Lunagang

Barrows

Lees deze guide door voordat je begint! Je verliest al je voorwerpen als je tijdens deze minigame doodgaat.

Barrows… Iedereen heeft het erover, je hoort van mensen dat ze een fortuin ermee hebben gemaakt.. Wat is het nu precies en hoe werkt het?

Barrows ligt ten oosten van de stad Mort’ton, waarschijnlijk ken je die van de quest Shades of Mort'ton. Kort gezegd is Barrows een minigame, waarbij je 6 broers moet doden. Deze zitten veilig in hun tombes in hun eigen holletje: aan jou om ze eruit te jagen. Dat kun je doen door je naar beneden te graven met een Spade en ze daarna af te maken met je speciaal uitgekozen vechtmateriaal. Van de broers zijn er vier Melee, één ranger en één mage. Zo simpel kan het natuurlijk niet zijn. Elke keer dat je een nieuwe Barrowtrip doet, gaat er 1 broer in de tunnel. Welke broer dat is, is elke keer anders.

Omdat je bijzonder gevaarlijke monster moet verslaan bij Barrows is het verstandig je aan de volgende "eisen" te houden: 59 Magic, 43 Prayer, 50 Ranged (één broer, Ahrim, is erg goed bestand tegen magic en melee, maar niet tegen pijlen) en meer dan 60 Hitpoints (er is één broer die 58 kan hitten). De quests Ghosts Ahoy is fijn voor de Ectophial en In Search of the Myreque is handig voor de shortcut (aangeraden om de minigame teleport van de Shades of Mort'ton te gebruiken).

Er zijn verschillende manieren om Barrows te doen. Het beste is om in het rustig aan te doen met en magic omdat de Barrows brothers geen magic defence bonus hebben kun je rustig melee armour aandoen. (je magic attack bonus maakt in dit geval niet al te veel uit)

 1. Trident of the Swamp/Seas
  De eerste en beste manier is met de Trident of the Swamp/Seas. Hiervoor heb je 75 Magic nodig en is de meest effectieve manier om Barrows te doen. De trident heeft een ingebouwde spell dus je hoeft niet een spell de hele tijd te casten. Vergeet niet dat je de trident wel moet opladen. De trident heeft 2500 casts. Voor één cast heb je 1 death, 1 chaos, 5 fire runes en 10g nodig. Als je de trident of the swamp wil gebruiken, dan komt er per cast 1 Zulrah scale bij.
 2. Magical Dart of Slaying
  Je kunt ook Slayer Dart gebruiken. Hiervoor heb je 50 Magic en 55 Slayer nodig. Om één spreuk te doen heb je vier mind runes nodig en één death. Deze kun je allemaal krijgen als beloning, dus dan is dat ook weer opgevangen. Dit werkt zeer goed op de broers.
 3. Ancient Mage
  Hierbij gebruik je een ijs spreuk om je tegenstander te bevriezen, omdat je dan de brother kan bevriezen zodat hij je niet kan aanvallen. Dit doe je zonder Prayer. Er wordt hier verder niet op in gegaan, omdat deze methode nogal riskant is. Vooral met Ahrim's die Magic gebruikt en Karil's die Ranged gebruikt gaat dit niet helpen. Je zult dat moeten prayen.
 4. Low level Mager
  Een low level mager kan opzich ook wel fire bolt gebruiken. Het duurt misschien wat langer dus dan heb je iets meer prayer potions nodig, maar verder werkt het aardig als je nog geen hoog Magic level hebt.

Hieronder een voorbeeldje van een inventory met wat je kunt meenemen:

Inventory
 • Arrows
 • Dragonhide chaps en body
 • Range wapen voor Ahrims
 • Spade
 • Duel ring (voor teleport naar clan wars daar kun je jouw levens en energie restoren door Free for all Portal in en uit te stappen er is ook een bank)
 • Melee wapen (voor in de tunnel)
 • Prayer Potions
 • Voedsel (minimaal lobsters)
Aandoen
 • Melee armour voor de defence in de tunnel (magic attack bonus maakt niet veel uit omdat de brothers dus een lage tot geen magic defence bonus hebben)
  Ring of Life
 • Legends Cape, God Cape of een Fire cape
 • Slayer staff, Trident, of een Fire staff
 • Zamorak, Guthix of Saradomin book
 • Melee of Magic boots.
 • Fury, Amulet of Glory, Magic, Power of een (Un)holy Symbol
 • Helm of Neitiznot, Farseer helm
 • Combat Bracelet of een van de gloves van Recipe for Disaster

RouteKijk op het plaatje rechts om te zien hoe je vanuit Canifis naar Barrows kunt komen. Het is ZEER AANGERADEN om de Minigame teleport (Shades of Mort'ton) te gebruiken om heel snel bij barrows te komen , maar je moet wel de Shades of Mort'ton quest hebben voltooid om de teleport te kunnen gebruiken. Je kunt de teleport elke 20 minuten gebruiken.

Morytania ligt ten oosten van Varrock en je hebt de Priest in Peril quest nodig om er te komen. Kijk als je naar de Barrows gaat uit, op beide wegen kom je Ghasts tegen die je voedsel laten rotten!

We zijn eindelijk aangekomen bij Barrows! Puf, puf, dat was wat. Natuurlijk ben je er nog niet echt, je hebt je spullen natuurlijk niet voor niets meegenomen. Wat nu? Ga nu naar de meest noord-oostelijke bult, die van Dharok.

kaart.png

Dig met je spade als je erboven op staat, doe Protect from Melee aan (Let op je prayer, er wordt gedraind!) en search de Chest. Er komt nu een poppetje uit, versla hem.

Nu gaan we in deze volgorde de rest afwerken, erachter staan de bijzonderheden:

Als het goed is, heb je bij één van de broers de boodschap "You have found a hidden tunnel, do you want to enter?" te zien gekregen. Kies de "No" optie. Ga door met de rest. Als je ze allemaal, behalve de broer waarbij je de boodschap kreeg, hebt afgemaakt, ga je terug naar jouw bult. Hier zit de broer waarbij je de melding kreeg in de "tunnel."

Nu begint het een stukje moelijker te worden. Als je dadelijk door de "Ja" optie de tunnel in gaat, kom je in een doolhof. Hier zitten Skeletons, Bloodworms, Spiders, Ratten, de Laatste Broer en nepdeuren.

Kist

Ruw getekend ziet de tunnel er zo uit. Jij moet een van deze routes gebruiken, dat verschilt per keer. Elke keer dat je een deur opent, kan de laatste broer tevoorschijn komen, tenzij je hem al hebt gedood. Als je hem tegenkomt, moet je zo snel mogelijk doden. Het is de bedoeling dat je naar het midden van het doolhof komt. Dat kan alleen door deuren met een puzzeltje.Van de vier deuren die er naar die Chest leiden in het midden van het doolhof, kun je 3 alleen examinen. Eentje kun je ook openen. Als je die deur opent, krijg je dus een puzzeltje. Die moet je snel aanklikken, voordat je aangevallen wordt door wat kleine parasietjes. Hier zijn de antwoorden:

Oplossingen

Elke keer is de puzzel één van deze vier, dus kijk welke er bij staat. Als je dat hebt gedaan, kun je de deur in en de Chest openen voor je beloning. Ik raad je alleen aan om eerst Killcount 12 te krijgen door Bloodworms, Skeletons etc te doden. Daar is dus die Rune Armour en dat wapen voor, die je mee moest nemen. Killcount 12 of hoger geeft een goede kans op lekker veel runes en Boltracks in de Chest. Sommige mensen geloven ook dat het meer kans geeft op het Barrow Armour, maar dat is niet bewezen. Als je de Chest hebt geopend en doorzocht, teleporteer je naar Lumbridge om je prayer op te laden. Hierna teleporteer je met je Ectophial naar Port Phasmatys. Vanuit daar is Canifis makkelijk te bereiken.

Mogelijke Beloningen

Trucs

Over deze pagina

Geschreven door Jamil, D Vondragon en Behind You0, met dank aan Slucealon, a namechange en swierracer voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittannië
© Lunagang 2004 - 2019

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.