet31Pre-nature amulet
(emerald amulet met magic string)
70Amulet of natureDit is een amulet met een magic string in plaats van een ball of wool, die kun je maken door Magic tree roots van Farming op een spinnenwiel te gebruiken. Je kunt dit amulet op een farming patch gebruiken. Je zult dan via de amulet op de hoogte worden gehouden van de patch, zoals bijvoorbeeld ziekte- of oogstinformatie. Je kunt hem aan een andere patch toewijzen als hij al in gebruik is. Hij werkt dan niet meer voor je oude patch.
Emerald Amulet31Emerald amulet70Amulet of Defence+7 Defence bonus in alle onderdelen
Ruby Ring34Ruby ring70Ring of forgingHiermee heb je 100% kans dat je iron bar lukt bij het smelten in plaats van de normale 50%. Deze ring is 140 keer te gebruiken. Als dit aantal gebruikt is, zal hij verdwijnen.
Ruby necklace40Ruby necklace75Digsite pendantHiermee kun je vijf keer naar de Digsite teleporteren. Je kunt ruby necklaces alleen voltooien als de spreuk in het museum van Varrock hebt geleerd.
Ruby bracelet42Ruby bracelet80Bracelet of innoculationDit zorgt er voor dat er wat ziekte wordt afgeslurpt. De armband verdwijnt als hij teveel ziekte heeft opgenomen. Dit werkt ook met de ziekte van Zogre Flesh Eaters.
Ruby Amulet50Ruby amulet85Amulet of Strength+10 Strength Bonus
Diamond Ring43Diamond Ring85Ring of LifeAls je hitpoints 10% is van je normale aantal, word je automatisch naar de plaats geteleporteerd waar je uitkomt als je doodgaat (Lumbridge of Falador). Wanneer je tegenstander meer hit dan 10% van je hitpoints en doodgaat, heeft deze ring geen werking. Deze ring is 1 keer te gebruiken, daarna zal je ring verdwijnen.
Diamond necklace56Diamond necklace90Phoenix necklaceVerhoogt de hitpoints van een speler naar 30% van het maximum als de hoeveelheid hitpoints onder de 20% komt. Het heeft de voorkeur boven een Ring of Life en is één keer te gebruiken.
Diamond bracelet58Diamond bracelet95Abyssal braceletHiermee krijg je geen skull als je via de Abyss runes maakt. Dit werkt 5 keer.
Diamond amulet70Diamond Amulet100Amulet of Power+5 in alle Attack en Defence stats, +5 Strength bonus en +1 Prayer bonus
Dragonstone ring55Dragonstone Ring100Ring of wealthVergroot de kans op zeldzame drops van monsters.
Dragonstone necklace72Dragonstone necklace105Necklace of skillsKan je vier keer naar de Fishing, Cooking, Crafting en Mining Guild teleporteren. Je moet dit amulet opladen bij de totempaal in de Legends' Guild.
Dragonstone bracelet74Dragonstone bracelet110Bracelet of combatHiermee kun je vier keer naar de Warriors', Champions', Heroes Guild en de Monastery teleporteren. Je moet dit amulet opladen bij de totempaal in de Legends' Guild.
Dragonstone Amulet80Dragonstone amulet150Amulet of Glory+10 attack, +3 Defence, +6 Strength en +3 Prayer

Je kunt hiermee vier keer teleporteren naar Al Kharid, Edgeville, Karamja en Draynor Village. Anders dan bij de andere juwelen zal je Amulet of Glory niet verdwijnen als hij verbruikt is. Je kunt hem weer opladen in de fontein in de grot onder de Heroes guild.
Onyx Ring67Onyx ring115Ring of StoneSpeler verandert in een steen als het gedragen wordt. Dat is handig voor in de Wilderness.
Onyx necklace82Onyx necklace120Berserker necklace+7 Strength
-10 Stab attack, Slash attack en Crush attack
-20 aan alle Defence bonussen
+20% betere hits met Obsidian melee wapens
Onyx bracelet84Onyx bracelet125Bracelet of regenerationHiermee krijg je dubbel zo snel hitpoints erbij dan normaal, mits ze niet helemaal vol zijn natuurlijk. Dat werkt onbeperkt.
Onyx amulet90Onyx amulet165Amulet of Fury+10 attack bonus, +15 defence bonus, +8 strength bonus, +5 prayer bonus

Shilo Village Gems

In Shilo Village zijn in de noordoosthoek een aantal stenen waar je alle gems, op Onyx na, kunt hakken. Shilo Village heeft ook nog een paar eigen gems, die je alleen kunt slijpen of kunt gebruiken om bolts te maken met Fletching voor de crossbows van Ranged. Deze stenen zijn ook op Lunar Isle van Lunar Diplomacy te vinden of te stelen van H.A.M. mensen.

Deze stenen zullen soms onherstelbaar beschadigd raken als je ze probeert te slijpen, daar kan je niets aan doen. Je krijgt dan crushed gemstone.

PlaatjeLevelNaamXP
Opal1Opal15
Jade13Jade20
Red Topaz16Red topaz25

Zilver

PlaatjeMinimaal niveauNaamXPQuests nodig
Unstrung symbol16Unblessed holy symbol50Geen
Unpowered symbol17Unpowered unholy symbol50Observatory quest
Silver Sickle18Silver sickle50Geen, maar om te gebruiken Nature Spirit
Lightning Conductor20Conductor50Creature of Fenkenstrain
Silver Bolt2110 Silver bolts50Geen
Tiara23Tiara52,5Geen
Demonic Sigil30Demonic sigil50Shadow of the storm - mould daar ook van

Je kunt de holy en unholy symbols van een touwtje voorzien, zoals bij een amulet. Deze symbolen kun je meer kracht geven. Een unblessed symbol moet eerst worden gezegend voor hij bonussen heeft. Doe dit in de Monastery bij Barbarian Village en Edgeville in de buurt of gebruik een Saradomin Book van Horror from the Deep. Je kunt pas in de Monastery met prayer 31 of hoger. Unpowered unholy symbols kun je maken door een compleet boek van Zamorak of Guthix uit Horror from the Deep te gebruiken. Je kunt hem ook laten maken bij de geest op het kerkhof bij de Observatory quest, ten noorden van Castle Wars. Hiervoor heb je een ghostspeak amulet nodig.

PlaatjeNaam voorNaam naVereistEffect
Strung Holy SymbolUnblessed holy SymbolHoly symbol31 prayer+2 Defence Bonus, +8 Prayer Bonus
Strung Unholy SymbolUnpowered unholy symbolUnholy symbolObservatory quest voltooid+2 Attack Bonus, +8 Prayer Bonus

Over deze pagina

Geschreven door Boertje, met dank aan ImBigSmoke, imbigsmoke en tr fight voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittannië
© Lunagang 2004 - 2020

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.