Lunagang

Waarschuwing: deze pagina is een kopie van een backup uit 2007 en nog niet nagekeken. Het is mogelijk dat er plaatjes ontbreken.

One Small Favour

Moeilijkheidsgraad: Moeilijk

Lengte: Lang

Startpunt: Shilo Village. Praat met de man in de antiekwinkel. Ga over het bruggetje IN het westen van de stad om er te komen

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet Druidic Ritual, Rune Mysteries en Shilo Village hebben voltooid. Je hebt ook 36 Agility, 25 Crafting, 18 Herblore en 30 Smithing nodig. Je moet een level 92 monster verslaan.

Benodigde spullen: Marrentill, harralander, 2 guam leaves, een bowl en empty cup, hammer, chisel, 1 bronze bar, 1 iron bar en vier steel bars, soft clay of een bowl en pot, 5 pigeon cages (kun je tijdens de quest pakken bij de duivenman in Ardougne). Neem ook wat geld mee, 2.000 gp is genoeg. Teleporteermiddelen naar alle plaatsen, op de zeer afgelegen plekken na, zijn ook handig.


De antiekhandelaar heeft een klein verzoekje, hij wil een stukje mahoniehout om een kast te repareren. Ga naar een jungle forrester ten zuiden van Shilo village en vraag hem om stukje mahoniehout. De jungle forrester wil wel helpen, maar zijn bijl is bot. Hij stuurt je naar de boot in het westen. Praat met kapitein Shanks en koop ticket voor Port Sarim.

Daar aangekomen praat je met de axe sharpener in de battle axe shop. Hij heeft je hulp nodig, zijn assistent was in een dronken bui beland en kreeg een gevecht. Hij is nu in gevangenis is beland. Hij vraagt je om met Aggie in Draynor te praten.

Je vraagt haar een small favour, maar Aggie is bezorgd om haar hulpje Jimmy the Chisel die in de HAM cage zit. Ga naar HAM en praat met Jimmy the Chisel door de deur. Vraag met wie je moet praten om hem vrij te krijgen. Praat met Johannes en die vraagt je een kleine dienst. Ga naar farmer Fred in Lumbridge en vertel hem wat je is gevraagd.

Hij is erg ontdaan, kan niet zoveel kippen leveren, maar misschien kan een andere farmer uitkomst bieden. Ga naar de farm bij de weg naar Varrock en praat met de kippenfarmer Groats. Hij is bereid de kippen te leveren, op voorwaarde dat je voor genoeg cages zorgt om ze in te vervoeren. Je moet ook 3 steel bars naar Horvik wil brengen in Varrock. Horvik wil de cages wel maken, maar is beetje ziek. Hij vraagt je dus om een small favour...

Wil je zijn medicijnen halen bij de apotheek?

Je gaat dus naar die apotheek in het zuidwesten van Varrock, hopend dat je nu eindelijk klaar bent met die kleine vriendendiensten.

Helaas, de apotheek laat de pot stuk vallen met breathing salts en je moet voor hem een nieuwe pot laten maken die luchtdicht is, in Barbarian village. Ga naar Tassie in de pottebakkerij. Arme Tassie, ze zit diep in de schulden en je biedt haar hulp.

HammerspikeGa met haar geldschieter praten, hij loopt ergens in de dwarfmines. Zoek Hammerspike, die in het westen van de mijn te vinden is. Praat met hem om een oplossing te zoeken voor Tassies geldzorgen. Deze gangsterdwarf is bereid Tassie met rust te laten als je Sanfew kan overhalen de dwerg een druid te laten worden. Op naar Taverley dus. Sanfew is bereid hem als druid aan te nemen als je een kleine dienst voor hem wil doen.

Je moet een drankje brengen naar de Gnome op White Wolf Mountian om hem een beetje warmte te geven

Vul een bowl met heet water door een bowl of water te verwarmen op een fornuis. Doe het hete water daarna in een cup. Kook dit weer op een fornuis met 1 harralander, 2 guam en 1 marrentill. Je mag dit drankje zelf ook drinken. Het drankje haalt poison weg en geeft je 5 extra hitpoints als je helemaal gezond bent. Het geeft ook wat energie. Breng een bowl naar de gnome.

De gnome heeft heel verhaal maar uiteindelijk blijkt dat hij iets nodig heeft uit Catherby. Ga daarheen en haal Thrash, Op naar Arheim de shopkeeper in Catherby dus. En ja hoor, ook Arheim heeft een boodschap die je even voor hem moet klaren. Hij wil een weerbericht omdat hij gaat varen. Op naar Seers Village. Praat met Phantuwti in het huisje ten zuidwesten van de bank. Vraag om een weersvooruitzicht. Je moet voor de druid een meisje gaan zoeken dat ergens ronddwaalt op zoek naar avontuur. Ze zit gevangen in een grot vol goblins. Ga nu de cave vlakbij de Fishing Guild en loop richting het noordoosten. Je zult hier een mens in een rots vinden. Onderzoek die.

Ga naar wizard Cromperty in zijn huis ten noordoosten van het marktplein van Ardougne. Hij stuurt je vervolgens naar Port Khazard om iets op te halen dat het meisje uit de rots kan bevrijden.

Pak eerst, als je dat nog niet hebt gedaan, vijf duivenkooien bij het huisje ten zuiden van de noordelijke bank van Ardougne vandaan.

Ga naar antique dealer in Port Khazard bij de haven (een nieuw character die je oude roestige zwaarden die je vind bekijkt en er geld voor geeft). Hij geeft je iron oxide (roest), wat de wizard nodig heeft. Hij geeft dit echter in ruil voor "a small favour". Je moet naar Gu'Tanoth, om een matras laten vullen met veren van een chompy bird.

Ga naar Feldip Hills (die heuvels ten zuiden van Yanille) en loop naar het oosten. Je ziet een ogre, Rantz, waarbij je de Big Chompy Bird hunting quest kunt starten. Praat met hem. Die arme Rantz. Hij kan niet meer jagen door een lawaaierig manneke. Help hem en hij zal de matras vullen met veren. Het mannetje is de Gnome pilot, je moet zijn landingsbaan maken. Onderzoek de lichten, je vindt nu gems. Schil ze met je chisel en plaats ze terug. Als ze per ongeluk kapot zijn gegaan kun je voor 500 gp een nieuwe gem kopen bij de gnomepilot, maar je kunt ze ook door eigen exemplaren vervangen

Loop terug naar Rantz. Hij is blij dat het lawaaierige mannetje op is gehouden en vult je matras. Breng de matras antique opkoper in Port Khazard. Die geeft je een pot roest mee voor de wizard in Ardougne. De wizard geeft je een scroll met een spreuk, die je moet oplezen in de grot bij het meisje Petra. Nu moet je het monster gaan verslaan, dus je doet er goed aan eten of een prayer potion mee te nemen. De grot is ten zuidoosten van de Fishing Guild. Je moet in het noordoosten van de grot zijn. Lees de spreuk op. Nu zul je moeten vechten tegen een steenachtig monster van level 92 dat je tot leven wekt. Dood het monster en lees de scroll opnieuw. Petra verschijnt, ze praat tegen je en gaat weer weg.

Na de redding van Petra ga je naar Seers' Village terug. Praat met Phantuwti. Hij weigert je een weerrapport te geven. Tenslotte geeft hij toe dat hij met behulp van een weerhaan op het dak het weer voorspelt. Helaas is die is stuk. Misschien kun je hem maken.

Het dak opNeem hamer en ga het dak op. Haal met een klap van de hamer de onderdelen van de windhaan. Ga met een steel bar, een iron en een bronze bar naar een anvil. Gebruik de onderdelen op het anvil, je maakt ze. Ga weer het dak op en zet de onderdelen weer op de windhaan. Na het fixen van de weerhaan krijg je eindelijk je weerrapport voor Arhein in Catherby. Breng het hem. Ga dan naar de gnome. Hij geeft je je woord, ga nu naar Sanfew. Hij zegt dat de dwarf druid mag worden. De dwarf wil dat niet meer en hij stuurt zijn leger op je af. Dood de dwergen, Hammerspike laat Tassie hierna met rust.

Breng het goede nieuws aan Tassie in Barbarian Village, dan leert ze je om een airtight pot te maken. Ze geeft je wat klei om dat te doen. Maak van deze klei een pot lid op het pottery wheel en bak het in de oven om het af te maken. Doe deze pot lid op een pot. Nu heb je een airtight pot. Neem de pot en de pigeon cages mee.

Ga met de pot naar de apotheek in Varrock voor het medicijn van Horvik en breng dat naar Horvik. Laat hem je duivenkooien omzetten naar kippenkooien. Breng de kooien naar de boer Seth, vertel Johannes in de H.A.M.-grot dat hij eten krijgt en bevrijdt Jimmy the Chisel. Vertel dat weer aan de heks in Draynor Village en ga naar Brian in de battleaxewinkel. De forester bij Shilo Village zal je uiteindelijk de logs geven. Breng deze naar de antiekverkoper in Shilo Village voor je beloning. Poe poe, dat was me wat...

Beloning: Twee keer 10.000 xp in een skill naar keuze. Je kunt de xp kiezen met twee lampen. Voorwaarde is wel dat de skill minimaal level 30 is. Je krijgt ook een keyring om je keys aan te doen. Dit scheelt veel bankspace. Je kunt voortaan ook met de Gnomeglider naar de Felldip Hills.

Quest points: 2

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: King's Ransom, Swan Song

Over deze pagina

Geschreven door Aine Ellena, met dank aan tmcmaster, Adem, I farm en ro sin lee voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittanniƫ
© Lunagang 2004 - 2019

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.