Lunagang

Waarschuwing: deze pagina is een kopie van een backup uit 2007 en nog niet nagekeken. Het is mogelijk dat er plaatjes ontbreken.

Ghostly Robes

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Lengte: Gemiddeld

Startpunt: Praat met Veldez bij Glarial's Tomb. Deze tombe is ten oosten van de Baxtorian Falls, de watervallen van de Waterfall quest.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet The Restless Ghost hebben voltooid. Je hebt ook 53 Thieving nodig. Je moet Desert Treasure gestart hebben. Doe van Desert Treasure het deel van de Shadow Diamond totdat je de ring of visibility hebt. Om die ring te krijgen heb je 53 thieving nodig. Als je het zwaard ook wil hebben, moet je Fight Arena voltooid hebben en een monster van level 160 kunnen verslaan. The Restless Ghost is alleen nodig voor de amulet.

Benodigde spullen: Ring of Visibility (praat met opnieuw met Rasolo als je hem kwijt bent) en een Ghostspeak amulet (praat met priester in Lumbridge Swamps als je deze kwijt bent). Teleporteermiddelen naar de onderstaande locaties zijn handig.


In een ver verleden heeft Veldez de staff of Armadyl gevonden. Helaas is die van hem gestolen door ene Rennard, die hem vervolgens naar Kharrim stuurde. Kharrim ging de staff aan Generaal Zammorak verkopen. Een spion van Saradomin hoorde dit en berichtte dit aan Dhalak. Dhalak sprak een speciale spreuk over de staff uit, zodat hij niet in het bereik van Zaros kon komen. (Ondertussen ligt de staff nu in de tempel of Ikov, maar dat is een ander verhaal)

Doe je Ring of Visibility en je amulet of Ghostspeak om. Ga naar Glarials tomb van de Tree Gnome Village quest en praat met de geest Veldez buiten de tombe. De geest vertelt je het hele verhaal over dat hij de staff of Armadyl heeft gevonden en hoe die gestolen is. Hij kan je op één van deze drie paden zenden (het is per speler verschillend waar iedereen is). Je moet daar met mensen praten die je een deel van de Ghostly Robes geven als jij hun verhaal aanhoort. Veldez geeft een raadseltje over waar de volgende kan zijn. Los het raadseltje op en kijk welke route je hebt gekregen.

Route 1

 1. Veldez bij Glarial's Tomb geeft je de Ghostly top
 2. Rennard bij het piraten schip ten westen van de Pirate hut in level 55 wildy geeft je Ghostly gloves
 3. Bij het Chaos Altar in het westen van level 38 wildy staat Kharrim klaar om je de Ghostly boots te geven
 4. In de kerk van Entrana staat bij het altaar Lennissa met je Ghostly bottom
 5. De volgende geest is in de Wizards' Tower voor je Ghostly hood
 6. De laatste geest is op de eerste verdieping van Rogue Castle in level 53 wildy met een Ghostly cloak

Route 2

 1. Veldez bij Glarial's Tomb geeft je de Ghostly top
 2. Rennard in het Bandit Camp van de wildernis heeft Ghostly gloves
 3. Kharrim bij het Graveyard of Shadows in de wildernis heeft Ghostly boots
 4. In Port Sarim staat bij het schip van Dragon Slayer Lennissa met een Ghostly bottom
 5. Dhalak bij het altaar in de Monastery (bij Edgeville, 31 Prayer nodig) heeft de Ghostly hood
 6. Viggora staat bij de Infernal Mages op de eerste verdieping van de Slayer Tower met een Ghostly cloak

Route 3

 1. Veldez bij Glarial's Tomb geeft je de Ghostly top
 2. Rennard is bij jou in het Bandit camp ten zuiden van Bedabin camp (voorbij de Shanty Pass in Al Kharid). Praat met hem in het café voor de Ghostly gloves
 3. In het midden van het lava maze in de wildernis krijg je de Ghostly boots (neem een knife of wapen mee om het spinnenweb door te slaan)
 4. Tegen de zuidkant van de Gnomeball arena van Gnome Stronghold staat de geest van de Ghostly bottom
 5. Op de eerste verdieping van de Party Hall in Falador krijg je de Ghostly hood
 6. Tot slot staat er nog een geest bij de Earth warriors in Edgeville wildernis dungeon met een Ghostly cloak

Het zwaard

Het zwaard is veel later dan de Ghostly robes aan het spel toegevoegd. Je moet de Fight Arena quest hebben voltooid om dit zwaard te krijgen.

Doe je Ghostly Robes, Ring of Visibility en Amulet aan en ga naar Rellekka toe. Zoek General Khazard in het bos ten oosten van de House Portal. Hij maakt steeds een flinke wandeling, dus hij kan in een groot gebied zitten. Als je hem eindelijk hebt gevonden zal hij je vreemd aankijken: je loopt in Ghostly robes en je praat als een geest. Je vraagt of je hem van dienst kunt zijn. Hij herkent je, maar weet niet meer waarvan. Kies een van de opties en praat verder. Hij vertrouwt je niet, zeg dat je betrouwbaar bent. Hier heeft hij niets aan, hij moet het van Sin Seer zelf horen. Sin Seer is natuurlijk in Seers' Village. Ga naar haar toe. Je kunt de shortcut in het zuiden gebruiken om snel over de rivier te komen.

Sin Seer is op de eerste verdieping van het huisje met het spinnenwiel. Kies "Bribe", dan zul je haar 40 gp geven. Ze heeft nog steeds geen zin om je te helpen, maar ze zal je wel een briefje geven met dat je bij haar geweest bent. Ga terug naar General Khazard.

General Khazard vertelt je dat je naar vier scouts van hem moet gaan. Eén scout is in het land van de Gnomes, een ander in de jungle in het zuiden van de wereld. Nog een is in het land waar de White Knights de macht hebben en de laatste op een plek waar het heet is. General Khazard zal je een bericht geven die je naar elke scout moet brengen. Je moet ze het volgende vertellen: "The planets are nearing alignment; we will meet in the place of half light and ice soon. Beware of the others, for though they are weak and few, they are cunning."

De vier scouts
PlaatjeNaamLocatie
 ScoutHet land van de Gnomes, oftewel ten zuiden van de ingang van de Gnome Stronghold
 ScoutIn de jungle, ten zuidoosten van Tai Bwo Wannai
 ScoutWaar de White Knights de macht hebben. Dat hebben ze onder andere ten oosten van de farming patch van Falador. Het ten westen van Draynor Manor.
 ScoutDe plaats waar het heet is. Dat is het ten zuidoosten van de Shantay Pass.

De laatste scout zal je het volgende bericht voor General Khazard geven: "We of the blood are still loyal. Pavlov is the messenger". Ga terug naar Khazard en breng dit bericht. Hij zal je over een fish-men grot vertellen. Je moet naar de oostelijke kant van deze grot gaan. Hier zal je beloond worden. General Khazard zal je nog een geconserveerd been als sleutel geven.

Je moet nu weer tegen Bouncer vechten, het hondje van General Khazard uit de Fight Arena quest. Hij is level 160. Pak je vechtspullen van de bank en ga naar de grot bij de Fishing Guild. In het oosten van deze grot zie je een scheur in de muur zitten. Ga er in. Bouncer zal dan verschijnen

Als Bouncer bijna dood is, zul je het been naar hem gooien. Vervolgens geef je hem hem de genade klap en ontvang je het zwaard.

Beloning: 2.000 Slayer xp. Ghostly robes, shadow sword

Quest points: 0

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Geen

Over deze pagina

Met dank aan Active ice, Tante Nel, Tawab en unkown tank voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittannië
© Lunagang 2004 - 2019

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.