Lunagang

The Dig Site

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Lengte: Lang

Startpunt: Ten oosten van de noordelijke ingang van de Al Kharid woestijn is een hek. Open het en ga in het eerste gebouw. Praat met een examiner.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je hebt 25 Thieving, 10 Agility en 10 Herblore nodig.

Benodigde spullen: Een kopje thee (te stelen ten oosten van de oostelijke bank in Varrock), leather boots en gloves (sommige andere soorten werken ook, maar leather werkt zeker), 2 ropes (tijdens de quest te stelen), pestle & mortar, lege vial, opal (tijdens de quest te krijgen), charcoal (tijdens de quest te krijgen), chisel en een tinderbox. Stamina- of Energy potions kunnen handig zijn.


Plaatje

Na het praten met de examiner heb je een getekende aanbevelingsbrief nodig. Die kan je krijgen bij de beheerder van het museum in Varrock. Ga nu naar Varrock en praat met de beheerder en vraag of hij wil tekenen. Als hij getekend heeft, moet je dit briefje aan de Examiner bij de Digsite geven.

Nu moet je examens doen. Als je nu antwoorden geeft, heeft het geen zin: ze zijn dan altijd fout door gebrek aan studie. Praat met drie verschillende studenten die op het veld ten noorden van het Exam Center aan het werk zijn. Om de antwoorden voor de examens te krijgen, moet je hun persoonlijke bezittingen terug vinden.

Student 1 wil haar geliefde teddybeer terug. Deze zit in een struikje bij een grote blauwe urn op de bergen tussen het veld en het examencentrum, de queststart. Doorzoek dus de struikjes om deze blauwe urn.

Student 2 is zijn animal skull verloren. Deze heeft een workman op de een of andere manier in bezit gekregen. Die moet jij dus even terug stelen met de pickpocketoptie. Als je twee ropes steelt en een specimen brush, moet je die bewaren. Deze spullen heb je later in de quest nog nodig.

Student 3 is ook onhandig geweest en zijn speciale beker verloren. Deze mag jij weer lekker gaan zoeken. Hiervoor moet je naar de rivier gaan. Pak een panning tray uit het huisje en praat met een panning guide. Vraag of je in de rivier mag zoeken. Hij zegt dat hij thee wil en dat je dan pas in de rivier mag zoeken. Geef hem die. Doe de panning tray op een spot in de rivier en zoek de beker in de prut die je opvist. Soms zul je tijdens het vissen golden nuggets krijgen, als je hier drie van hebt kun je die aan een expert bij de queststart geven voor een gold ore. Als je een opal krijgt, bewaar deze dan voor later in de quest.

Geef alle bezittingen terug aan de studenten. Ze geven je nu antwoorden voor de eerste examens. Ga weer terug naar de examiner en maak het eerste examen. Hieronder staan de correcte antwoorden:

Leg de examens af bij het Exam centre en ga weer naar de studenten. Vraag ze de antwoorden voor de tweede examens. Doe vervolgens het tweede examen. Hieronder staan weer de correcte antwoorden:

Als je de tweede examens gedaan hebt, vraag dan aan de studenten de antwoorden voor de derde examens.

De vrouwelijke student wil het niet meer geven, maar voor een opal wel. Ga naar de rivier, ga weer met je panning tray in de rivier ploeteren en ga door totdat je een opal in de modder vindt. Cut hem en geef haar die en nu krijg je het antwoord van haar. Doe het laatste examen. Hieronder staan de correcte antwoorden weergegeven.

Je kan nu overal zoeken in de grond voor archeologische opgravingen.

Doorzoek de zandzakken op de grond in het midden van de Digsite voor een specimen jar. Als je nog geen specimen brush had, moet je die van een werkman op het veld in het noorden stelen. Ga dan naar een gedeelte van level 3 en doe je trowel, die je van de examiner hebt gekregen, op de grond. Zoek net zo lang totdat je een talisman hebt. Geef die aan de expert in het huisje bij de examiners. Hij geeft je een brief, zodat je nu ook onder de grond mag onderzoeken.

Loop naar de plaats die met Winch 1 is aangegeven op het kaartje hierboven en en zoek een workman in de buurt op. Geef het briefje van de expert aan deze man en je kunt een rope aan de winch hangen. Doe dat en klim naar beneden. Doorzoek hier de stenen die je tegenkomt en klim weer naar boven.

Ga naar de noordoostelijke winch, aangegeven met "Winch 2" op het kaartje hierboven. Hang hier ook een rope aan en klauter naar beneden. Je komt nu bij een man die "Doug" heet. Vraag hem hoe je een lading stenen op moet blazen. Hij zal je vertellen dat er eerder een onderzoeker was die met explosieven bezig was, maar na een ontdekking met de noorderzon vertrokken is. Hij geeft je de sleutel van zijn kist. Raap ook nog een arcenia root op. Klim hierna via het touw weer naar boven.

Loop naar naar het tentje waar je de panning tray vandaan hebt en zoek daar een specimen tray. Doorzoek die totdat je charcoal heb. Doe die op je pestle and mortar. Ga nu in het tentje en open de kist met je sleutel. Je krijgt nu chemical powder. Doe je trowel op de barrel met het witte doodshoofd. De barrel staat buiten naast het tentje.

Doe je lege vial op de barrel die je net heb opengemaakt. Ga dan naar de expert en doe de vial met het goedje op hem (pas op dat je de vial niet leeg gooit). Doe dat ook bij dat poedertje uit de kist. Het spul dat in de vial zit is nu nitroglycerin geworden. Doe de ammonium nitrate in de vial met de nitroglycerin, dan de ground charcoal en vervolgens de Arcenia root. Je hebt nu een chemical compound.

Ga nu weer naar de westelijke winch met de stenen. Als je verder loopt, kan je er niet meer door want er liggen allemaal bricks in de weg. Doe de chemical compound op de bricks, steek het aan met je tinderbox en ren een stukje weg. Nu gaat de hele grond trillen. Als het gestopt is, is de barricade weg en kun je er door. Doe dat dus en pak het tablet.

Ga terug naar de expert en gebruik het tablet op hem. Hij vertelt je een verhaal over volgelingen van Zaros en hoe die door volgelingen van Saradomin in de doofpot zijn gestopt. Hij beloont je.

Beloning: 15.300 Mining en 2.000 Herblore xp. Twee golden bars. Je kunt de certificaten die je gekregen hebt na elk examen afgeven aan de curator in het museum van Varrock. Hiervoor krijg je een chocolate cake of een fruit blast naar keuze.

Quest points: 2

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Another Slice of H.A.M., Desert Treasure

Over deze pagina

Geschreven door Poekies, met dank aan tibezwiep, Hydra UmbraX, JoepVK (RS naam: zit175), Typhon, Zerk Unity, anciend en secret 00666 voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittanniƫ
© Lunagang 2004 - 2019

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.