Lunagang

Fishing

Fishing is een gemakkelijke skill. Je moet er vissen bij vangen. Je neemt een net, hengel, harpoen of een ander ding, drukt op een plek waar vissen zitten en je gaat achteroverleunen totdat je genoeg vis hebt. Soms moet je wel even opletten voor de random events en verdwijnende visplekken, maar verder hoef je niks te doen.

Je kunt niet zomaar overal vis gaan vangen. Vissen komen alleen op een bepaalde plaats voor. Een zoetwatervis kom je niet tegen in de zee, terwijl je een zoutwatervis weer niet in de rivier zult tegenkomen. In rivieren en in zee zie je bepaalde plaatsen aan de kant borrelen. Hier zitten vissen die je kunt vangen.

Er zijn verschillende soorten gereedschappen die je kunt gebruiken om vis te vangen. Met elk soort kun je weer andere soorten vis vangen. Je kunt alle gereedschappen in winkels voor visbenodigdheden kopen.

Small NetSmall fishing net

Aan het begin kun je met dit net alleen shrimps vangen. Deze vissen kunnen in de zee gevonden worden. Als je met een net wilt vissen kun je het beste bij Draynor vissen, dan zit je lekker dichtbij een bank. Die netten kun je kopen in de Fishing Shop van Port Sarim of Catherby voor 5 gp. Je kunt ook anchovies vangen met dit net, maar dan moet je eerst level 15 Fishing zijn.

Vislocaties: Catherby, Karamja, ten zuiden van Al Kharid bank, ten zuiden van Port Sarim, Shilo Village, Entrana, Draynor Village en in het zuidoosten van Lumbridge Swamp

Fishing RodBaitFishing rod + bait

Na het vissen met een net kun je beginnen met sardines vangen. Je hebt level 5 en een Fishing rod nodig om ze te kunnen vangen. Een fishing rod kun je kopen in Port Sarim of Catherby voor 5 gp. Om de vissen te kunnen vangen, heb je bait (voer) nodig. Bij Port Sarim hebben ze altijd 200 in voorraad en het kost 3 gp per stuk. Je kunt ook bait krijgen door zombies te doden.

Je kunt vanaf level 10 herring (haring) in zee vangen met je hengel. Om te kunnen vissen op zee, klik je met de rechtermuisknop op de zee en dan op "Bait". Later kun je ook met een gewone hengel vissen in rivieren. In rivieren kun je pikes vangen.

Vislocaties zee: Catherby, Karamja, Draynor Village, Barbarian Village, Al-Kharid, Shilo Village, Lumbridge Swamp
Vislocaties rivieren: Ardougne rivier, Lumbridge rivier, Barbarian Village en aan de noordkant van het meer van Seers' Village.

Big NetBig net

Vanaf level 16 kunnen members met een Big net makrelen gaan vangen en vanaf level 46 Bass. Het net is te koop in Catherby.

Vislocaties: Catherby, Fishing guild

Fly Fishing RodFeathersFly fishing rod + feathers

Na het vissen met een normale hengel komt fly fishing: vissen vangen met veren. Je hebt level 20 nodig om trout te vangen, 30 voor salmon. De hengel en veren zijn te koop in Port Sarim. Je moet de vissen in de rivier vangen, bijvoorbeeld Lumbridge of Barbarian Village. Barbarian Village is dicht bij twee banken.

Vislocaties: Ardougne rivier, Lumbridge rivier, ten westen van Gnome Stronghold, Barbarian Village en aan de noordkant van het meer van Seers' Village.

HarpoenHarpoon

Met een harpoon kun je Tuna, Swordfish en Shark vangen. Een harpoon is ook te verkrijgen in de viswinkel van Port Sarim of Catherby voor 5 gp. De gratis spelers kunnen Tuna's en Swordfish vissen alleen op Karamja vangen, daar is geen bank. Sharks zijn alleen voor members. Dus de gratis spelers moeten steeds met de boot heen en terug als ze de vissen willen bewaren. Je kunt ze natuurlijk ook meteen opmaken door je combat te trainen in de vulkaan van Karamja. Voor Tuna's heb je 35 fishing nodig, swordfish 50 en Sharks 76.

Vislocaties: Fishing Guild, Catherby, Rellekka, Brimhaven en Karamja

 Lobster PotCage

Je kunt ook lobsters vissen op Karamja. Hiervoor heb je een Lobster Cage nodig, ook weer te koop in Porst Sarim en Catherby. Dit is wat duurder: 20 gp. Je hebt fishing 40 hiervoor nodig. Lobsters zijn veel waard, omdat ze 12 genezen. Je kunt ze dan ook voor 150 tot 250 gp aan andere spelers verkopen.

Vislocaties: Fishing Guild, Catherby, Rellekka, Brimhaven en Karamja

Oily Fishing RodBaitOily Fishing Rod

Met een Oily Fishing Rod en bait kunnen members Lava Eel vangen in Taverley Dungeon. De hengel wordt gebruikt in de Heroes quest en is niet te ruilen.

Vislocaties: Taverley Dungeon

PlaatjeLevelNaamErvaringGereedschappenWaar te vangen
Raw Shimps1Shrimp10Small NetIn zee
Karambwanji5Karambwanji10Small NetIn de jungle tussen Tai Bwo Wannai en Shilo Village.
Tai Bwo Wannai Trio quest nodig
Raw Sardine5Sardine20Fishing Rod en Fishing BaitIn zee
Raw Herring10Herring30Fishing Rod en Fishing BaitIn zee
Raw Anchovies15Anchovy40Small NetIn zee
Raw Mackerel16Mackerel20Big NetIn zee
Oyster16Oyster10Big NetCatherby, Fishing guild en Rellekka
Casket16Casket10Big NetCatherby, Fishing guild en Rellekka
Seaweed16Seaweed1Big NetCatherby, Fishing guild en Rellekka
Raw Salmon20Trout50Fly Fishing Rod en FeathersRivieren
Raw Cod23Cod45Big NetCatherby, Fishing guild en Rellekka
Raw Pike25Pike60Fishing Rod en Fishing BaitRivieren
Slimy Eel28Slimy Eel65Fishing Rod en Fishing BaitMort Myre en Lumbridge Caves
Raw Trout30Salmon70Fly Fishing Rod en FeathersRivieren
Kikkerdril33Frog Spawn75Small NetLumbridge Caves
Raw Tuna35Tuna80HarpoonIn zee
Cave Eel38Cave Eel80Fishing Rod en Fishing BaitMort Myre Swamp, Lumbridge Swamps grotten
Rainbow Fish38Rainbow Fish80Fly Fishing Rod met veren van een Topical wagtail van HunterSeers' Village en Barbarian Village
Raw Lobster40Lobster90Lobster PotIn zee
Raw Bass46Bass100Big NetIn zee
Raw Swordfish50Swordfish100HarpoonIn zee
Raw Lava Eel53Lava Eel30Oily Fishing Rod en Fishing BaitTaverley Dungeon
Heroes quest nodig
Monkfish62Monkfish120Small NetPiscatoris Fishing Colony
Swan Song quest nodig
Karambwan65Karambwan105Karambwan Vessel en raw KarambwanjiIn de jungle tussen Tai Bwo Wannai en Shilo Village.
Tai Bwo Wannai Trio quest nodig
Raw Shark76Shark110HarpoonIn zee
Raw Sea Turtle79Sea Turtle105-Fishing trawler
Raw Manta Ray81Manta Ray115-Fishing trawler

Barbarian training

Tijdens de miniquest Barbarian training leer je op verschillende nieuwe soorten vissen vangen, terwijl je ook leert tuna's, sharks en swordfishes zonder harpoen te vangen.

Leaping trout, salmon en sturgeon

Leaping salmon, sturgeon en trout kun je in het meertje ten noorden van de Baxtorian falls vangen. Je hebt er een Barbarian rod en Fishing bait voor nodig. De hengel is te vinden onder het bed van Otto bij de Baxtorian Falls, waar je de miniquest begon.

Je kunt de vis met een knife fileren tot fish offcuts en roe of caviar. Je kunt dat allemaal als fishing bait bij Barbarian fishing gebruiken, maar de roe of caviar kun je ook gebruiken om barbarian potions met Herblore te maken. Voor het maken van roe of caviar krijg je wat Cooking xp. Doordat je zo snel van je gevangen vis af kunt komen, is Barbarian fishing een van de snelste manieren om Fishing te trainen.

Plaatje Levels Naam Fishing XP Agility en Strength xp
Leaping trout48 Fishing
15Strength
15 Agility
Leaping trout505
Leaping salmon58 Fishing
30Strength
30 Agility
Leaping salmon706
Leaping sturgeon70 Fishing
45 Strength
45 Agility
Leaping sturgeon807

Vissen zonder harpoen

Na Barbarian training kun je bij de gebruikelijke visplaatsen drie soorten vis met je blote handen vangen, maar je hebt er wel een hoger Fishing level en een Strength level voor nodig. Je krijgt naast Fishing xp ook Strength xp.

Plaatje Levels Naam Fishing xp Strength xp
Tuna55 Fishing
35 Strength
Tuna808
Swordfish70 Fishing
50Strength
Swordfish10010
Shark96 Fishing
76Strength
Shark11011

Fishing guild

Voor de members is er ook nog een leuke fishing guild, waarvoor je 68 fishing nodig hebt om binnen te komen. Gelukkig bestaan er ook fishing potions, dus kun je ook met 65 naar binnen. De fishing guild is ten noorden van Ardougne, heeft een range en verschillende plaatsen waar je op lobsters, bass, sharks, tuna's en swordfish kunt vissen.

Over deze pagina

Met dank aan Centurie, Joram, Karma OH, Roenstaak, Slucealon en Ties voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittannië
© Lunagang 2004 - 2019

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.