Lunagang

Gnomeball

Het spel van de Gnomes is Gnome Ball. Op het gnomeballveld, te vinden in de noordwestelijke hoek van Tree Gnome Stronghold, staan altijd wel een paar Gnomes die een potje willen spelen.

Om Gnome Ball te doen, heb je in principe niks nodig. Een hoog Agility, Ranged en wat voedsel kan wel handig zijn.

Als je het poortje aan de westkant van het veld binnenkomt, zie je een aantal dingen. Rechtsbovenin je scherm zie je de score. Verder zie je bij de poort de "gnome ball referee". Hij legt je de regels uit en geeft je een gnomeball om mee te spelen.

Het doel van het spel is om de bal naar de overkant van het veld te krijgen en in het net te gooien. Om te gooien moet je op "shoot" klikken bij de gnome goal. Tijdens het spelen zal je worden gehinderd door gnomeballers van de tegenstander, die je bal proberen af te pakken. Deze Gnomes dragen gele, rode of oranje kleren. Als het lukt jouw bal af te pakken, ben je de bal natuurlijk kwijt, maar krijg je ook een beetje schade. Om de bal terug te krijgen zal je de gnomeballer moeten tackelen. Het kan zijn dat je pas na een paar keer de bal terugkrijgt.

Omdat steeds de bal kwijt raken natuurlijk niet opschiet, heb je ook gnomes die jou helpen. Deze "gnome wingers", die in het groen gekleed zijn, kun jij de bal geven door als je de bal hebt op "pass-to" te klikken. Dan gooi je de bal naar de gnomeballer en kan jij rustig naar de overkant rennen en de bal weer krijgen van je team. Op die manier kan je gemakkelijk scoren.

Tijdens het spelen zul je worden aangemoedigd door cheerleaders, die langs het veld te schreeuwen staan. Buiten het veld kun je ook nog met de "gnome coach" praten. Hij kan je verhalen vertellen over de geschiedenis van Gnome Ball, de tactieken en enkele beroemde gnomeballers.

Het spel is voorbij als je 5 goals hebt gemaakt. Je krijgt dan een beetje ranged en agility xp. De Gnome Ball mag je houden, als beloning. Deze gnomeball kun je ook buiten het veld gebruiken en naar andere mensen gooien, maar pas op: niet iedereen gooit hem terug. Bal

Over deze pagina

Geschreven door Lilo Lol.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittannië
© Lunagang 2004 - 2019

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.