Lunagang

Geld verdienen

Met dank aan Blackboyke en Superbike111

Je vraagt je vast af hoe je nu veel geld kunt verdienen. Hieronder staan een aantal mogelijkheden om geld te verdienen.

Balls of wool

Ball of woolJe kunt wol gaan spinnen van schapen en dan voor 100 per stuk verkopen in hele grote aantallen, maar dat is saai en het duurt nogal lang.

Rune / pure essence

Pure essenceRune essence, pure essence in het bijzonder, is een goede manier om geld te verdienen. Je hakt de essences snel en het is dicht bij een bank. Je kunt alleen Rune essence hakken na het voltooien van Rune Mysteries. Members die 30 mining of hoger hebben zullen automatisch pure essences krijgen. Kijk in de Runecrafting guide als je wil weten bij wie je allemaal in de Rune essence mine kunt komen. Zowel rune als pure essences zijn tussen de 15 en 20 gp per stuk. Essences hakken is niet vervelend, omdat je niet naar een andere steen hoeft te lopen en niemand je plek in pikt.

Flax plukken

Deze manier wordt veel gebruikt door de lagere levels. Flax kan geplukt worden in Lletya en in Seers' Village. Lletya is beter dan Seers' Village, maar omdat je daar Mourning's Ends Part II voor nodig hebt, word het niet veel gebruikt. Pluk flax van een veld en ga naar een spinnenwiel om er bowstrings van te maken. Bow strings worden gebruikt bij Fletching en zijn een gewilt voorwerp. Een spinnenwiel is te vinden op de eerste verdieping van een klein huisje op de route van de bank naar het flaxveld in het zuiden van Seers' Village of bij de dyeswinkel in Lletya.

Air talismans

Wanneer je de quest Rune Mysteries begint, krijg je tijdens je eerste gesprek een air talisman. Als je deze dropt en nogmaals met Duke gaat praten, krijg je een nieuwe. Zo kun je inventory vol maken met 28 air talismans. Deze leveren aardig wat geld op. De truc werkt niet meer als je de quest al gedaan hebt.

Big Bones

Big bonesBig Bones worden gedropt door Hill Giants en zijn best veel waard. Dit is een goede f2p manier. Dood Hill Giants, verzamel de bones en verkoop ze bij de bank voor een aardig bedrag.

Hides tannen

CowhideVeel luie mensen die hun crafting willen trainen en teveel geld hebben, laten mensen die geld nodig hebben hides voor hun tannen. Ze geven je een berg cowhides met de opdracht ze om te zetten in tanned hides. Je kunt dat doen bij de tanner in Al Kharid voor een paar gp per hide. Als je alles klaar hebt, geeft de luie persoon je meer geld dan je nodig had en zo verdien je geld.

Planken

Construction is een dure skill en wordt dan ook alleen door rijke members getraind. Ze zijn vaak te lui om zelf naar de sawmill te lopen en kopen planken voor een groot bedrag. Hak of koop bijvoorbeeld 1000 oak logs en ga naar de oostelijke bank van Varrock. Neem 250.000 gp en 27 logs mee en loop naar de sawmill ten noordoosten van Varrock. Laat hier je logs omzetten in planken voor 250 gp per stuk. Loop terug naar de bank en herhaal dit. Verkoop ze als je ze allemaal omgezet hebt op het forum van RuneScape voor 450 tot 500 gp per stuk. Je hebt dus een winst van 250 per plank als je de logs zelf hebt gehakt. Dat is 220 gp als je de oak logs koopt.

Herbs

AvantoeHerbs worden gebruikt bij herblore en zijn daarom alleen voor members. Ga naar een rustige wereld en ga naar Edgeville. Ga het huisje in met de mannen. Choas Druids in de toren ten noordwesten van Ardougne (46 Thieving nodig) of in de wildernis van Edgeville Dungeon zijn ook een goede manier, Chaos Druids in de Agility Dungeon bij Yanille ook. Dood de monsters en ze zullen herbs droppen. Identificeer ze niet, dan zijn ze meer waard. Als je er rond de 50 hebt, ga je ze verkopen voor 1.000 gp per stuk.

Cannon balls

Cannon ballCannon balls zijn voor members. Bij het maken van cannon balls krijg je ook nog smithing xp, daarom is deze manier handig als je ook je smithing eens wil trainen. Koop coal en iron van andere spelers of hak het. Maak hier steel bars van en smelt dit om tot cannon balls. Je hebt hiervoor de Dwarf Cannon quest nodig. Cannon balls kun je verkopen voor 200 gp. Uit één bar krijg je vier cannon balls.

Pk'en

Dit is best gevaarlijk als je er niet goed mee omgaat. Je kunt geluk hebben en rijk worden, maar ook straatarm. Dit kan op het één op andere moment gebeuren. Zoals je wellicht ergens al eens opgepikt hebt, is mensen doden in de wildernis. Zo kun je full rune van andere mensen winnen, maar zij kunnen het ook van jou winnen. Als je nog geen skull boven je hoofd hebt, wacht dan totdat de mensen je aanvallen, als je dan doodgaat dan heb je altijd nog 3 voorwerpen over. Zelf moet je de mensen met skull aanvallen, die droppen alles als ze dood zijn.

Nature runes

Nature RuneNature runes zijn duur, maar gemakkelijk te maken. Om nature runes te maken heb je 44 Runecrafitng nodig, maar het is aan te raden om minimaal 50 te hebben voor een large pouch. Kijk voor de verschillende manieren van nature runes maken in de Runecrafting guide. Het is aan te raden om via de abyss te gaan, dat scheelt bergen tijd. Dit scheelt zoveel tijd dat soms doodgaan door pkers meer oplevert dan de Tai Bwo Wannai General Shop manier.

Een andere manier van nature runes maken is runnen. Sommige spelers met Runecrafting 91 of hoger krijgen twee nature runes per essence en organiseren een evenement waarvoor ze voor iedereen nature runes maken. Zo krijgen zij xp, de mensen die runnen het geld. Je ruilt met hen, geeft ze een inventory pure essences en zij zullen twee keer zoveel nature runes als essences terug geven.

Law running

Mensen die hun Runecrafting willen trainen gaan vaak op Entrana staan om laws te maken voor mensen die laws of geld nodig hebben. Ze geven je dan noted pure essences en laws terug als jij hen unnoted rune essences geeft. Zoek de wereld op waar dit gedaan wordt en ga naar Draynor Village. Zet al je armour op de bank en neem 27 pure essences mee. Ga via de boot naar Entrana en loop naar het noordoosten, over de brug. Als daar iemande ''open'' roep, moet je snel met hem proberen te ruilen. Bied dan 27 pure ess aan, hij zal 27 laws en 27 pure essences in noted vorm terug geven. Herhaal dit totdat je genoeg laws hebt om te verkopen.

Green dragons

Als je deze manier wil doen, heb je minimaal 80+ combat, lef, een amulet, een helm (warrior helm aangeraden), Rune legs, Rune platebody of Black dragonhide body (tegen mages), anti-dragon shield (tegen de green dragon fire-breath), een goed wapen, voedsel en teleporteermiddelen als je lui bent. Deze manier gebeurt in de wildernis, dus je kunt gepk't worden.

Je kunt het beste beginnen vanuit de westelijke bank in Falador. Loop Falador uit via de noordkant en loop naar het mind altar. Loop de wildernis in en ga langs de Dark Wizards van combat 7-9. Loop nog even door tot de kuil. Daar staan drie green dragons, als ze nog niet dood zijn. Nu gaan we aan de slag, je gaat green dragons killen! Raap de Bones en de hides op. Probeer 12 dragons te killen, zodat je 12 Dragon bones en 12 Green Dragon hides hebt. Teleporteer weer weg en bekijk je winst.

Blue Dragons

Blue Dragons droppen net als de Green Dragons ook hides en bones. Blue Dragons zijn wel sterker, maar je hoeft jezelf er niet voor in de wildernis te wagen. In de grot van Watchtower zijn veel Blue Dragons te vinden. Wijk als je deze quest nog niet gedaan hebt uit naar de Taverley Dungeon, maar hier zijn altijd wel een aantal mensen te vinden. Blue Dragons kun je het besten doden met een halbert of met Ranged.

Barrows

Ahrims Robe SkirtJe weet wel, dat dure armour waarin die hogere levels rond lopen. Barrow voorwerpen zijn niet gemakkelijk te krijgen, maar ze leveren wel bakken met geld op. Zie voor meer informatie Barrows.

Gebruik je beste skill

De wat meer ervaren spelers met hoge levels kunnen hun beste skill gebruiken om geld te verdienen.

Rune ores

Rune OreRune ores kosten 10.000 gp per stuk. Hak ze als je 85 Mining hebt in de wildernis, de Heroes Guild, Neitiznot of bij het pad naar de Temple of Light van Mourning's Ends Part II

Merchanten

Merchanten betekent handelen: spullen goedkoop inkopen en dan duurder verkopen. Veel mensen komen zo aan hun geld.

Tips:

Over deze pagina

Met dank aan Babymetal, Afthamafer1, Dolohov en wk wesley voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittannië
© Lunagang 2004 - 2019

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.