Lunagang

Magic

Magic, je kunt het wel raden, is magie. Het is een veelzijdige skill: je kunt het bijvoorbeeld gebruiken om er geld mee te verdienen, monsters te doden of te teleporteren.

In RuneScape bestaat magie uit spreuken. De eerste en belangrijkste benodigdheden van een spreuk zijn runes. Deze moet je bij je hebben.

Air runeLava Rune

Runes

Lava RuneAir rune

Er zijn een aantal winkels in Runescape die runes verkopen, maar je kunt ze ook zelf maken met Runecrafting. Monsters droppen ze ook veel. Winkels voor gratis spelers zijn in Varrock en Port Sarim. Members hebben ook nog de beschikking tot de Magic guild, Ape Atoll, Ali Morrisane in Al-Kharid, de Mage Arena en het eiland van Pest Control. Andere spelers kunnen je ook een handje helpen bij het verzamelen van je benodigde runes. De prijzen hangen van de hoeveelheden in de winkels af.

Als je Desert Treasure of Lunar Diplomacy nog niet hebt voltooid, heb je de beschikking over één "spreukenboek": het standaard. Dit boek bevat de belangrijkste en meestgebruikte spreuken.

PlaatjePlaatje

Standaardspreuken

PlaatjePlaatje

Nu je weet dat members die Desert Treasure hebben voltooid de beschikking hebben over meer dan één spreukenboek, ben je vast nieuwsgierig wat dat nu allemaal inhoudt. Dit tweede spreukenboek is die van de Ancient Magicks. Dit zijn oudere spreuken uit de verhaallijn van RuneScape, die al lang weer vergeten zijn en vervangen door nieuwe. Het zijn krachtige spreuken voor gevechten. De Ancient Magicks hebben ook nog een aantal spreuken waarmee je naar de oudste, vaak al weer vervallen, plaatsen uit RuneScape kunt teleporteren.

PlaatjePlaatje

Ancient Magicks

PlaatjePlaatje

Wie Lunar Diplomacy heeft gedaan, kan ook het spreukenboek op de Lunar Magics zeten. Deze spreuken kun zijn vredelievend en kunnen je alleen helpen bij dingen zoals het genezen van spelers, planten, het bakken van taarten, (groepen) teleporteren en zo voorts.

PlaatjePlaatje

Lunar Magics

PlaatjePlaatje

MenuNu waar het om gaat: hoe spreek ik die spreuken nu over mijn vijanden uit? Rechts, naast het tablad van je stats, inventory, prayer, enzovoorts, staat nog een extra symbool: een soort boek. Hier staan je spreuken in. Als je het juiste level hebt en de juiste runes bij je in je inventory hebt, zal de spreuk kleur krijgen. Wanneer je niet de juiste runes of lager Magic dan nodig hebt, zal de spreuk zijn donkere kleur behouden. Je kunt op de spreuken met kleur klikken. Teleportatiespreuken zullen dan meteen worden uitgevoerd, maar bijvoorbeeld de Air Blast of High Alchemy niet. Bij alchemy zul je naar je inventory gaan. Hier moet je op een voorwerp klikken. Dat voorwerp zal dan worden omgezet in geld. Gevechtsspreuken werken iets anders. Hierbij moet je op de spreuk en daarna op het monster dat voor je staat klikken.

Bij het aanvallen van monsters met magie is steeds dezelfde spreuk aan klikken vervelend en lastig. Daarom is er een handig hulpmiddel om je te helpen: de staven. Op verschillende staven kun je een spreuk zetten. Dan gaat hij steeds met die spreuk het monster van je keuze aanvallen. Ga naar het venster waar je normaal je attack modus uitkiest (strength, defence, attack, controlled). Bij Mystic en Battlestaffs zie je hier twee knoppen met "Spell" er op. Een optie is voor verdeling van de xp tussen Defence en Magic, de andere optie zal alleen je Magic trainen. Met normale staven kun je alleen Magic trainen. Klik op de knop en klik de spreuk aan die je automatisch wil gebruiken.

PlaatjePlaatje

Staven

PlaatjePlaatje

Er zijn natuurlijk ook kleren die je magic een beetje oppeppen.

PlaatjePlaatje

Armour

PlaatjePlaatje

Magic tijdelijk verhogen

Je kunt in het café van Falador of Burthope Wizard's Mind Bombs kopen. Als je deze drinkt, gaat je magic level tijdelijk met 2 omhoog, dus kun je al vanaf level 23 naar Varrock teleporteren. Members hebben ook nog de beschikking over de Magic potion. Deze wordt gemaakt met de Herblore skill. Met deze potion gaat je magic tijdelijk met 4 omhoog.

Magic guild

De magic guild is in Yanille. Er is daar een staven winkel, runewinkel, kledingwinkel voor blue mystic en nog een paar dingen. Je hebt level 66 nodig om binnen te gaan, maar je kunt natuurlijk ook een wizard's mind bomb gebruiken.

Over deze pagina

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittannië
© Lunagang 2004 - 2019

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.