Lunagang

Cooking - Dranken en stoofpotten

Eten is niet compleet zonder ook wat drinken. Daarom valt daar ook wat in te doen met de cooking skill.

Drinken

PlaatjeNaamMinimaal levelErvaringHitpoints omhoogHoe te maken
Chocolade melkChocolate Milk104Gooi chocolate dust in een bucket of milk
Nettle TeaNettle Tea20523Vul een bowl met water en doe hier Nettles bij. Nettles kun je plukken langs de weg van Draynor naar Barbarian Village, in de ruïnes in het zuiden van Varrock of bij de yews in Edgeville. Kook het nettle water op een range of vuurtje en gebruik de bowl met een empty cup.
WineWine3520011Vul een jug met water en doe er grapes bij. Wacht even en je wijn is klaar. De wijn kan mislukken, dan krijg je Bad Wine

Stoofpotten

Spicy stews zijn bijzonder. Ze kunnen namelijk verschillende skills met 6 levels omlaag of omhoog brengen.

PlaatjeNaamMinimaal levelErvaringHitpoints omhoogHoe te maken
StewStew2511711Vul een bowl met water, haal wat aardappelen, doe er cooked meat bij en kook het op een range
Spicy StewSpicy Stew2511711 en andere willekeurige skillsDoe er wat spices van het deel uit Recipe for Disaster - Evil Dave bij
CurryCurry6028019Doe er wat spice bij voordat je een stew kookt. Spice kun je kopen of stelen op de markt van Ardounge

Brouwen

Je kunt met Cooking ook zelf drank brouwen. Met deze drankjes ga je tijdelijk een of meer levels in een bepaalde skill omhoog. Je gaat bij een Wizard's Mind Bomb bijvoorbeeld tijdelijk een paar magic levels omhoog. Door sommige drankjes kun je ook in andere skills omlaag gaan.

De meeste ingrediënten kunnen worden verbouwd met Farming. Sommmige ingrediënten hebben nog een extra behandeling nodig, zoals apple mush of barley malt. Om barley malt te krijgen, moet je gewoon je barley op een range koken. Appelmoes maken is iets lastiger. Dat wordt later nog uitgelegd.

Ga met de ingrediënten die je voor je drank nodig hebt naar één van de brouwerijen. Die zijn bovenin het oostelijke café in Keldagrim of in de kelder van het café in Port Phasmatys. Vraag om wat ale yeast (gist) bij Blandebir (Keldagrim) of Metarialus (Port Phasmatys). Bij Blandebir kost dit 25 gp, bij Metarialus 5 ectotokens. Ectotokens kun je maken bij de ectofuntus met behulp van Prayer.

Het brouwen

Voor het maken van cider heb je 16 apples, een pot en 4 lege emmers nodig. Stop de appels in de cider press bij een van de brouwerijen. Maak je appeltjes tot moes, zodat je apple mush krijgt. Stop het in de emmers en stop deze in het brewing vat. Voeg hierna een pot yeast toe en wacht een dag.

De andere drankjes moeten op een vergelijkbare wijze worden gemaakt. Ga naar één van de brouwerijen en gooi twee emmers water in het vat. Voeg hier 2 barley malt aan toe en stop de andere ingrediënten in het vat. Doe hier yeast bij dat je hebt gekocht en wacht een dag.

Je zult hiermee 8 drankjes maken. Stop dit na een dag wachten gewoon in een leeg bierglas of in een met een knife uitgeholde calquat fruit, die je met Farming kunt verbouwen. Een calquat keg kan vier keer zoveel drank in zich hebben als een glas kan.

Haal het goedje vanaf nu niet uit het vat als er "Are you sure?" staat wanneer je probeert het spul uit het vat te halen, dan kun je weer overnieuw beginnen! Je kunt "examine" op het vat doen om te bekijken of je drank al klaar is.

Soms krijg je bij toeval mature drank in plaats van normale drank. Drank die mature is, is handig. Ze zijn namelijk sterker dan normaal. Je gaat bij een dwarven stout (m) bijvoorbeeld 2 Mining en Smithing levels omhoog in plaats van 1 met de gewone stout. Je kunt de kans dat je mature ales krijgt, met 50% verhogen door wat "Stuff" te kopen van Honest Jimmy van de Trouble Brewing. Voeg dit "stuff" toe nadat je de Barley er in hebt gedaan en ga gewoon verder zoals bij normale drankjes.

PlaatjeNaamMinimaal LevelErvaringIngrediëntenStats omhoogStats omlaag (kan verschillen)
CiderCider141824 emmers Apple Mush (zie boven)1 Hitpoint en Farming2 Attack en Strength
StoutDwarven Stout192154 Hammerstone Hops1 Hitpoint, Mining en Smiting2 Attack en Strength
Asgarnian AleAsgarnian Ale242484 Asgarnian Hops1 Hitpoint, 2 Strength2 Attack
Greenman's AleGreenman's Ale292814 Harralander1 Hitpoint en Herblore2 Attack, Defence en Strength
Wizard Mind BombWizard Mind Bomb343144 Yanillian Hops1 Hitpoint, 2 tot 3 Magic1 Attack, Defence en Strength
Dragon BitterDragon Bitter393474 Krandorian Hops1 Hitpoint en 2 Strength1 Attack
Moonlight MeadMoonlight Mead443804 Bittercap Mushrooms4 HitpointsGeen
Axeman's FollyAxeman's Folly494131 Oak Root1 Hitpoint en Woodcutting2 Attack en Strength
Chef's DelightChef's Delight544464 Chocolate Dust1 Hitpoint en 1 tot 5 Cooking2 Attack en Strength
Slayer's RespiteSlayer's Respite594794 Wildblood hops1 Slayer2 Attack en Strength

Over deze pagina

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittannië
© Lunagang 2004 - 2019

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.