Lunagang

Chompy Bird Hunting

Geschreven door Kabbap en Feppie64

Tijdens de quest Big Chompy Bird Hunting doe je deze minigame eigenlijk al: het vangen van Chompy's. Met deze minigame kun je leuke hoedjes verdienen als je een bepaald aantal Chompy's doodt. Chompy's zijn op twee locaties te vangen: buiten tegen de zuidelijke muur van Castle Wars en tussen de Gnome Glider en Rantz (de Ogre van het startpunt van Big Chompy Bird Hunting) in de Feldip Hills.

Kaart

Je weet vast wel hoe je bij Castle Wars kunt komen: via de Ring of Duelling (enchanted Emerald ring) of door vanuit Ardougne of Yanille naar het zuidwesten te lopen. Het voordeel van deze plaats is dat er geen vijanden en veel kikkers zijn, het nadeel is dat er geen mogelijkheden zijn om je pijlen en bogen te maken.

De Feldip hills hebben wel veel plekken waar je je spullen kunt maken, maar hier zijn weer veel vijanden. Je kunt op de volgende manieren komen:

Om Chompy's te vangen heb je een aantal dingen nodig. Dit zijn de belangrijkste:

PlaatjeNaamBeschrijving
Ogre BowOgre BowDit is de standaard boog, waar je alleen Ogre Arrows mee kunt afschieten. Als je deze boog kwijt bent geraakt, kun je een nieuwe kopen bij Rantz voor 500 tot 600 gp. De hoeveelheid gp's die je hiervoor moet betalen ligt aan het aantal keer dat je al eens zo'n boog hebt gekocht.
Ogre ArrowsOgre ArrowsDit zijn de standaard pijlen. Je kunt deze maken door Achey trees bij de wolven in de Feldip Hills om te hakken. Snijd hiervan met een knife Ogre arrow shafts en zet er 4 veren per shaft op. De Arrow Heads worden gemaakt uit Wolf Bones. Slijp met een Chisel Wolf bones tot Arrow heads.
Brutal ArrowsBrutal ArrowsDeze worden afgeschoten met de Composite ogre bow. Deze boog kun je maken als je de quest Zogre Flesh Eaters hebt voltooid. De pijlen moet je op dezelfde manier als Ogre Arrows maken, maar dan met door smithing-gemaakte nails in plaats van Wolfbone arrowheads. Deze pijlen zijn ook bij het startpunt van Zogre Flesh Eaters te koop als een keertje Relicym's Balm aan Uglug verkocht hebt.
Composite Ogre BowComposite Ogre BowTe maken uit Achey logs, wolf bones en een bow string na het voltooien van Zogre Flesh Eaters. Deze boog maken gaat op dezelfde manier als een gewone boog met Fletching: met een knife. Met deze boog kun je Brutal Arrows of de gewone Ogre Arrows afschieten. Het voordeel van deze boog is dat het beide soorten pijlen kan afschieten en beter is als de vogel dichtbij is. Het nadeel van deze boog is dat je hem niet kunt gebruiken als de vogel ver weg van je is. Je kunt deze boog alleen gebruiken als je met Grish hebt gepraat.
BellowsOgre bellows

Deze worden gebruikt om kikkers mee op te zuigen. Als je deze kwijt bent kun je een nieuwe uit de kist in Rantz' grot pakken. Rantz' grot ligt noordelijk van Rantz. Zoek de kist met de steen erop, duw de steen weg en pak de bellows. Als het niet lukt om de steen weg te duwen zal er tijdelijk één level van je Strength af gaan.

Tip: neem er een aantal extra mee.

Black Leather BodyRanged ArmourNiet nodig, wel handig. Je vangt de Chompy's zo sneller

PlaatjeNaamBeschrijving
FoodVoedselEr lopen Ogres en wolven in het gebied rond die je schade kunnen toebrengen
WapenWapenOm bones van de wolven te krijgen
KnifeKnifeOm Ogre Arrowshafts te kunnen maken
ChiselChiselDe Arrowheads van normale Ogre Arrows zijn Wolf bones. Om Wolf Bones om te zetten naar Arrow heads moet je ze slijpen met een chisel
AxeAxeOm de Achey logs te kunnen hakken
FeatherFeathersOm Headless Ogre Arrows te kunnen maken
PickaxePickaxeAlleen nodig als je Jubbly Birds wil doden: kijk onderaan de guide voor meer informatie
Ball of woolBall of WoolOok alleen nodig als je Jubbly Birds wil doden: kijk onderaan de guide voor meer informatie

Het vangen van de Chompy's

Ga naar een gebied waar je Chompy's vult vangen en vul je bellows met swamp gas uit een meertje. Nu heb je gevulde bellows. Gebruik je gevulde bellows op de kikkers, nu worden ze opgezogen en in je inventory gezet. Toad Je kunt er niet meer dan drie in je inventory hebben, anders zullen ze ontsnappen. Leg de gevangen kikkers op een rijtje en wacht op de vogels. Of vang en leg er, als je slim bent en snel wil trainen, nog een paar extra bij. Als de Chompy's verschijnen moet je ze snel doden met je pijl en boog. Voor elke vogel die je doodt, mag je een streepje bij je totale aantal gedode Chompy's zetten.

De Chompy's zullen bones en een raw Chompy droppen. Raw Chompy's kun je roosteren op een vuurtje met een spit, maar het is beter om ze te laten liggen. Deze beesten wegen namelijk 10 kilo! Rantz heeft een spit bij zijn huis, maar je kunt ook zelf een vuurtje maken en de Chompy's op een Iron Spit (te maken met Smithing) rijgen. Gekookte Chompy's kun je zelf opeten of verkopen bij het startpunt van de Zogre Flesh Eaters.

Je doet dit natuurlijk niet voor niets, wat kun je er eigenlijk mee halen? Rantz zal je nadat je een bepaald aantal Chompy's hebt gedood je een rang geven. Met deze rang krijg je een bijpassende hoed.

HoedjeRangAantal Chompy's
-Ogre Novice1
-Novice4
-Ogre Beginner6
-Beginner10
HoedOgre Learner30
HoedBowman40
HoedOgre Yeoman50
HoedYeoman70
HoedOgre Marksman95
HoedMarksman125
HoedOgre Woodsman170
HoedWoodsman225
HoedOgre Forester300
HoedForester400
HoedOgre Bowmaster550
HoedBowmaster700
HoedOgre Expert1000
HoedExpert1300
HoedOgre Dragon Archer1700
HoedDragon Archer2250
HoedExpert Ogre Dragon Archer3000
HoedExpert Dragon Archer4000

Jubbly Birds

Na het voltooien Recipe for Disaster - Skrach Uglogwee, kun je ook nog andere vogels doden: Jubbly Birds. Het is het handigst om dit bij Rantz te doen: hier is een spit te vinden, samen met de stenen die je nodig hebt.

Jubbly Birds doden gaat bijna op dezelfde manier als bij de Chompy's. De kikkers die je met de bellows vangt hebben dan alleen nog een extra behandeling nodig: je moet er een balon van maken. Hak wat steen van een plek waar het te hakken is, zoals boven op de grot van Rantz. Houd een bolletje wol in je inventory en blaas de kikker in je inventory nog eens vol met swamp gas uit je bellows. Vervolgens moet je je ballon weer op de grond gooien en geduldig wachten op een Jubbly.

Jubbly's zijn niet op een gewone iron spit te krijgen, daar zijn ze te groot voor. Jubbly's kun je alleen op de spit van Rantz koken.

Over deze pagina

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittannië
© Lunagang 2004 - 2019

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.