Lunagang

Staven

Bij het aanvallen van monsters met magie is steeds dezelfde spreuk aan klikken vervelend en lastig. Daarom is er een handig hulpmiddel om je te helpen: de staven. Op veel staven kun je een spreuk vastzetten, zodat deze spreuk steeds gebruikt wordt als je een monster aanvalt. Ga naar het venster waar je normaal je attack modus uitkiest (strenght, defence, attack, controlled). Bij Mystic en Battlestaffs zie je hier twee knoppen met "Spell" er op. Een optie is voor verdeling van de xp tussen Defence en Magic, de andere optie zal alleen je Magic trainen. Met normale staven kun je alleen Magic trainen. Klik op de knop en klik de spreuk aan die je automatisch wil gebruiken.

Menu

Elementaire staven zijn de standaard staven. Deze kunnen automatisch Strike, bolt en blast spells uitvoeren. De staven zijn te koop in Varrock en de Magic guild.

Elementaire Staven
PlaatjeNaamBeschrijving
PlaatjeBattlestaffHier kunnen members via Crafting powered orbs opzetten
PlaatjeStaffNutteloos, alleen voor de sier
PlaatjeMagic staffKan spreuken vastzetten, vervangt geen runes
PlaatjeStaff of air
Air battlestaff*
Mystic air staff*
Vervangt air runes
PlaatjeStaff of Water
Water Battlestaff*
Mystic Water Staff*
Vervangt water runes
PlaatjeStaff of Earth
Earth Battlestaff*
Mystic Staff*
Vervangt earth runes
PlaatjeStaff of Fire
Fire Battlestaff*
Mystic Fire Staff*
Vervangt fire runes
Mystic lava staff

Lava Battlestaff*
Mystic Lavastaff*

Deze staff geeft je ongelimiteerd fire en earth runes. Deze staven worden gedropt door onder andere de Kalphite Queen. Is niet in een winkel te koop.
Mystic StaffMud Battlestaff*
Mystic Mud Staff*

Deze staff geeft je ongelimiteerd water en earth runes. Deze staven worden gedropt door de Daganoth Kings van Waterbirth Island. Is niet in een winkel te koop.


*: air, water, earth en fire hebben een gewone staf. Samen met mud en lava hebben ze nog eens een battlestaff- en een mysticuitvoering. Een staff of air/water/earth/fire is gewoon een staf zonder toeters en bellen. Air, water, earth en fire battlestaffs kunnen worden gemaakt met Crafting uit een Unpowered orb en een battlestaff waar nog geen orb is opgezet. Kijk bij Crafting voor meer informatie. Alle Battlestaffs kunnen na het voltooien van de quest Scorpion Catcher voor 40.000 gp omgetoverd worden tot een Mystic Staff. Dit doe je bij Tormac in de Sorcerer's tower. Zo krijgt je staff dezelfde stats als een rune longsword plus een normale staff.

Om de Ancient Magicks te kunnen "autocasten" heb je een speciale staf nodig: de Ancient staff. Na het voltooien van de quest kun je bij Elbis van de Desert Treasure of andere spelers je eerste Ancient staff voor 80.000 gp kopen. Daarna kun je er nog een aantal extra krijgen van de mummies die in de pyramide krijgen door ze te doden. Deze staven zijn te ruilen met andere spelers, maar je moet de quest voltooid hebben om ze te kunnen dragen.

Er zijn wat spreuken waarvoor je speciale staven nodig hebt. Voor de Iban Blast heb je 50 Magic en de Iban Staff nodig. Deze krijg je als beloning van de quest Underground Pass. Met een Iban Staff kun je 120 spreuken doen. Als de 120 spreuken op zijn, moet je hem opladen door hem in de put bij de toegang naar het doolhof in de Underground Pass te dompelen. Je moet de staf dus niet via de Well of Voyage opladen, maar de put vlak bij de drie ridders.

Als je de staf kwijtraakt en hem weer terug wilt, moet je een Zamorak Disciple in de Underground Pass doden. Deze wezens droppen gebroken staven. Ga naar de Dark Mage in West Ardougne om hem te laten repareren voor 200.000 gp.

PlaatjeNaamBeschrijving
Ancient StaffAncient staffDe enige staff waarbij Ancient Magicks kunnen worden "geautocast"
Iban's StaffIban's StaffHiermee kan de Iban Blast worden uitgesproken

Drie andere stokken komen van de Mage Arena. Als je daar een miniquest hebt gedaan, kun je zo'n staf kiezen. Je moet eerst 100 spreuken in de arena hebben gedaan met de staf voordat je hem buiten de arena kunt gebruiken. Dat kost je 200 blood runes en wat andere runes.

PlaatjeNaamBeschrijving
Staff of GuthixStaff of GuthixHiermee kan de Claws of Guthix spreuk worden gedaan
Staff of SaradominStaff of SaradominHiermee kan de Saradomin Strike worden gedaan
Staff of ZamorakStaff of ZamorakHiermee kan de Flames of Zamorak spreuk worden gedaan

Members hebben ook de beschikking over wands. Deze zijn te koop met punten die je verdient tijdens de Mage Training Arena. Deze arena staat in Al Kharid, ten noorden van de Duel Arena. Ze geven een leuke bonus aan je magie en je kunt er normale spreuken mee "autocasten"

Je moet bij Wands beginnen vanaf het begin. Als je een hoge wand wil hebben, moet je eerst de lagere hebben voordat je deze kunt kopen.

PlaatjeNaamBeschrijving
Beginner WandBeginner Wand+5 Magic attack en Magic defence bonus. Je moet minimaal 45 Magic hebben om deze te kunnen gebruiken
Apprentice WandApprentice Wand+10 Magic attack en Magic defence bonus. Je moet minimaal 50 Magic hebben om deze te kunnen gebruiken
Teacher WandTeacher Wand+15 Magic attack en Magic defence bonus. Je moet minimaal 55 Magic hebben om deze te kunnen gebruiken
Master WandMaster Wand+20 Magic attack en Magic defence bonus. Je moet minimaal 60 Magic hebben om deze te kunnen gebruiken

Tot slot zijn er nog een aantal andere staven:

PlaatjeNaamBeschrijving
Ahrims StaffAhrims StaffDeze staf is van de Barrows. Je hebt minimaal 70 attack en magic nodig om deze staf te kunnen gebruiken. Geeft je 15 Magic en Defence bonus
Slayers StaffSlayer's StaffKan automatisch Crumble Undead, Magic Dart en de Air, Fire, Earth en Water Wave doen
Toktz-mej-talToktz-mej-tal (Obsidian Staff)Twohanded wapen met 15 Magic bonus, 5 prayer en 25 strength. Verder hetzelfde als een Magic staff

Over deze pagina

Met dank aan t0vergasje voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittanni√ę
© Lunagang 2004 - 2019

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.