Lunagang

Troll Stronghold

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Lengte: Gemiddeld

Startpunt: Praat met General Denulth in Burthorpe.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet Death Plateau hebben voltooid. Je hebt ook 15 Agility nodig. Level 30 thieving kan handig zijn, dan hoef je twee trollen niet te doden. Je moet een troll van level 71 kunnen verslaan.

Benodigde spullen: Climbing Boots, goed voedsel, 12 gp voor Climbing boots als je die nog niet hebt.


Denulth geeft je een nieuwe quest. De zoon van Dunstan, de smid van het dorp, heeft in Death Plateau een plaatsje gekregen in het leger van Burthorpe. Helaas is die zoon nu gevangengenomen door de trollen. Dat kan natuurlijk niet zo maar, nu moet jij hem weer terug zien te krijgen.

Kaartje

StenenLoop naar Tenzing. Hij is de man van het hutje ten westen van de stad. Als je nog geen climbing boots hebt, koop je die bij hem. Ga door de achterdeur van Tenzing's huis en klim over het hekje. Loop verder, totdat je een weg in het noorden ziet die geblokkeerd is door stenen. Klim er over heen. Dat kan, omdat je climbing boots hebt.

Sla als je over de stenen bent het oostelijke pad in en ga de twee hellingen met stenen op en af. Dan kom je bij een poort. Ga er door. Nu zal er een troll met de naam Dad verschijnen. Hij heet zo, omdat trollen genoemd worden naar het eerste wat ze proberen te eten. Deze troll moet je doden om verder te kunnen. Dad heeft combat level 101 en kan je terug duwen, maar als je aan de rand van de arena bent kun je niet verder weg. Je kan hem safespotten met een halberd of ranged/magic als je bij de poort blijft staan. Als Dad bijna dood is vraagt hij om genade. Ga nu door de de andere poort van deze arena in het noorden.

Dad

Volg hier weer het pad. Ga de grot in en er weer uit aan de andere kant. Je komt nu bij een een berg die in rondjes omhoog loopt. Je kunt als je 44 Agility of hoger hebt een aantal vijanden vermijden, dan moet je bij de agility shortcuts omhoog klimmen en zo over de berg gaan. Als je dit niet hebt, moet je om de berg heen lopen naar het westen. Let hier goed op de stenen gooiende trollen, ze kunnen je flink hard raken. Je kunt hier je prayer aanzetten op Protect from Missiles.

Loop naar het westen van de berg en vind de gang naar het westen. Sla deze gang in en volg het pad naar het noorden. Je ziet aan het einde weer een smal paadje omhoog, een pad dat naar een grot leidt. Dat is Troll Stronghold. Ga de Troll Stronghold in.

Dood de slapende trollenZoek een Troll General van level 113 op en dood hem. Je kunt ze vinden door via de deur in het zuidwesten van de Stronghold te gaan en het pad te volgen. Het is wel handig om je prayer op Protect from Melee te zetten, want een Troll General van level 113 kan 40 op je hitten. De Troll General zal een sleutel droppen. Pak die en ren snel weg, want de General is binnen een paar seconden weer terug om 40 op je te hitten als je prayer uit is.

Loop nu vanaf het punt dat je de Stronghold binnen kwam naar het noorden. Ga de ladder af, neem het deurtje naar het noordoosten en ga hier de ladder ook af. Loop verder deze kamer in, totdat je bij twee slapende Troll Guards voor een aantal gevangeniscellen komt. Pickpocket deze trollen of dood ze om de sleutels te krijgen voor de cellen. Bevrijd Godric. Je kunt Eagar ook bevrijden, dan hoef je dat niet meer tijdens de Eadgar's Ruse quest te doen.

Ga naar Dunstan, de smid in Burthorpe, voor je beloning.

Beloning: Law talisman (niet te ruilen)

Quest points: 1

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Desert Treasure, Devious Minds, Eadgar's Ruse, Troll Romance

Over deze pagina

Met dank aan jerbod2, HD_LifeGamer en white eye x voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittanniƫ
© Lunagang 2004 - 2020

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.