Lunagang

Pest Control

In deze minigame draait het om het beschermen van de balans tussen goed en kwaad. Guthix is de god van de balans tussen deze twee en daarom heeft hij er, op de achtergrond, een beetje mee te maken. Zijn ridders, de Void Knights, hebben de taak om een aantal portalen waar helse beesten uitkomen te vernietigen. Het kwaad zal anders de overmacht krijgen in RuneScape en dat mag natuurlijk niet gebeuren. De Void Knights kunnen altijd wel wat hulp gebruiken. Daarom zullen ze je hulp, samen met die van anderen graag aannemen. Dit is dan ook een minigame voor meerdere spelers tegelijk. Teamwork is een vereiste.

Deze minigame is alleen voor combat 40 en hoger. Tijdens deze minigame kun je sterven, je zult alleen alle voorwerpen behouden.

Als je de Void Knights een keertje wil helpen moet je naar de rand van RuneScape reizen. Hier zijn namelijk de portalen. De boot die je zal brengen ligt aan de zuidelijkste pier van Port Sarim, nog onder de boot naar Karamja en de Lady Lumbridge van Dragon Slayer.

Praat bij de boot met de Squire. Je zal nu naar het eiland gaan.

Op het eiland is een Rangershop, een bank, een winkeltje met benodigdheden voor Magic, een Anvil en een General Store, waar je speciaal voedsel kunt kopen. Dat moet je niet kopen: Jagex noemt het een fair price, maar het is 390 gp per stuk en het geneest slechts 10 hitpoints.

Bij het rode sterretje op de kaart zie je drie boten. De eerste boot is voor combat 40. Als je deze boot neemt en wint, krijg je 2 punten. Boot 2 vereist 70 combat en geeft 3 punten, boot 3 vereist 100 combat en geeft 4 punten. Je moet om punten te krijgen minimaal 50 schade aan monsters toebrengen.

Ga over de plank naar de lander. Als er 25 mensen zijn of je al 5 minuten wacht met vijf spelers, begint de minigame. Het is dus handig om deze minigame Je kunt vantevoren wat voedsel meenemen, maar dat is waarschijnlijk niet nodig. Wel raad ik je aan om je beste armour en wapen mee te nemen. Je kunt toch niets verliezen. Je zult als je doodgaat tijdens het spel niet naar Lumbridge of Falador geteleporteerd worden, maar je zult weer levend in het spel verschijnen.

Eenmaal op het eiland aangekomen kun je drie dingen doen:

Hier een schematisch overzicht van het eiland: in het midden de Void Knight, in het noorden de lander en in het westen, zuiden en oosten de portalen. De lander is de boot waar je vanaf komt en uit de portalen komen de monsters die jou, je team en de Void Knight aanvallen. De vierkantjes op de kaart eronder zijn torens, hier kun je instaan. Deze zijn handig voor de mages en rangers. Tussen de torens zijn gates. Hier kun je door, zodat je naar de portalen kunt gaan.

Kaart

Aan het begin van de minigame rennen veel mensen meteen als een gek naar één van de portalen: fout. Het beste is om vantevoren af wie en welke portalen er als eerste gesloopt moeten worden. Er wordt vaak door de laatste man die door de gate gaat vergeten de poort te sluiten, waardoor monsters gemakkelijk bij de Void Knight kunnen komen en vermoorden. De poorten steeds weer sluiten zonder dat iemand er doorheen kan is natuurlijk ook niet goed, dan kan er weer niemand bij de portalen komen!

De portalen kun je gewoon met je wapen vernietigen. Er is maar één probleempje. Er komen monstertjes uit. Wat voor?

PlaatjeNaamLevelsBeschrijving
Brawler50, 75, 100, 128, 157Dit zijn sterke beesten, maar veel schade brengen ze ook niet toe. Ze verblijven meestal rond de portalen.
DefilerDefiler41, 62, 83, 104, 125Deze zijn vals. Ze zijn snel, ze rangen en kunnen dat over lange afstanden, dus ook de Void Knight van lange afstanden aanvallen!
Ravager35, 52, 70, 88, 105Ravager. Niet gevaarlijk voor spelers, alleen breken ze gemakkelijk door de barricades heen.
Shifter7, 56, 75, 94, 113

Dit zijn meleeërs die kunnen teleporten. Het kan dus voorkomen dat ze naast de Knight teleporteren en hem daarna aanvallen.

SpinnerSpinner37, 55, 74, 87, 92Niet erg gevaarlijk, blijven meestal rondom het portaal, maar pas op! Deze healen het portaal sneller dan jij schade kunt aanbrengen, dus dood deze eerst.
Splatter21, 32, 43, 54, 64

Deze beestjes springen rond tot ze iets raken waardoor ze ontploffen, wat alles in de omgeving schade aanbrengt. Niet echt gevaarlijk.

Torcher41, 62, 83, 104, 125Deze magen hun prooien van lange afstanden, hier geldt dus hetzelfde als voor de Defilers. Ze kunnen ook vliegen.

Bij elk portaal dat gesloopt wordt, zal de Void Knight voor 60 hitpoints healen. Als je team 4 portalen heeft verwoest zal het spel eindigen en heb je gewonnen. Zie hieronder voor informatie over wat je kan krijgt.

Als je de Void Knight wil gaan beschermen staan bij de barricades torens, waar mage’s en rangers kunnen schuilen en vanaf afstand op de monsters kunnen schieten. Pas wel op voor Shifters die naast je teleporteren! Deze torens worden niet vaak gebruikt, maar zijn best handig. Probeer zo lang mogelijk staande te houden. Zelfs als je ziet dat de Void Knight bijna dood is, moet je doorgaan. Misschien is er nog net genoeg tijd om de vierde portal te slopen, waardoor je het spel ookt wint.

Ravagers kunnen de poorten slopen, waardoor monsters naar binnen kunnen lopen. Een gesloopte poort moet natuurlijk weer gerepareerd worden: hak een aantal bomen om en kies "Repair" bij de poort. Hiervoor heb je een hamer nodig.

Het spel is afgelopen als er of 20 minuten voorbij zijn, de portalen allemaal kapot zijn of de Void Knight dood is. Je wint het spel bij het verstrijken van de 20 minuten of de portalen kapot zijn. Als de Void Knight dood is, heb je het spel natuurlijk verloren.

Beloningen

De beloningen voor het halen van de minigame is een kleine hoeveelheid geld (je combat level * 10) en een aantal void points dat afhangt van de boot aan het begin die je hebt genomen, mits je 50 schade tijdens het spel hebt aangebracht aan de monsters. Je kunt 4000 Void Points tegelijk opsparen, als je er 4000 hebt zul je geen punten meer krijgen. Deze punten kun je inwisselen bij de Knight op het eiland voor xp in diverse combat skills, seeds, ores, herbs, een Mace of Void Knight Armour.

XP in combatskills

De berekening van de hoeveelheid ervaring gaat als volgt: alle skills behalve prayer (Level²)/6, prayer (Level²)/12. Als je 100 punten tegelijk inwisselt, zul je 10% boven op de xp, die je per normale punt zou krijgen, krijgen.

Void Knight Mace

De Void Knight Mace is een mace van Guthix. Het is een sterk Melee wapen, maar heeft ook nog autocast opties voor Magic. Je kunt met deze mace de Crumble undead, Claws of Guthix en de Air, Fire, Earth en Water waves doen. Je moet 42 Attack, 42 Strength, 42 Defence, 42 Hitpoints, 42 Ranged, 42 Magic en 22 Prayer hebben om dit voorwerp voor 250 Void Points te kunnen kopen.

Void Knight Mace
PlaatjeAttackDefenceAndere
Void Knight MaceStabSlashCrushMagicRangeStabSlashCrushMagicRangeStrengthPrayer
19-2378077777343

Void Knight Armour

Als je er net zo uit wil zien als de Void Knights kan dat ook: voor 250 punten per stukje armour kun je dit kopen bij de Void Knight op het eiland. Je moet 42 Attack, 42 Strength, 42 Defence, 42 Hitpoints, 42 Ranged, 42 Magic en 22 Prayer hebben om dit armour te kunnen kopen.

Void Knight Armour
PlaatjeAttackDefenceAndere
Void Knight GlovesStabSlashCrushMagicRangeStabSlashCrushMagicRangeStrengthPrayer
000004444400
Void Knight Body00000404040404000
Void Knight Skirt00000282828282800

Over deze pagina

Geschreven door Behind You0, met dank aan Xtrarobson voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittannië
© Lunagang 2004 - 2019

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.