Lunagang

Plague City

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Lengte: Kort

Startpunt: Praat met Edmond. Hij staat in de tuin van zijn huis ten noorden van het kasteel in Ardougne

Alleen voor members: Ja

Eisen: Geen

Benodigde spullen: 1 dwellberries (zie quest), rope, 4 emmers met water (tijdens de quest te krijgen), bucket of milk, chocolate dust (maal een chocolate bar fijn met pestle & mortar) en snape grass. Snape Grass is te vinden op het schiereiland van de Hobgoblins bij de Crafting Guild.


Edmond zegt dat hij hoopt dat zijn dochter nog leeft. Vraag wat er is gebeurd. Hij vertelt je dat zijn dochter Elena nog niet is teruggekeerd uit West Ardougne, waar ze mensen ging bekeren en van de pest ging genezen. Vraag of je kunt helpen. Jij moet op speurtocht om haar terug te vinden. Edmond is namelijk zelf te oud.

Plaatje

Edmond vertelt dat je dwellberries nodig hebt om je tegen het virus te beschermen. Dwellberries kun je kopen in de Grand Tree, maar ze liggen ook in McGrubor's forest. Dat ligt westelijk van Seers' Village. Vind het loszittende stuk hek in het noorden van de omheining en ga er door. Pak wat dwellberries.

Ga een praatje maken met Edmonds vrouw, Alrena. Ze is in het huisje bij Edmond. Ze kan je een gasmasker geven tegen de pest, zodat je niet besmet wordt. Geef je dwellberries in ruil voor het gasmasker. Pak ook de foto van de tafel.

Praat met Edmond. Hij vertelt dat riolen onder zijn tuin toegang bieden tot West Ardougne. De grond is echter zo hard dat je er niet in kunt graven. Pak de schep en de emmer van de grond. Vul de emmer in het huisje met water. Gebruik dat op de moestuin. Doe dat vier keer. Je kunt er nu in graven. Doe dat.

Je valt nu in een grot. Ga naar de pijp in het zuiden en probeer die te openen. Let op: de grill-optie zit een beetje verstopt. Openen lukt niet alleen. Vraag Edmond of hij kan helpen. Hij wil dat je er een touw aan hangt. Doe dat. Zet je gasmasker op, praat weer met Edmond en ga naar West Ardougne.

Plattegrond

Praat daar met Jethick (zie bovenstaand kaartje) en vraag waar Elena is. Hij wil een foto van haar zien. Geef hem die (als je hem niet hiervoor had opgepakt moet je terug naar het huis van Edmond). Jetick vertelt dat ze bij de familie Rehnison was. Hij vraagt of je een boek aan die familie terug wil brengen. Neem het boek mee en loop naar het huis in het noorden van West Ardougne. Loop naar binnen, praat met Martha Rehnison. Zij vertelt dat haar dochter Milli heeft gezien dat Elena werd ontvoerd.

Milli is boven. Ga met haar praten. Ze vertelt je wat ze gezien heeft en stuurt ze je naar een huis zonder ramen in het zuidoosten van West Ardougne. Het huis heeft twee deuren. De locatie is met "Deur" op het kaartje hierboven aangegeven.

Plaatje

Probeer naar binnen te gaan. Je wordt tegen gehouden, omdat je eerst naar Braveks kantoor moet om toestemming te krijgen. Dat kantoor ligt ten noorden van het manhole waar je uit kwam. Zeg tegen de clerk dat het belangrijk is. Gelukkig laat hij mensen met belangrijke zaken binnen. Ga de trap op en praat met Bravek in het oostelijke kamertje. Bravek heeft een kater. Je moet een medicijn voor hem maken. Doe chocolate dust en snape grass in de emmer met melk. Geef die aan hem, daar knapt hij van op. Overtuig hem nu voor de toegang tot het huis. Hij geeft je dan een briefje voor de toegang.

Plaatje

Ga het in het zuidoosten binnen. Onderin het huis is Elena opgesloten, maar je kunt er nog niet bij: je moet een sleutel hebben. De sleutel is te vinden in een barrel op de begane grond van het huis. Doorzoek de barrels en bevrijd Elena. Ga hierna naar Edmond voor je beloning.

Beloning: 2.425 Mining xp. Een briefje met Ardougne teleport (level 51 magic vereist). Voortaan zul je de spreuk Ardougne teleport kunnen gebruiken om naar het marktplein van Ardougne te teleporteren. Dit kost 2 law en 2 water runes.

Quest points: 1

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Biohazard

Over deze pagina

Met dank aan Jancov en Sjonniesjonko voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittanniƫ
© Lunagang 2004 - 2019

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.