Lunagang

Reizen

De wereld in RuneScape is groot. Als je dat allemaal moet lopen, kost dat veel tijd. Gelukkig kent RuneScape verschillende manieren van reizen: varen, vliegen, teleporteren, het is er allemaal. Je kunt transporteermogelijkheden vinden met het Icoon plaatje op de kaart.

Lopen en rennen

Lopen is de gemakkelijkste, maar langzame manier van reizen. Klik op de plek in het spel waar je heen wil lopen en je poppetje zal aan de slag gaan. Rennen gaat natuurlijk sneller dan lopen. Je kunt een klein stukje rennen door CTRL op je toetsenbord ingedrukt te houden terwijl je de plaats aanklikt naar waar je naartoe wil lopen. Als je even stil staat en weer verder gaat, loop je weer gewoon. Blijven rennen kan ook: onder het icoontje met het gereedschapje in RuneScape zit een ren-knop. Als je deze aan hebt, zul je ook weer rennen als je even stil bent blijven staan.

Beide manieren van rennen zijn niet onbeperkt: op een gegeven moment zal de energie van je poppetje op zijn en moet hij of zij uitrusten. Hoe meer wapens, armour en spullen je draagt, hoe sneller je energie naar beneden zal gaan. Je kunt het aantal kilo dat je bij je draagt bekijken bij het menu met de uitrusting die je aan hebt. Hoeveel energie je nog over hebt, staat in procenten op de ren-knop. Members die hun Agility hebben getraint, zullen merken dat hun energie sneller omhoog gaat dan bij mensen die dat niet hebben gedaan. Agility zorgt er dus niet voor dat je langer met een hoger gewicht kunt rennen, maar het zorgt er wel voor dat de procenten energie weer sneller omhoog gaan als je even stil staat.

Members hebben ook nog andere manieren om hun energie een beetje op te krikken. Energie toevoegen gaat tot een maximum van 100%.

PlaatjeNaamEffectHoe te krijgen
White Tree FruitWhite tree fruit+ 8% energiePluk in de Varrock Palace tuin na Garden of Tranquillity
Energy PotionEnergy potion+ 10% energie per dosisMaak met Herblore of koop van andere spelers
Summer PieSummer pie+ 10% energie en +5 bij AgilityBak met Cooking of koop van andere spelers
Energy PotionSuper energy potion+ 20% energie per dosisMaak met Herblore of koop van andere spelers
Strange FruitStrange Fruit+ 30% energieRandom event met de Strange Plant
Gnomish Mint CakeMint cake+ 50 energieGnome delivery
Goutweed TuberGoutweed tuber+ 50% energieTai Bwo Wannai Cleanup

Teleportatiespreuken

Teleporteren met magie is, naast normaal rennen en lopen, de meest gebruikte manier om op een andere plek te komen. Bijkomend voordeel is dat sommige spreuken ook voo f2p zijn. Teleporatiespreuken maken onderdeel uit van de Magic skill. Om deze spreuken te doen zijn meestal law runes nodig. Deze rune is voor het teleporteren gemaakt.

Dareeyak TeleportFishing Guild Teleport

Teleportatiespreuken

Fishing Guild TeleportDareeyak Teleport

Agility Shortcuts

Members hebben met Agility toegang tot verschillende "shortcuts." Hiermee kun je verschillende wegen afsnijden om sneller door de wondere wereld van RuneScape te reizen.

Plaatje

Agility Shortcuts

Plaatje

Spirit Trees

Spirit Trees zijn uitgevonden door de gnomes. Ga met zo'n boom praten en je zult een menu krijgen waaruit je kunt kiezen waar je heen wil.

Symbool

Spirit Trees

Symbool

Fairy Rings

Ook de Fairy Rings kunnen van verschillende plekken in RuneScape naar een andere plaats brengen.

Symbool

Fairy Rings

Symbool

Gnome Gliders

Gnome Gilders zijn een soort vliegtuigen. Deze gliders kunnen je naar de Grand Tree vliegen. Vanuit de Grand Tree kun je weer verder vliegen

Symbool

Gnome Gliders

Symbool

Vliegende tapijten

Ali Morisane, geliefd en gehaat meesterhandelaar, heeft een vliegende-tapijtennetwerk in de woestijn opgezet. Hiermee kan hij gemakkelijk zijn waren vervoeren en hij verdient ook nog een zakcentje aan avonturiers die vervoert willen worden.

Ook de tapijten zijn alleen voor members

Symbool

Vliegende tapijten

Symbool

Eagles

Droom jij er nooit van om met een touw achter een arend te hangen en zo door de wereld te vliegen? Dan is dit wat voor jou!

Rope

Eagles

Rope

Passagiersschepen

Ruw gezegd zijn er twee soorten schepen: Charter Ships en passagiersschepen. Charter Ships moet je zelf huren en kunnen naar meer locaties varen, maar de passagiersschepen zijn veel goedkoper. Charter Ships zijn ook alleen voor members.

Icoon

Passagiersschepen

Icoon

Charter Ships

De andere soort schepen. Charter ships zijn schepen die verhuurd worden. Zoals bij de meeste dingen in RuneScape is dit alleen voor members. Met deze schepen kun je "zelf" naar de bestemming varen. Je hoeft er alleen niets voor te doen, je poppetje doet alles automatisch.

Icoon

Charter Ships

Icoon

Canoes

Met kano's kun je de River Lum, de rivier die langs Edgeville en Lumbridge loopt, over varen om reistijd te verkorten.

Symbool

Canoes

Symbool

Carts

Je kunt ook worden rond gekart om verder in de wereld te komen. Er zijn twee soorten karren: de normale handkar en de door stoom aangedreven karretjes.

Icoon

Carts

Icoon

Hot Air Balloons

Mensen die An Enlightened Journey hebben voltooid, kunnen via een luchtballon door RuneScape reizen.

Icoon

Hot Air Balloons

Icoon

Voowerpen

Er zijn ook voorwerpen waarmee je kunt teleporteren. Hier is een overzicht.

IcoonIcoon

Voorwerpen

IcoonIcoon

Andere manieren

Tot slot zijn er nog kleine trucjes en manieren om op een andere plaats te komen. Deze staan hier.

Icoon

Andere manieren

Icoon

Over deze pagina

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittanniƫ
© Lunagang 2004 - 2019

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.