Lunagang

Shilo Village

Moeilijkheidsgraad: Moeilijk

Lengte: Lang

Startpunt: Praat met Mosol Rei op ten oosten van de ingang van Shilo Village. Kijk op het kaartje

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet Jungle Potion hebben voltooid. Je hebt ook 32 Agility en 20 Crafting nodig. Je moet een level 91, 68 en 93 achter elkaar kunnen doden.

Benodigde spullen: Spade, rope, lit candle of torch (deze kunnen tijdens de quest in de General Shop van Tai Bwo Wannai gekocht worden), bronze bar (of bronze wire als je geen 4 Smithing hebt), chisel, hamer, 3 normale bones, armour en goed voedsel. Een anti poison potion kan handig zijn, maar sommige mensen hebben deze niet nodig. Wat geld (ongeveer 1.000 gp) kan handig zijn.


Mosol Rei vertelt je dat de koningin van de dood, Rashillya, is teruggekeerd. Dat is natuurlijk niet zo'n goede zaak, dus moet je dat melden aan Trufitus om verdere orders te krijgen. Als het goed is krijg je een wampum belt.

Shilo Village

Ga naar Trufitus, de man van de Jungle Potion quest in Tai Bwo Wannai (het stadje ten noorden van Shilo), en geef hem de belt. Je moet helpen de tempel te vinden. Je quest is nu gestart.

Trufitus

Ga naar de oostkant van het eiland, over de boomstam. De plaats van deze boomstam is met het bekende agillity shortcutteken op het kaartje hierboven aangegeven. Loop nu naar het zuiden, totdat je een berg modder met stenen ziet. De plaats is met "Grot" op het kaartje hierboven aangegeven. Graaf hier met je spade, dan zul je een scheur vinden. Brand de scheur uit met je kaars of torch. Doe vervolgens je touw in het gat en klim naar beneden. Zoek in het zuiden in de muur aan de westkant van de rivier naar een klein gat met de naam "Cave in." Probeer hier in te kruipen.

Cave in

Zoek in de eerste hoek met loose rocks naar een scroll. Pak die. Ga nu verder, je ziet zakken. Doorzoek ook deze voor een scroll. Ga nu verder totdat je een galg vindt. Doorzoek het en je vindt een skelet. Pak die. Ga nu terug naar de ingang van de grot, daar vind je een broken table. Maak er een raft van. Voor andere dingen is niet genoeg hout. Als je niet genoeg hout hebt, moet je langs de waterval, maar dan krijg je wel schade.

Ga terug naar Trufitus en geef hem de remains en scrolls. Lees dan zelf de scrolls. Ga nu naar het beeld bij hut van Trufitus en begraaf daar het skelet. Nu komt er een geest, luister naar hem. Hij geeft je een bone shard. Bewaar deze, die heb je later nodig. Ga terug naar Trufitus en zeg dat je de remains hebt begraven. Nu moet je naar een tombe zoeken.

RocksTrufitus vertelt je over een grot die zuidwestelijk van zijn huis ligt, de tombe van Bervirius genaamd. Daar moet jij heen gaan. Deze grot ligt op Cairn Island, ook op het kaartje hierboven aangegeven. Je moet vlak voor het eiland een berg met stenen en een hangbrug over. Als je van de hangbrug afvalt, moet je het nog een keer proberen, totdat het wel lukt. Ga op het eilandje naar de stenen in het noorden en doorzoek ze. Nu vind je een geheime grot. Ga naar binnen. Verder in de grot is een vreemde tafel te zien. Doorzoek deze tafel en pak het zwaard en het locating cristal. Doorzoek de tafel nog een keer, nu vind je een blauwe scroll. Klim met de stenen weer naar buiten en praat met Trufitus. Geef hem de spullen die je gevonden hebt en hij vertelt je over een bronze necklace.

Voor de necklace heb je een bronze bar nodig. Ga naar de general store en koop een chisel, bronze bar en een hamer. Gebruik de chisel met de pommel en je krijgt beads. Maak een bronze wire van de bronze bar met het aambeeld in het dorp. Doe de beads op de wire om de beads of death te krijgen. Trek dit amulet aan.

Ga weer over de boomstam over de rivier in het oosten, maar ga als je er over bent nu naar het noorden, totdat je twee palmen ziet. Doorzoek ze. Je vindt nu een geheime deur.

Palm Trees

Doe de bone shard op de deur. Hij past wel, maar er gebeurt niets. Maak er een bone key van met je chisel en je kunt naar binnen. Je moet nu echt je armour en food bij je hebben, anders is het niet bevordelijk voor je gezondheid in het spel.

Klim naar beneden bij de stenen. Loop de gang naar het westen in, loop vervolgens verder naar het zuiden en dan gelijk weer naar het westen. Je komt dan bij een deur uit. Duw de botjes op de deur zodat hij open gaat. Kijk op de dolmen, de grond zal beginnen de schudden en er zullen monsters verschijnen. Dood achtereenvolgens de zombie, het skelet en de shade. Dit kan veilig met Ranged en Magic door achter de dolmen te staan. Pak tot slot Rashillya's bones van de tafel en neem ze mee.

Je kunt nu het lijk aan Trufitus laten zien, maar dat is niet nodig. Hij zal je vragen naar een aanwijzing te vinden in wat je al hebt, namelijk de notes. Je moet weer naar de tombe van Bervirius op Cairn Isle, het eiland van de hangbrug. Doe de remains op de tafel in de grot en er verschijnt een geest. Hoor het verhaal aan en je quest is voltooid.

Beloning: 3.875 Crafting xp. Je kunt in Shilo Village

Quest points: 2

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Legends' Quest, Lunar Diplomacy, One Small Favour

Over deze pagina

Met dank aan Brave Joren, antiskills, berry bos, lilfellow en sixmageunder voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittanniƫ
© Lunagang 2004 - 2019

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.