Lunagang

Waterfall Quest

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Lengte: Gemiddeld

Startpunt: Praat met Almera in het huis ten noordoosten van de Baxtorian Falls. De Baxtorian Falls is de waterval ten zuiden van de Barbarian Outpost of ten westen van de coal trucks.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet zonder armour langs Moss Giants van level 84 en met armour langs Fire Giants van level 86 kunnen rennen.

Benodigde spullen: 6 air, 6 earth en 6 water runes en een rope


Starten

Almera vertelt dat haar zoon op schattenjacht is en dat zij zich zorgen over hem maakt. Ze wil dat je hem gaat zoeken.

Ga je door de achterdeur naar de rivier. Daar is een raft, ga er op. Je vaart hiermee over de rivier en je landt op een klein eilandje. Praat met het jongetje Hudon, die staat te kijken aan de oever van de rivier. Hij wil niet terug naar zijn moeder, omdat hij nog niet klaar is met zijn schattenjacht. Hij wil ook niet dat je helpt.

Plaatje

Hadley

Doe je touw om de steen op het volgende eiland in de rivier. Je zwemt nu naar het eiland toe. Hang daarna je rope aan de dode boom. Je komt op een klein uitsteeksel in de waterval, waar je een deur ziet. Ga er niet naar binnen, dan val je naar beneden en gaan er wat life points van je af. Om veilig naar beneden te gaan, moet je in de barrel gaan zitten. Je kunt ook gaan zwemmen, maar dan verlies je ook life points.

Plaatje

Je komt nu aan de onderkant van de waterval uit. Ga het huis binnen dat je ziet. Daar is Hadley. Hij vertelt toeristische informatie over het gebied en dat de elvenkoning Baxtorian in de waterval begraven ligt. Vraag wat er met de elvenkoning is gebeurd.

Eén van de vele versies van het verhaal zegt dat hij tegen kwade krachten uit het westen vocht en na zijn terugkeer ontdekte dat zijn vrouw Glarial was ontvoerd door de vijand. Na een jarenlange zoektocht sloot hij zichzelf op in het huis dat hij voor Glarial had gemaakt. Hij is er nooit uitgekomen. Glarial is de enige die erin kan. Hadley zegt dat hij wat papieren voor je boven heeft liggen.

Ga naar boven en lees het boek dat je in de zuidoostelijke boekenkast kunt vinden. Je zult te weten komen dat de gnomes een speciale steen hebben, waarmee je bij haar graf kunt.

Naar de Tree Gnome Village

Nu moet je naar een grot in de Tree Gnome Village, dat ten zuiden van Ardougne ligt. Wanneer je de The Grand Tree hebt gedaan, kun je er met een spirit tree heen teleporteren, maar alleen vanuit de Tree Gnome Stronghold. Als je Tree Gnome Village hebt gedaan, kun je met Elkoy in de noordwestelijke hoek van het doolhof praten. Andere mensen zullen moeten lopen.

De grot waar je heen moet is, zoals altijd met een grot, aangegeven met (!) op de kaart. Deze is net voor het midden van de doolhof, ten zuiden van de stad. Ga de grot in en loop naar het oosten. Hier zijn kratten te vinden. Zoek in de kratten in het zuidoosten naar een sleutel. Neem deze sleutel mee.

tree-gnome-village.png

Nu je de sleutel hebt, moet je de gnome in het westen van de grot bevrijden. Hij heeft een hoop troep, die je gaat doorzoeken. Vraag of je de pebble mag hebben. Dat mag.

Glarial's tomb

Zet alles op de bank, inclusief je armour, wapens, runes en kleren. Neem de pebble en wat voedsel mee. Ga nu naar het huis met Hadley, diegene waarvan je het boek kreeg. Ten oosten van Hadley's staat een groot standbeeld. Dit is de ingang van Glarial's tomb. Doe de pebble op de tombe om naar binnen te gaan. Als er niks gebeurt, controleer dan of je nog armour, runes, wapens of kleding bij je hebt.

Ga naar het westen en doorzoek de kist. Daarin vind je Glarial's amulet. Het is handig om dit amulet meer dan één keer mee te nemen, zodat je amulet straks mooi op je bank blijven staan en je er nog een hebt voor als je een keer doodgaat. Drop het amulet, haal een nieuwe uit de kist, herhaal dit een paar keer en pak de amuletten die je hebt gedropt weer op. Neem nu het zuidelijke pad en doorzoek de tombe daar. Je vindt een urn.

Plaatje

Grot in de waterval

Ga nu weer naar de bank en haal je wapens, armour, de runes die je nodig hebt en een touw van de bank. Neem het amulet en de urn mee ga terug naar de deur in de waterval. Draag je amulet en probeer de deur te openen. Als het niet lukt, val je van de waterval.

Binnen de waterval zijn shadow spiders, die halen de helft van je prayer af. Ga nu eerst naar het oosten en doorzoek de kratten om een sleutel te vinden.

Ga als je de sleutel hebt naar het westen van de grot. Wandel langs de fire giants van level 86 en open de eerste deur. Pak daar de sleutel op en open dan de tweede deur.

Achter de tweede deur zie je een beker zweven. Je ziet nu zes pilaren aan de zijkant. Op elke pilaar moet je één water rune, één earth rune en één air rune leggen. Kijk uit dat je niet in de buurt van de beker komt, dan loopt de kamer onder water. Doe vervolgens het amulet af en doe het om een beeld heen. Nu komt de grond omhoog. Gebruik de urn met de beker waar je nu naartoe kunt lopen. Raak de beker niet aan, dan loopt de kamer onder water en moet je de amulet weer opnieuw halen!

Plaatje

Beloning: 13.750 Attack en 13.750 Strength xp. 2 gold bars, 2 geslepen diamonds en 40 mithril seeds. Met de Mithril seeds kun je bloemen planten, die je mensen wel eens ziet dragen. Je kunt voortaan ook in de waterval, waar je tegen de Fire giants kunt vechten. Hiervoor heb je wel een nieuwe Glarial's amulet nodig. Deze kun je halen door weer met de pebble de tombe ten oosten van Hadley's huis te openen en de kist van het amulet weer te doorzoeken. Dit amulet moet je elke keer dragen als je de deur in de waterval in gaat.

Quest points: 1

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Desert Treasure, Legends' Quest, Roving Elves

Over deze pagina

Met dank aan D A T H A N voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittannië
© Lunagang 2004 - 2018

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.