Lunagang

Temple Trekking / Burgh de Rott Ramble

In Burgh de Rott en voor de tempel Paterdomus bij de River Salve staan groepen avonturiers. Zij willen graag door de moerassen van Morytania heen om aan de andere kant hun geluk te beproeven, maar ze durven de oversteek niet alleen te maken. In de moerassen is het namelijk erg gevaarlijk, je kunt sterke monsters tegenkomen! Ze hebben daarom een sterk iemand nodig, die ze kan begeleiden. Dat is misschien net een klusje voor jou.

Je verliest je spullen als je dood gaat tijdens deze minigame. Je komt dan weer uit in Lumbridge of Falador.

Als je mensen van Burgh de Rott naar de Paterdomus brengt, heet de minigame Temple Trekking. Je kunt ook avonturiers van de Paterdomus naar Burgh de Rott gaat, heet dat Burgh de Rott ramble. Burgh de Rott Ramble is pas later aan het spel toegevoegd, daarom heet het anders. Het principe is echter hetzelfde. Je zult dezelfde monsters en puzzels tegenkomen.

Eisen

Je hebt geen bepaalde levels nodig om te starten, maar goede combatskills zijn erg handig. Je moet wel een aantal quests gedaan hebben. Om Temple Trekking, van Burgh de Rott naar de Paterdomus, te doen, moet je Priest in Peril en In Aid of the Myreque hebben voltooid. Je moet ook Nature Spirit hebben gestart. Als je van de Paterdomus naar Burgh de Rott wilt, moet je ook nog Darkness of Hallowvale hebben gedaan.

Spullen

Er zijn een paar spullen die echt nodig zijn tijdens de minigame:

PlaatjeNaamFunctie
WapensWapensOm de monsters te doden. Een Dragon Dagger p++ naast je normale wapen kan handig zijn vanwege de special attack.
ArmourArmourBescherming tegen de monsters
Silver sickleWapen van zilverVampieren kunnen niet tegen zilver. Je hebt daarom een zilveren wapen nodig om ze te doden. Je kunt, Darklight (Shadow of the Storm), Silverlight (Demon Slayer), Silver Sickle (b) (Nature Spirit), Rod of Ivandis (In Aid of the Myreque), Blessed Axe (Animal Magnetism) of Wolfbane (Priest in Peril) gebruiken.
Swamp PasteDruid pouchHiermee maak je de ghasts onderweg zichtbaar

Daarnaast is het erg handig als je deze dingen mee neemt:

PlaatjeNaamFunctie
SnelmSnelmExtra bescherming tegen de Giant Snails. Je kunt ze maken met Crafting
Prayer potionPrayer potionOm je prayer onderweg op te laden. Een prayer potion is vooral handig als je voor de moeilijke weg gaat
KnifeKnifeJe kunt tijdens de minigame een knife pakken als je die echt nodig hebt. Dat kun je alleen niet als je onderweg bij een gebeurtenis bent waarbij het handig, maar niet nodig is.
HamerHamerHiermee kun je bruggen repareren. Je kunt hiervoor ook een axe gebruiken, je kunt de hamer daarom beter thuis laten
Salve amuletSalve amuletExtra bescherming tegen shades. Dit amulet komt van Haunted Mine
GadderhammerGadderhammerEffectief tegen shades. Dit wapen komt uit In Aid of the Myreque. Een normaal wapen voldoet ook
Dragon axeAxeOm bomen te hakken en bruggen te repareren

Je kunt je reisgenoot ook volproppen met voedsel, zodat hij of zij minder snel dood gaat. Ze accepteren alleen niet al het voedsel. Je kunt maximaal 15 stuks voedsel aan ze geven.

Startpunt

Zoals al verteld is, kun je op twee punten starten: in Burgh de Rott en bij de Paterdomus. Kijk voor de eisen hierboven. De mensen in Burgh de Rott staan bij de ingang van Burgh de Rott, in het noordwesten van het stadje. De avonturiers bij de Paterdomus staan ten oosten van de tempel.

Kaartje

Bij beide startpunten staat een bordje met hoeveel mensen je al naar de overkant hebt gebracht.

De personen

Je ziet bij beide startpunten een groep personen staan. Je kunt maar één persoon tegelijk begeleiden. De moeilijkheidsgraad per persoon verschilt. Hoe meer last je van ze zult hebben, hoe meer je beloond zult worden. De mensen die zichzelf aardig kunnen verdedigen zullen je wat minder geven.

Burgers van Burgh de Rott

Rolayne Twickit

Rolayne Twickit

Smiddi Ryak

Smidi Ryak

Valantay Eppel

Valantay Eppel

Jayene Kliyn

Jayene Kliyn

Dalcian Fang

Dalcian Fang

Fiona Fray

Fiona Fray

Avonturiers bij de Paterdomus

Woman at arms

Woman-at-arms

Forester

Forester

Apprentice

Apprentice

Ranger

Ranger

Mage

Mage

Warrior

Warrior

Je kunt alle personen voedsel meegeven. Gebruik gewoon voedsel op de persoon en kijk of ze het aannemen. Als je één persoon wat geeft, zullen ze dat delen met de rest. Je hoeft dus niet iedereen apart voedsel te geven. Kijk bij de spullen die je nodig hebt als je wil weten welk voedsel ze allemaal accepteren.

Routes

Als je besluit om één van de personen te begeleiden, moet je voor een route kiezen. Er zijn drie routes: een gemakkelijke, een gemiddelde en een moeilijke. Ook de gekozen route bepaalt weer de hoogte van je beloning. Tijdens de route zal er van alles gebeuren. Je komt verschillende monsters tegen, die je afhankelijk van de route moet doden. Soms moet je een puzzeltje oplossen

Route 1 is ontworpen voor spelers met een lager combatlevel. De monsters zijn er niet zo hoog, maar de beloningen ook niet. Je zult ook met minder monsters dan bij andere routes moeten afrekenen en je kunt altijd vluchten. Je komt meestal 0 tot 2 gebeurtenissen tegen.

Bij route 2 krijg je iets hogere monsters en kom je vaker wat tegen. De beloningen zullen ook hoger zijn. Als je een laag combatlevel hebt, kun je deze route maar beter niet doen. Nadat je de helft van de monsters hebt afgeslacht, kun je vluchten. Je moet met minimaal één en maximaal vier gebeurtenissen afrekenen.

Route 3 is echt voor de mensen die van een uitdaging houden. Prayer pots zijn bijna een vereiste, omdat de monsters van een hoog combatlevel zijn en je flink kunnen bezeren. Je moet met minimaal één en maximaal vijf gebeurtenissen afrekenen. De beloningen aan het einde liegen er echter niet om: ze zijn het hoogste van alle routes.

Als je eenmaal een route hebt uitgezocht, zal je twee poppetjes over een landkaart zien gaan. Als je wat tegenkomt, komt er een uitroepteken.

Wat je kunt tegenkomen

Tijdens je reis zul je met verschillende monsters moeten afrekenen en verschillende lastige situaties moeten oplossen om verder te komen. De lastige situaties moet je altijd oplossen, maar bij sommige routes kun je van de monsters vluchten. Als je vlucht, gaat dat natuurlijk wel ten koste van de beloning.

PlaatjeBeschrijving
-Het enige goede wat je kan overkomen is dat je een oude man tegenkomt. Zijn naam is Abidor Crank. Hij geneest jou en je reisgenoot en verandert al het voedsel dat verrot is in stews. Hij geeft je ook wat doping, zodat je hitpoints en defence tijdelijk hoger zijn dan normaal
-Het lijkt alsof je niet verder kunt komen: voor je ligt een modderig riviertje. Er is wel een weg om naar de overkant te gaan, sommige plekken in de rivier zijn stevig. Naast het riviertje staat een struik, daar kun je met een knife of een scherp wapen takken vanaf halen. Met deze takken kun je in de rivier voelen of de grond daar sterk genoeg is om op te staan. Ga als alles goed is op dat deel van de rivier staan en probeer verder je weg te vinden.
-

Deze gebeurtenis komt in twee vormen voor. In de eerste vorm zie je alleen een zombie. Als je hem doodt, krijg je een axe. Hiermee kun je hout van de dode bomen hakken, die ook in de buurt staan. Met drie logs kun je de brug repareren.

Soms komen er ook undead lumberjacks tevoorschijn, de tweede vorm van deze gebeurtenis. Deze undead lumberjacks kun je doden. Ze droppen bones en planken, waarmee je de brug ook kunt repareren. Heel soms dropt een van de lumberjacks een deel van het lumberjackkostum. Met deze kleren krijg je meer xp tijdens het trainen van je Woodcutting.

Undead lumberjacks zijn op route 1 tussen de combat 30 en 40. Route 2 heeft lumberjacks van 45 en 55, Route 3 van 60 tot 70.

-

De ghasts laten je voedsel erg snel verrotten. Als je een gevulde druid pouch van de Nature Spirit quest bij je hebt, worden de ghasts zichtbaar. Je kunt ze dan aanvallen. Je kunt een druid pouch vullen met planten uit de moerassen. Om die planten tevoorschijn te toveren, moet je "Cast" van een Silver Sickle (b) van de Nature Spirit quest gebruiken.

Ghasts zijn op route 1 level 79, op route 2 109 en op route 3 139.

-

Giant Snails zijn lastig als je geen prayer aan hebt. Ze vallen aan met Ranged. Dood de slakken om verder te reizen.

Je kunt eventueel de schelpen die ze droppen oppakken. Je kunt deze schelpen later aan de goblin Barlak in Dorgesh-Kaan verkopen voor wat geld en Crafting XP. Heel soms krijg je een perfect shell, daarvoor krijg je meer geld en xp.

Giant Snials zijn op route 1 level 80, op route 2 109 en op route 3 139.

-

Dood de nail beasts om verder te komen. Nail beasts droppen big bones en nail beast nails. Deze nails kun je weer gebruiken in Herblore.

Nail beasts zijn op route 1 level 69, op route 2 98 en op route 3 141.

-

Ook hier moet je weer gewoon de monsters doden, in dit geval shades. Gebruik eventueel de Crumble Undead spreuk van Magic of vecht tegen ze met het Salve Amulet van Haunted Mine

Shades zijn op route 1 level 80, op route 2 100 en op route 3 193.

-

Giant snakes vallen best mee. Dood ze om verder te gaan. Je kunt als de snakes dood zijn, kun je eventueel snakeskin hides van de lijken afhalen met een knife. Met deze hides kun je met behulp van Crafting Ranged armour maken.

Giant snakes zijn op route 1 level 80, op route 2 109 en op route 3 139.

-Op de grond ligt ergens een rugtas. Pak hier een knife uit en haal drie lianen van de boom in het oosten. Doe de touwen op elkaar, dan krijg je een long vine. Hang deze aan de boom die over het water hangt en slinger daarna naar de overkant.
-Het tentacle monster zul je alleen op de moeilijkste route tegenkomen. Je gaat met je reisgenoot via een bootje naar de overkant, maar dan zal er ineens een tentacle monster verschijnen. Dood de vier tentakels van level 99 en het hoofd van level 140. Vaar daarna verder.
-

Vampires kun je alleen met zilveren wapens, Silverlight of Darklight doden. Je hoeft de vampieren niet helemaal te doden, als ze op een kwart van hun hitpoints zitten, vliegen ze weg. Vampires zijn het vervelendste wat je op de reis kan tegenkomen.

Vampires zijn op route 1 level 59, op route 2 90 en op route 3 119.

-Je kunt ook een paar zielige mensen tegenkomen. Ze zitten allemaal ziekjes bij een uitgedoofd vuurtje en worden steeds zieker en zieker. Gelukkig kom jij, altijd redder in nood en nooit te beroerd om mensen in nood te redden. Geef ze wat te eten, daar zullen ze van opknappen. Je kunt ze slakkenvlees voeren. Dood de slakken die rondlopen en kook het vlees op een vuurtje. Een tinderbox kun je gemakkelijk vinden, logs moet je met de axe, die op de grond ligt, van de boom in de hoek hakken. Voer de mensen snel, anders zullen de mensen zo ziek worden, dat ze in ghasts veranderen. Als dat gebeurt, moet je de ghasts doden.

Je beloning

Als je je reisgenoot goed hebt begeleid, zal hij of zij je een briefje geven. Dit briefje moet je in Burgh de Rott of bij de Paterdomus inleveren. Als je van Burgh de Rott naar Paterdomus bent gegaan, moet je je briefje bij de bank van Burgh de Rott inleveren. Als je van Paterdomus naar Burgh de Rott bent gegaan, moet je het briefje bij de man die tussen de avonturiers bij de Paterdomus inleveren. Hij heet Hiylik Myna

Je kunt het volgende krijgen:

Je kunt ook een boek krijgen, een "learning tome". De Agility, Firemaking, Fishing, Mining, Slayer, Thieving en Woodcutting skills hebben zo'n boek. Je kunt één boek per keer krijgen. Met zo'n tome krijg je een willekeurig aantal xp. De route die je gedaan hebt, telt weer mee voor de hoogte van dit aantal.

Tijdens het reizen temple trekking kun je ook giant snail shells, lumberjack clothers en snakeskins krijgen. De lumberjack clothes zijn erg interessant: ze geven je extra xp tijdens het trainen van je woodcutting. Een compleet pak bestaat uit een hoed, shirt, broek en schoenen.

Over deze pagina

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittannië
© Lunagang 2004 - 2019

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.