Lunagang

Woodcutting

Je moet houthakken bij deze skill. Voor houthakken heb je maar twee dingen nodig: de boom en de bijl. Spreekt voor zich, toch?

Axes

Net zoals er verschillende pikhouwelen voor mining zijn, zijn verschillende bijlen voor woodcutting. Je hebt ook steeds weer andere levels nodig voordat je ze kan dragen: hoe hoger level je nodig hebt, hoe sneller de bijl hakt. Een bijl is axe in het Engels, maar om ze niet te verwarren met pickaxes werden ze ook vroeger al hatchets genoemd. Dit is de reden dat in de nieuwe versie van RuneScape axes hernoemd zijn naar hatches.

PlaatjeMinimaal levelNaamReparatiekosten
Bronze axe1Bronze axeGratis
Iron axe1Iron axeGratis
Steel axe6Steel axeGratis
Black axe11Black axe10 gp
Mithril axe21Mithril axe18 gp
Adamant axe31Adamant axe43 gp
Rune axe41Rune axe427 gp
Dragon axe61Dragon axe1.800 gp

Een betere bijl helpt je om sneller hout te krijgen. Tot het uitkomen van de Dragon axe was een rune axe het beste. Dat is nu dus niet meer zo.

Infernal Axe

De Infernal Axe is een speciale versie van de dragon axe. Deze kun je krijgen door een dragon axe te combineren met een smouldering stone, waarvoor 85 firemaking is vereist. Als je de infernal axe gebruikt tijdens het hakken, is er een kans van 1/3e dat het hout meteen verbrand wordt. Hier krijg je 50% van de firemaking xp voor die bij dit hout hoort. De infernal axe heeft in totaal 5.000 ladingen. Na deze ladingen moet je deze weer herladen met een smouldering stone of een dragon axe.

De infernal axe heeft ook een special attack die je woodcutting level met 3 verhoogd. Dit verbruikt 100% van de special attack.

Bomen

Plaatje boomMinimaal levelNaamXP per logWaar kun je ze hakken?Plaatje hout
 1Tree25Bijna overalNormale logs
Achey Tree1Achey tree25Felldip HillsAchey Logs
 15Oak37,5Bijna overal. Er zijn er 4 ten zuiden van Draynor en een paar ten westen  van CatherbyOak Logs
 30Willow67,5Bij het water. Je kunt ze bijvoorbeeld bij de bank van Draynor hakken of bij de general shop in Lumbridge. Als je je firemaking ook wilt trainen of je logs wilt verkopen in een general shop, kun je het beste bij Rimmington gaan hakken. Members kunnen ook in Catherby, Barbarian Assault of ten zuiden van de bank van Ardougne trainen.Willow Logs
Teak Tree35Teak85In het oosten van Tai Bwo Wannai Village. Je hebt 100 trading sticks van Tai Bwo Wannai Cleanup nodig om binnen te komen. Er zijn er ook drie bij de ingang van de grot van Zooknock op Ape Atoll. Je kunt er ook vijf vinden bij het vijvertje in de Khazari Jungle of een ver zuidwestelijk van Castle Wars. Er is ook een klein stukje groen in de woestijn bij Uzer. Hier groeit ook een Teak tree.Teak Logs
 45Maple100Alleen bij de Legends' guild of Seers' village te vinden. Ze zijn wel te verbranden en ruilen voor gratis spelers, daarom staat er in de skills van RuneScape dat ze ook voor gratis spelers zijn.Plaatje
42Mature juniper tree35Op Zeah in het Hosidius huis.Plaatje
45Hollow82,5Memberswereld: Mort Myre swamp. Ten oosten van de bank in CanifisBark
Mahogany Tree50Mahogany125In het oosten van Tai Bwo Wannai Village. Je hebt 100 trading sticks van Tai Bwo Wannai Cleanup nodig om binnen te komen. Er zijn ook twee bomen op Ape Atoll, maar die liggen wel ver uit elkaar. Er is er een bij de ingang van de stad en een in het zuidwesten van het eiland. Ze zijn ook in het zuidoosten van Khazari Jungle.Mahogany logs
Arctic Pine54Arctic Pine40Neitiznot (The Fremennik Isles)Arctic pine logs
 60Yew175Rond Varrock Castle zijn er drie. Voor members is bij Catherby een goede plek dicht bij een bank, daar zijn 6 bomen bij elkaar. Er zijn er ook vier in Isafdar, vier in de Gnome Stronghold, twee ten zuiden van Edgeville, 4 tussen Lumbridge en Draynor en 3 ten zuiden van FaladorYew Logs
 75Magic250Sorcerer's Tower, bij de ranged guild en Gnome Stronghold. Er zijn er ook een paar in Isafdar bij het kamp van de roving elves (zuidelijk)Magic Logs
90Redwood380Woodcutting guild, in het westen van Hosidius House.

Jungle

Op zuid en midden Karamja zijn struiken jungle te vinden. Hier heb je geen axe voor nodig, maar een machete. In Tai Bwo Wannai Cleanup krijg je woodcutting xp en trading sticks als je dit doet, in de Legends' Quest worden Machetes gebruikt om in de Khazari Jungle in het zuiden van Karamja te komen.

PlaatjeNaam
MacheteMachete
Opal MacheteOpal machete
Jade MacheteJade machete
Red Topaz MacheteRed topaz machete

PlaatjeLevelNaamXP
Light Jungle10Light Jungle32
Medium Jungle20Medium Jungle55
Dense Jungle35Dense Jungle80

Canoes

Met kano's kunnen gratis spelers en members de River Lum, de rivier die langs Edgeville en Lumbridge loopt, over varen om reistijd te verkorten. Zie de guide over canoes voor meer informatie.

Woodcutting guild

Voor de members is er ook nog een woodcutting guild, waarvoor je 60 woodcutting nodig hebt en 75% Hosidius favour om binnen te komen. De woodcutting guild ligt in het zuidwesten van Hosidius, in de stad Great Kourend op het eiland Zeah. In de woodcutting guild zijn alle soorten bomen te vinden, behalve teak en mahogany. Iedere speler in de woodcutting guild heeft een +7 onzichtbare woodcutting bonus. Binnen in de guild vind je twee banken, een sawmill en Perry's Chop-chop shop.

In het westen van de guild zijn twee redwood bomen te vinden. Voor deze bomen is een woodcutting level van 90 vereist. De logs hiervan kunnen niet gebruikt worden voor Fletching, omdat ze daar te stevig voor zouden zijn. Je kunt ze wel voor Firemaking, Pyre logs of de Shades of Mort'on minigame gebruiken.

Tenslotte is er dungeon vol met Ents. Deze monsters, die ook in de wilderness te vinden zijn, geven na het doden de mogelijkheid om een aantal logs te hakken, afhankelijk van je woodcutting level. In deze dungeon is ook een bank te vinden.

Over deze pagina

Met dank aan 1GPPLS, Aqua Storm11, II Stevow II, emreps en pim851 voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittannië
© Lunagang 2004 - 2019

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.