Lunagang

Huisdieren

RuneScape kent verschillende huisdieren. Ze hebben niet echt een bepaald nut, maar ze zijn wel leuk!

Katten

Katten zijn in RuneScape het meestvoorkomende huisdier. Je krijgt je eerste kitten na het voltooien van Gertrude's cat. Je start deze quest in haar huis ten westen van Varrock. Haar huis staat aan de zuidelijke kant van de weg.

Als je je kat verliest of verkocht hebt, kun je bij Gertrude een nieuwe kopen voor 100 gp. Met een Ring of Charos (a) van de Garden of Tranquillity quest kun je zelfs de kleur van je kitten uitkiezen.

Drop je kat gewoon vanuit je inventory, dan zal je kat achter je aan lopen. Je kunt ook rennen als je een kat achter je aan hebt lopen. De kat zal wel weer een keer verschijnen als hij/zij uit het oog is geraakt.

Cat

Er zijn vijf soorten katten: kittens, normale katten (cats), overgrown cats, lazy cats en wily cats. Je kat zal in die volgorde groeien. Dat gaat dus van kitten tot cat tot overgrown cat. Als je de Rat Catchers quest hebt voltooid, kun je je overgrown cat ook nog laten veranderen tot lazy of wily cat. Hiervan zal je kat niet groeien, maar ze zullen wel speciale krachten krijgen.

Elk soort kat heeft ook nog een hell cat-uitvoering. Hiervan wordt je kat rood en ziet hij/zij er gemeen uit. Je kunt dat doen met het Recipe for Disaster - Evil Dave. Kijk hieronder voor meer informatie.

Groter groeien

Bucket of MilkKittens moeten nog gevoerd worden, zodat ze genoeg voedsel hebben om uit te groeien tot een volwassen kat. Je kunt ze ratten, emmers melk of vis voeren. Het is niet slim je kitten met ratten te voeden: je kitten moet ze dan zelf vangen en dat lukt nog niet altijd als ze zo jong zijn. Houd dus altijd wat anders bij je. Voer je kat alleen als je poppetje "I think it's hungry" zegt, op een ander moment je kat voeren heeft geen zin.

Je kat eet/drinkt onder andere:

Als je kitten een tijdje achter je aan loopt, je je kat voert als dat gevraagd wordt en je je kat goed behandeld, zal je kitten uitgroeien tot een cat. Doe weer hetzelfde om een overgrown cat te krijgen. Andere soorten katten dan kittens hebben alleen geen voedsel meer nodig, die vangen ze zelf wel.

Let op: zet je kat niet op de bank als je wil dat je kat groeit! Dat is een soort "reset" functie, waarbij je weer helemaal opnieuw moet beginnen met wachten op het volgende groeimoment van je kat. Het duurt ongeveer 3 uur voordat je kat gegroeid is. Laat je kat de hele tijd achter je aan lopen, hij/zij zal je overal volgen

Opties van je kat

Kittens hebben ook wat liefde nodig. Die kun je ze geven met de "Interact" optie die de kat heeft als hij of zij achter je aan loopt. Je kunt dan kiezen voor "Stroke" (aai), "Chase" (jagen) en "Shoo-away" (wegjagen). Gebruik de laatste optie dus alleen als je van je kat af wil, je kat zal niet meer terugkomen! Je kunt je kitten ook nog met een bolletje wol laten spelen.

Jagen

Met de Chase-vermin optie kun je je kat op ratten van level 1 laten jagen. Een goede plek hiervoor zijn de Varrock Sewers, hier lopen veel ratten rond. Een wily cat is het beste in staat ratten te vangen, daarna een normale kat. Kittens zijn nog niet ervaren genoeg en overgrown / lazy cats zijn te dik.

Als je kat 100 ratten heeft gevangen, kun je bij Gertrude een cat medal op halen. Deze medal heeft geen speciale functie, hij is er alleen maar voor de sier. Je kunt helaas nergens zien hoeveel ratten je al hebt gevangen, je zult wel als je met Getrude praat je medaille ontvangen wanneer je die verdient.

Je kat kan ook op speelgoedmuizen jagen. Je kunt ze maken met Crafting. Toy mouse

Bob the cat

Bob the cat is de huiskat van Jagex. Bob is een speciale kat, die je soms tegenkomt in RuneScape. Bob is in het spel voor maar één ding: de leukigheid. Hij begint altijd na elke update in Burthorpe, maar zwerft daarna de hele wereld over. Hij kan alleen geen ladders op of deuren openen, je zult hem dus niet in afgesloten gebieden vinden. Het is ook best speciaal als je hem ziet. Bevrijd Bob als je hem een keer ziet en is opgesloten, hij heeft misschien heeft hij wel verborgen krachten...

Als je een Amulet of Catspeak hebt, kun je met Bob praten. Hij zal als je A Tail of Two Cats nog niet hebt gedaan, zoiets zeggen als "Zaro eeeuhm... meauw". Hiermee bedoelt hij de vierde RuneScape god, Zaros. Misschien is Bob wel Zaros... Er zijn ook nog andere verhalen over Bob. Bob zou een verborgen moderator zijn of geluk kunnen brengen.

Neem je kat en je Amulet of Catspeak mee als je verhaaltje wilt horen. Bob zal zich aan je kat voorstellen, waarna je kat terug groet. Bob vertelt dat hij de vader van je kat is en dat je kat Zamorak gemakkelijk aan kan. Daarna kunnen ze samen de wereld regeren. Dit verhaal lijkt erg op een stukje uit een film van Star Wars.

Quests met katten

Bij sommige quests heb je je kat nodig. De eerste quest is natuurlijk Gertrude's cat, waarin je je eerste kat krijgt. Daarna kun je verschillende quests doen.

Catspeak amuletIn Icthlarin's little helper moet je in het begin de slechterik helpen een vaas met organen te stelen. Deze organen zijn van een oude priester. Later hoor je dat je gehypnotiseerd was door de god der vernietiging, die gewoon het het dorp van de kattenliefhebbers in handen wilde hebben. Na deze quest krijg een amulet waarmee je met katten kunt praten, ze praten dan ook echt terug!

A Tail of Two Cats gaat over Bob, de huiskat van Jagex. Het baasje van Bob maakt zich nu ongerust: Bob is niet langsgeweest om te eten! Jij moet helpen om hem op te sporen. Een vrouw in Burthorpe zal je Amulet of Catspeak van Icthlarin's little helper zo veranderen dat je Bob er mee kunt opsporen. Als je eenmaal bij hem bent gekomen, zul je merken dat hij verlieft is op een andere kat... Dan krijg je een leuke quests, met een mouse toy als beloning. Hier kun je je kat mee laten spelen. Ga als je deze kwijt bent geraakt naar Bob om een nieuwe te krijgen.

Rat pits zijn plaatsen waar je met je kat kunt vechten tegen andere katten. Als je deze wilt gebruiken, moet je eerst de Rat Catchers quest doen.

In het Recipe for Disaster - Evil Dave heb je je kat ook nodig. Je moet daarin een stew in maken om Evil Dave te bevrijden. Dat moet met kruiden die je kunt krijgen door de ratten in de kelder van zijn huis te vangen met je kat. Deze ratten zorgen er voor dat je kat in een hellcat verandert.

Hellcats

Hellcat

Hellcats kun je krijgen tijdens het Recipe for Disaster - Evil Dave. Laat je kat gewoon een tijdje op de ratten jagen in de kelder van Evil Dave, dan zal je kat vanzelf in een hellcat veranderen! Het huis van Evil Dave staat in Edgeville. Het is het huis ten westen van de bank.

Hellcats zijn precies hetzelfde als normale katten, ze zien er alleen wat stoerder uit. Ze kunnen hetzelfde en hebben dezelfde krachten.

Als je je hellcat weer in een normale kat wil laten veranderen, moet je hem wat melk geven.

Verboden voor katten

Helaas zijn sommige delen van RuneScape voor katten afgesloten. Je kunt je kat niet meenemen naar de volgende plaatsen:

Vissen

Vissen zijn hele interessante wezens. Ze zitten in een vissenkom en zwemmen wat rondjes. Soms moet je ze wat te eten geven of mee spelen, zodat je een tekstje in je chatvenster krijgt. Al enthousiast? Dan gaan we vissen!

Vissen zwemmen in een vissenkom, fishing bowl in het Engels. Je kunt ze maken met een glassblowing pipe en molten glass. Je hebt hier 42 Crafting voor nodig. Om je vissenkom klaar te maken voor je visje moet je hem eerst nog vullen met kraanwater, daarna moet je er nog seaweed in doen om voor wat beschutting voor je vis te zorgen.

Je visje koop je bij Harry, die een winkel in Catherby heeft. De naam van deze winkel is Harry's Fishing shop. Vraag hem om een visje voor in je fishing bowl, hij zal je dan een visnetje geven. Hiermee kun je een vis uit een van de bakken in zijn winkel vissen. Er zijn drie soorten: een green fish, een blue fish en een oranje spinevis. Succes met verzamelen!

Vissenvoer

Vissenvoer is te vinden in Draynor Manor, maar je kunt het ook zelf maken. Vraag Harry om vissenvoer, hij zal dan zeggen dat hij niets meer heeft. Hij heeft wel een lege doos voor je, zodat je je eigengemaakte vissenvoer er in kunt doen. Dat moet je maken van gemalen guam leaf en seaweed. Doe wat guam leaf in een pestle and mortar om gemalen guam leaf te krijgen

Als je je vis zat bent, kun je hem natuurlijk altijd droppen. Je vis zal dan wel doodgaan. Vissen zijn niet verhandelbaar.

Demonen, hellhounds, skeletten en aanhang

Dit zijn de echte huisdieren, je kunt ze namelijk in je huis stoppen! Ze vallen je gasten aan, verder heb je geen omkijken naar ze. Je kunt ze kopen met de Construction skill en ze in je oubliette, treasure room of dungeon stoppen.

Over deze pagina

Geschreven door D Vondragon, met dank aan TastingBL00D voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittannië
© Lunagang 2004 - 2019

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.