Lunagang

Pyramid Plunder

Geschreven door Behind You0

Pyramid Plunder... Is dat niet die minigame die je nog nooit hebt gedaan? Dat zou best kunnen. Zonde. Het is namelijk een erg leuke minigame, om nog maar te zwijgen over de Thieving xp. Het is een stuk beter dan Knights lastig vallen.

Je verliest je spullen als je tijdens deze minigame dood gaat

Het is de bedoeling om in 5 minuten zoveel mogelijk uit een piramide te roven. Je hebt hiervoor minimaal 21 Thieving nodig, maar om het een beetje goed te kunnen doen heb je minstens 41 nodig. 60 Defence level is handig, maar niet verplicht. Een redelijk attack en strength level is ook meegenomen. Je moet ook Icthlarin's Little Helper begonnen zijn.

De piramide ligt in Sophanem, een oude stad in het zuiden van de woestijn.

Het is handig om een aantal spullen mee te nemen:

Rijke mensen kunnen een Pharaoh's Sceptre kopen. Hiermee hoef je niet met het tapijt te reizen, maar kun je gewoon naar de piramide teleporteren. Geld en Shantay Pass zijn dan niet meer nodig.

Naar de piramide

Bekijk de wereldkaart voor de locatie.

Ga vanuit Al Kharid de Shantay Pass door en koop een kaartje bij het tapijt naar Pollnivneach. Loop van station Pollnivneach Noord naar Pollnivneach Zuid en koop een kaartje voor Sophanem. Ga daar door de poort naar binnen.

Je kunt ook met de Pharaoh's Sceptre naar de piramide zelf (Jalsavrah) teleporteren.

Ten zuiden van de poort is een piramide met vier openingen. Open ze één voor één. Als er een of andere griezel met een complete EHBO-doos om zich gewikkeld is, ben je er. Probeer als er niemand is een andere ingang. De mummie vertelt je dat hij plunderaars zat is en dat hij daarom een oefenpiramide heeft gebouwd, zodat ze tenminste de echte schatten met rust laten. Jij mag hem vijf minuten uitproberen. Hij vertelt je hoe de minigame werkt en wat je moet doen. Start de minigame als je ongeveer 50% energie hebt.

Het spel

Je komt nu in een kamertje. Kijk uit en ren niet als een dolle erin, maar kijk in het halletje eerst even naar de zijkant en schakel de speartraps uit.

Hierna zie je schatten liggen, zoals scarcofagen, kisten en urnen. Deze kun je leegstelen. Soms zullen er beesten inzitten. Er zijn Scarab Swarms en Mummies. Scarabs zijn niet bepaald de leukste monsters. Scarabs komen uit Grand Chests, Mummies uit Sarcofagen. Als je een Scarab Swarm hebt, moet je ze doden. Mummies kun je gewoon negeren.

Steel eerst de Golden Chest en de Sarcofaag leeg. Breek dan met je lockpick de deuren open die in de muur zitten. Sommige deuren lopen dood, maar één deur brengt je naar de volgende kamer. Doe daar weer hetzelfde. Voor elke kamer heb je 10 Thieving levels hoger nodig dan de vorige. Voor de eerste kamer heb je 21 nodig, voor de tweede 31. Dit gaat zo door tot de achtste kamer, waar je 91 Thieving voor nodig hebt. Ga naar de hoogst mogelijke kamer en loot daar eerst Urns, totdat je bijna geen tijd meer hebt. Open dan de Chest en de Sarcofaag. Doe dit pas als je tijd bijna om is, dan heb je geen last van Scarabs en Mummies tijdens het bestelen van de kruiken. Na vijf minuten is het spel om. Waarschijnlijk heb je nu meer dan 3.000 xp verdiend.

Als je tijdens het spelen het spel zat bent, kun je de piramide altijd verlaten door door de deuren waar het witte licht uit komt te gaan.

De buit

Je kunt deze spullen uit de urnen, kisten en sarcofagen halen:

PlaatjeNaamWaarde in gp's
Ivory CombIvory Comb50
Pottery ScarabPottery Scarab75
Pottery StatuettePottery Statuette100
Stone SealStone Seal150
Stone ScarabStone Scarab175
Stone StatuetteStone Statuette200
Gold SealGold Seal750
Gold ScarabGolden Scarab1000
Gold StatuetteGold Statuette1250

Je kunt deze spullen weggooien, verkopen aan Simon Templeton bij de Agility Pyramid voor de prijs die hierboven staat en je kunt ze gebruiken om de Sceptre op te laden.

De Pharaoh's Sceptre

SceptreJe kunt ook de Pharaoh's Sceptre krijgen uit de piramide, dat is altijd een mooi zakcentje. Als je geen ruimte meer hebt, zal de sceptre onder je voeten terecht komen als je buiten de temple bent.

Je kunt met de Sceptre drie keer naar drie plekken teleporteren. Als je drie keer geteleporteerd bent, moet hij weer opgeladen worden. Dat kun je doen door de mummie van de start van de minigame 24 pottery of ivory schatten, 12 stone schatten of 6 gold schatten te geven. Hij zal de sceptre dan opladen.

De sceptre kan je naar drie piramides teleporteren:

Over deze pagina

Met dank aan arjenbegint voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittannië
© Lunagang 2004 - 2019

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.