Lunagang

Ranged - Werpwapens

Tot slot bevat RuneScape ook nog een aantal wapens die je weg moet gooien, zoals darts, thrown knives, javelins, throwing axes, exploderende chinchompa's en salamanders die als vlammenwerper werken.

Darts

Darts moet je gooien uit je hand, niet schieten met een boog. Ze worden niet vaak gebruikt om Ranged te trainen, het is meestal troep dat maar wat in de weg zit op je bank. Je kunt darts alleen maken als je de quest The Tourist Trap hebt voltooid. Dit gebeurt uit een bar van het materiaal uit keuze op een anvil. Je maakt 10 darts uit één bar. Maak er veren aan vast om je dart af te maken.

PlaatjeMinimaal levelNaamRanged Attack
Darts1Bronze Darts+3
Darts1Iron Darts+4
Darts5Steel Darts+5
Darts20Mithril Darts+8
Darts30Adamant Darts+11
Darts40Rune Darts+15
Dart60Dragon darts+18

Knives

Ook knives moet je vanuit de losse hand gooien. Je kunt er 5 uit één bar maken met Smithing, mits je het juiste level hebt natuurlijk. Ze hebben daarna geen verdere behandeling nodig

PlaatjeMinimaal levelNaamRanged Attack
Knife1Bronze Knives+4
Knife1Iron Knives+5
Knife5Steel Knives+8
Knife20Mithril Knives+11
Knife30Adamant Knives+15
Knife40Rune Knives+25

Javelins en throwing axes

Javelins en throwing axe's kun je niet maken, je kunt ze kopen in de Ranged Guild. Ook deze dingen moet je uit je losse handje gooien en worden niet vaak gebruikt.

PlaatjeMinimaal levelNaamRanged Attack
Plaatje1Bronze Javelin+5
Plaatje1Iron Javelin+8
Plaatje5Steel Javelin+12
Plaatje20Mithril Javelin+17
Plaatje30Adamant Javelin+24
Plaatje40Rune Javelin+38

PlaatjeMinimaal levelNaamRanged Attack
Plaatje1Bronze Thrown Axe+4
Plaatje1Iron Thrown Axe+5
Plaatje5Steel Thrown Axe+8
Plaatje20Mithril Thrown Axe+12
Plaatje30Adamant Thrown Axe+17
Plaatje40Rune Thrown Axe+26

Chinchompa's

Chinchompa's werken als granaten. Chinchompa's zijn explosieve beesten die je met de Hunter skill kunt vangen. Dit gaat niet zo maar. Als je ze aanvalt, ontploffen ze. Een box trap werkt wel goed. Eenmaal gevangen, kun je ze weggooien. Je zult dan eerst de afstand tot je tegenstander moeten selecteren: lang, gemiddeld of dichtbij.

PlaatjeMinimaal levelNaamRanged Attack
Chinchompa45Chinchompa+45
Red chinchompa55Red Chinchompa+70

Salamanders

Salamanders vang je ook met Hunter. Dat doe je via netten. Salamanders hoef je niet alleen voor Ranged gebruiken, maar ze kunnen ook Melee en Magic xp geven. Je moet deze beestjes met twee handen vasthouden en voeren met voedsel om ze te gebruiken als vlammenwerper. Het voedsel moet in je quiver zitten, de plaats waar je je arrows opbergt. Je kunt het voedsel maken door 15 swamp tar met de herb van je keuze te mengen.

Zoals al eerder verteld, zijn Salamanders ook voor Magic en Melee te gebruiken. Als je voor de attack stijl "Scorch" kiest, krijg je Strength xp. "Flare" geeft Ranged xp en "Blaze" Magic xp.

Een nadeel van salamanders is dat je dicht bij je vijand moet staan om ze te raken. Gelukkig kun je nog wel vanachter een hekje staan, zodat zij niet bij je kunt komen, maar het vuur wel gewoon door de hekken kan.

PlaatjeMinimale levelsNaamAttackAndersVoedselPlaatje
StabSlashCrushMagicRangeStrengthPrayer
Swamp lizard30 Attack, Magic en RangedSwamp Lizard0+1000+20+220Guam TarGuam tar
Orange salamander50 Attack, Magic en RangedOrange Salamander0+1900+29+310Marrentill TarMarrentill tar
Red salamander60 Attack, Magic en RangedRed Salamander0+3700+47+490Tarromin TarTarromin tar
Black salamander70 Attack, Magic en RangedBlack Salamander0+5900+69+710Harralander TarHarralander tar

TokTz-xi-ul

Toktz-xi-ulDe TokTz-xi-ul is een Ranged wapen van de TzHaar kopen voor 375 TokKul. Dit wapen heeft een ranged attack bonus van 69.

Over deze pagina

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittannië
© Lunagang 2004 - 2019

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.