Lunagang

Fishing trawler

Bij deze minigame wil Murphy met zijn schip vol gaten toch gaan vissen. Murphy is niet bang voor een beetje water: hij is tenslotte een ervaren zeeman! Je kunt met hem mee gaan om hem te helpen. Er moet heel veel gedaan worden om het schip drijvende te houden, dus het is handig als je vrienden hebt om je te helpen. Als je helpt zal Murphy jou en je vrienden een deel van de opbrengst geven. Je kunt helaas alleen aan de opbrengst deelnemen met level 15 fishing. Als je hogere vissen wilt vangen moet je aan de eisen voor die vis voldoen.

Murphy ligt met zijn schip in Port Khazard. Port Khazard ligt ten zuiden van Ardougne en noordelijk van Yanille, aan de west kant van de Fight Pits. Eerst heb je wat spullen nodig die je kunnen helpen op het schip. Deze spullen zijn te koop in de twee General Shops van Port Khazard. Deze General Shop zijn aan elkaar verbonden, dus als je de ene helemaal leeg koopt is de andere ook leeg! In andere werelden kunnen er natuurlijk nog wel spullen te koop zijn.

PlaatjeNaamFunctie
CoinsGeldOm alle spullen te kunnen kopen natuurlijk!
Bailing BucketBailing BucketHiermee kan al het naarbinnen gelopen water uit de boot worden gegooid
RopeRopeMocht het net kapot zijn gegaan, geen nood: hiermee kan het weer worden gerepareerd
Swamp PasteSwamp Paste

Om de gaten te dichten, anders is het dweilen met de kraan open!

Swamp paste kan net zoals de bovenstaande spullen in de General Shop van Port Khazard worden gekocht, maar het kan ook zelf gemaakt worden. Kook Swamp Tar (bijvoorbeeld te vinden in de moerassen onder Lumbridge) samen met flour op een fornuis. Tip: gebruik de ton van Murder Mystery.

Als je je helemaal voorbereid hebt ga je op Murphy's schip via de plank. Je zult een melding krijgen over hoe lang het nog duurt voordat het schip vertrekt. Als er al iemand met het schip aan het vissen is, zul je natuurlijk even moeten wachten of een andere wereld nemen.

Als je de eerste bent die op het schip staat, moet je één minuut wachten voordat het schip vertrekt. Zo kunnen andere mensen zich ook nog bij je aansluiten.

Eenmaal aan boord zul je merken dat er water in je schip begint te lopen. Probeer met je vrienden en je emmers het water uit het ruim van het schip te houden, vul de gaten op met swamp paste en repareer het net zodat je vissen kunt vangen. Je hebt het meeste kans op vis als je schip veel water in zich heeft. Hierdoor ligt het schip lager in zee en vang je vis, in plaats van alleen wat ronddrijvend afval.

Laat niet teveel water in het schip lopen: dan zul je weg moeten zwemmen uit het gezonken schip. Er zullen haaien om het schip zwemmen, dus het is niet echt veilig om door dit water te zwemmen. Je kunt daarom uit het schip komen door jezelf in een barrel te stoppen. Hiermee zul je naar het schiereiland onder Port Sarim drijven en weer veilig op land komen.

Als alles goed gaat, het schip niet laat zinken en je jezelf en je team twaalf minuten staande hebt weten te houden zul je terug varen naar Port Khazard. Hier kun je je buit uit het net halen. Het net zal net iets westelijk op de kade liggen. Klik erop, bewonder je buit en klik op de voorwerpen die je in je inventory wilt stoppen. De spullen die je in het net laat zitten zullen naast het net gedropt worden. Dan kan iedereen die deze spullen wel wil hebben ze oppakken.

PlaatjeNaamFishing levelFishing ervaringCooking levelCooking ervaringHitpoints omhoog
ShrimpsShrimp1101303
SardineSardine5201404
AnchoviesAnchovy154015303
SeaweedSeaweed161GeenGeenGeen
OysterOyster1610GeenGeenGeen
SeaweedEdible Seaweed161GeenGeen4
TunaTuna30803010010
LobsterLobster40904012012
SwordfishSwordfish501005014014
Raw SharkShark761108021020
Raw Sea TurtleSea Turtle791058221221
Raw Manta RayManta Ray811159121622

PlaatjeNaamFishing xp
ButtonsButtons1
Broken StaffBroken staff1
PotPot1
Damaged ArmourDamaged armour1
Broken GlassBroken glass1
Rusty SwordRusty sword1
Broken ArrowsBroken arrow1
BootBoot2

Tot slot nog even iets over de Rusty Swords: deze kun je bij Tindel Marchant op de pier ten zuiden van het schip voor 100 gp laten identificeren. Meestal krijg je er dan een bronze, iron of steel longsword voor terug, maar het kan wel eens zo zijn dat je er een Rune longsword voor krijgt.

Over deze pagina

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittannië
© Lunagang 2004 - 2019

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.