Lunagang

Miscellania

Bij de Throne of Miscellania quest moet je problemen tussen het eiland Miscellania en het naburige eiland Etceteria oplossen. Als je dat gedaan hebt, word je de regent van Miscellania. Dat heeft zo zijn voordelen: je kunt de bevolking van het eiland spullen laten verzamelen. Jij kiest uit welke en spekt de staatskas zodat ze kunnen werken. Je kunt als je Throne of Miscellania voltooid de bevolking herbs, flax, coal, maple logs en vis (tuna en swordfish) laten verzamelen. Als je ook nog eens Royal Trouble voltooid, krijg je meer spullen voor hetzelfde geld en je kunt naast de andere dingen ook nog uit Mahogany logs, Teak logs en farming seeds kiezen.

De opbrengst die je krijgt hangt van de populairiteit van jou onder de werkbevolking af. Dit heet de approval rating. Je kunt je populairiteit verhogen door je bevolking een handje te helpen bij hun werk. Iedereen op het eiland heeft een ander beroep. Jij mag kiezen bij wel beroep je helpt en welke skill je dus gebruikt.

Kijk als je wil weten waar deze personen te vinden zijn op het plaatje hieronder. Dat plaatje kun je als kaart van Miscellania gebruiken.

Let op: Voor het helpen krijg je als je een voorwerp krijgt heel weinig xp, omdat het anders een gemakkelijke manier zou zijn om te trainen. Je inventory raakt dan niet vol, waardoor je niet steeds naar de bank hoeft te lopen. Jagex voorkomt dit "power levelen" door slechts 0,1 xp per voorwerp te geven.

Beheren

Het koninkrijk beheren doe je bij Advisor Ghrim. Deze man staat altijd bij King Vargas op de eerste verdieping van het kasteel van Miscellania. Vraag hem hoe het het met koninkrijk gaat, dan zal hij het je vertellen. Er komt ook een overzicht te staan waar alles om draait: het beheren van je koninkrijk.

Je moet de staatskas van je koninkrijk zelf vullen. Hiervoor krijg je de spullen die je wil terug. Je kunt als je alleen Throne of Miscellania hebt voltooid maximaal 5.000.000 gp in de kas stoppen, als je Royal Trouble ook nog hebt voltooid maximaal 7.500.000 gp.

De bewoners zullen elke dag met 1/10e deel van de staatskas betaald worden, met een maximaal van 50.000 gp per dag als je alleen Throne of Miscellania hebt gedaan. Bij mensen die Royal Trouble ook hebben voltooid, zal er maximaal 75.000 gp per dag uit de kas worden gehaald. Hoe groter het bedrag dat aan de bewoners wordt uitbetaald, hoe meer spullen je krijgt. Bij een lege staatskas moeten de bewoners hun spullen zelf verkopen om in leven te blijven, dan blijft er dus niets meer voor jou over. Als je bijvoorbeeld de bewoners 10 dagen lang voor het maximale wilt laten werken, heb je 75.000 gp * 10 = 750.000 gp nodig.

Kort samengevat betekent dit dat je je approval rating (populairiteit onder de bevolking) en je geld goed in de gaten moet houden als je de maximale winst wil.

De opbrengst

Je kunt je spullen één keer per dag ophalen bij Advisor Ghrim in het kasteel van Miscellania. Deze zal de spullen dan naar de bank brengen. Je kunt ook met Advisor Ghrim praten via de NPC contact spreuk van Lunar Magics. Je kunt dan alleen niet je approval rating bijwerken. Er is een bank in het noordoosten van het eiland naast Miscellania, Etceteria. Daar kun je de opbrengst beter bekijken.

Hieronder staan de maximale opbrengsten. Bij een approval rating van 100% en het maximale aantal van 75.000 gp voor die dag in de kas beschikbaar kun je dit krijgen.

NaamMaximale opbrengst
FarmVerschillend
Fishing440 Tuna, 131 Swordfish en 10 Caskets
Flax1250 Flax en 2 Herb seeds
Hardwood301 Teak logs, 204 Mahogany logs of 121 Teak logs met Mahogany logs
Herbs60 Herbs
MiningOngeveer 540 Coal en 2-3 gems
WoodOngeveer 900 Maple logs en 8 Bird nests

Over deze pagina

Met dank aan Hotkeys voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittannië
© Lunagang 2004 - 2020

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.