Lunagang

Swan Song

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Lengte: Gemiddeld

Startpunt: Praat met Kathy Corkat bij de boot naar de Piscatoris Fishing Colony. De boot ligt tegen de noordwestelijke kant van Tree Gnome Stronghold. Betaal Kathy éénmalig 50 coins (gratis met een Ring of Charos) en praat op het eiland met Herman Caranos.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet Garden of Tranquillity en One Small Favour hebben voltooid. Je hebt ook 100 Quest points, 66 Magic, 62 Cooking, 62 Fishing, 45 Smithing, 42 Firemaking en 40 Crafting nodig. Je moet een monster van level 170 kunnen doden. 23 Runecrafting is handig.

Benodigde spullen: 50 gp of een Ring of Charos, 5 blood runes, 10 mist runes, 10 lava runes (zie Runecrafting), wapen, armour en goed voedsel. Een pickaxe, 5 iron bars, 1 log, 1 tinderbox, 1 hammer, 7 bones, 1 pot en 1 pot lid zijn ook nodig, maar zijn te kijgen tijdens de quest. 2 Soft clay en teleporteermiddelen naar Yanille, Ardouge of Tree Gnome Stronghold en Draynor of Falador kunnen je tijd besparen.


Herman zit in de problemen: zijn stad wordt geteisterd door zeetrollen. Bied hem je hulp aan, hij zal die accepteren. Hij heeft alleen niet genoeg vertrouwen in je: hij wil een superervaren avonturier om hem te redden. Zijn oog is gevallen op die vreemde Wise Old Man van Draynor Village, die laatst nog de bank beroofde.

Teleporteer naar Draynor en praat met de Wise Old Man. Hij vraagt je om 10 mist, 10 lava en 5 blood runes. Blood runes zijn het probleem niet: ze zijn te koop in de Magic Guild of Mage Arena, te stelen in de Chaos Druids toren boven Ardougne of natuurlijk te krijgen van sommige monsters. Mist en Lava zijn combinatie runes. Kijk bij Runecrafting voor meer informatie. Haal als je je spullen hebt je voedsel, wapen en armour van de bank. Probeer zoveel voedsel mee te nemen, dat je straks 6 plekjes in je inventory over hebt na het vechten met ongeveer 10 zeetrollen van level 79. Geef de runes aan de Wise Old Man. Hij zal als je alles hebt gegeven naar de viskolonie teleporteren. Ga ook naar de viskolonie

Herman

Zoek de Wise Old Man op en maak een praatje met hem. Hij vraagt of je klaar bent om te vechten. Zeg hem dat je klaar bent om te vechten en ga naar binnen. Je zult worden aangevallen door trollen van level 79. Het is niet erg moeilijk om ze te doden: de Wise Old Man zal je helpen. Na 10 spreuken zijn z'n runes helaas op en gaat hij met stenen gooien. Als ze allemaal dood zijn, vraagt de Wise Old Man je om Herman te vinden. Herman is in zijn kantoor. Het kantoor is in het stadje, ten oosten van de furnace. Praat met hem, de Wise Old Man zal nu ook weer verschijnen. Herman vraagt, tussen jouw gezeur over beloningen door, om twee dingen: je moet Franklin Caranos, een monteur, en Arnold Lydspor, de winkelier, helpen.

Arnold Lydspor

Arnold staat in de General Shop. Hij wil dat je 5 monkfish vangt, hij geeft je een net om dat te doen. De plek waar je monkfish kunt vangen is in de noordwestelijke hoek van de kolonie. Vang hier 5 monkfishes. Let wel op de trollen die af en toe te voorschijn komen, die moet je doden. Breng de vissen naar Arnold. Meneer is niet tevreden: je moet ze nog koken. Er staat een range in het zuiden van de stad. Kook de vis en breng vijf goed gekookte vissen naar Arnold.

Franklin Caranos

Franklin staat bij de ingang van de stad. Hij heeft vijf iron sheets nodig om de muur te repareren. Om te starten geeft hij je een tinderbox. Als je de iron bars en airtight pot al hebt, kun je het volgende overslaan. Pak ook een axe en pickaxe van de stapels en ga uit de stad. Hak hier een boom om en ga onder de muur door. Zoek de stenen met iron en hak 5 iron ores. Het is handig er een paar extra mee te nemen, er zullen vast wel een paar bars mislukken. Een ring of forging kan dus handig zijn. Houd de pickaxe bij je, die heb je later nog nodig!

Laat de ores aan Franklin zien. Nu moet je er sheets van maken. Loop naar de furnace en smelt de ores totdat je 5 bars hebt. Steek dan de logs in de firebox van de machine naast je. Steek het vuur aan met je tinderbox. Ga nu naar de andere kant van de machine en plet de bars door ze tussen de platen te doen. De machine maakt iron sheets voor je, laat ze aan Franklin zien.

Omheining repareren

Franklin vertelt dat je de muur moet repareren. Je merkt terecht op dat je een hamer nodig hebt, hij zal je er eentje geven. De plaats met de gebroken muren is onder de visplek, bij de rode streep op je kaart. Timmer de sheets op de muur en meld aan Franklin dat alles weer in orde is.

Ga weer met Herman praten. Hij heeft nog steeds werk voor je: er moet voorgoed worden afgerekend met die stomme trollen. Hij heeft alleen geen leger om dat te doen... Daar moet jij weer voor zorgen. Herman wil dat je met Wizard Frumscone, de tovenaar in de kelder van de Magic Guild in Yanille, gaat praten. Frumscone kan je niet helpen: misschien die gestoorde paddenstoelentovenaar Malignius Mortifer, die altijd onder het Air Altar dingen staat te betoveren. Ga naar boven in de Magic guild en gebruik het zuidelijke portaal, deze teleporteert je naar de Dark Wizards Tower ten noorden van de Crafting Guild. Mortifer lacht je uit en wil zeven botjes van je. Breng die naar hem.

Malignius

Malignius moet nog een vervoermiddel voor de boneseeds die hij gaat maken hebben. Misschien weten die Master Crafters in de Crafting Guild wat. Malignius geeft je een brown apron om binnen te komen. Loop naar de Crafting Guild en maak een praatje met zo'n crafter. Sommigen zullen je aankijken alsof je gek bent, maar ééntje zal je kunnen helpen. Hij zegt dat je een pot met een pot lid nodig hebt. Maak er eentje: hak klei, maak het nat met een bucket/jug of water, maak een pot en een pot lid op een wheel en bak het in de oven van de crafting guild. Je hoeft dit niet perse te doen, je kan deze voorwerpen ook van te voren al maken. Stop de pot lid op de pot en laat het aan Malignius zien. Hij vindt hem mooi en stopt zijn bone seeds erin. Malignius brengt je ook meteen even terug naar de viskolonie.

Skeletten

Bereid je voor op de finale afrekening met de zeetrollen, daarbij moet je een monster van level 170 doden. Praat weer met Herman. Je ziet een filmpje waarin je de skeleton mages uit je potje oproept. De mages rekenen af met de horde zeetrollen. Dan verschijnt er een Sea troll general waar de Wise old man wel even mee wil afrekenen. Na dit spektakelstuk verschijnt de Sea troll queen die toch iets te sterk is voor de wise old man. Jij moet haar nu afmaken. De Queen gebruikt magic en melee aanvallen, maar met melee hit ze niet zo veel. Zoals bij alle magie-aanvallen kan Protect from Magic een uitkomst zijn. Let wel op je prayer, soms haalt de queen wat van je prayer af! Als je in melee bereik staat van de queen, zal ze je prayer niet naar beneden halen. Nadat je de queen verslagen hebt, moet je weer met Herman praten. Hij zal je belonen. Helaas is dat niet met die hoed van de Wise Old Man, ondanks de stille hints die je poppetje geeft.

Beloning: 15.000 Magic, 10.000 Prayer en 10.000 Fishing xp. Toegang tot de Piscatoris Fishing Colony, waar je Monkfish kunt vangen. Je krijgt ook 25.000 gp

Quest points: 2

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Geen

Over deze pagina

Met dank aan Fusioxan en always herbs voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittannië
© Lunagang 2004 - 2019

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.