Lunagang

Biohazard

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Lengte: Lang

Startpunt: Praat met Elena in het gebouw ten oosten van het huis van haar ouders in het noordwesten van East Ardougne. Het huis van haar ouders was het begin van Plague City.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet Plague City hebben voltooid. Je moet twee mourners van level 13 kunnen doden.

Benodigde spullen: Wat geld (ongeveer 20 gp) of een priest gown (top en bottom)


Elena vraagt je met Jerico te praten. Die is in zijn huis ten zuiden van de noordelijke bank. Hij zegt dat je met Omart moet gaan praten. Die is bij het zuiden van de muur naar West Ardougne.

OmartOmart vertelt je dat je iets nodig hebt om de wachters af te leiden. Ga terug naar Jerico, maar Jerico is te druk met het voederen van zijn duiven. Hij stuurt je terug. Doe dat niet, maar zoek in de cupboard van zijn huis naar pigeon feed en pak een kooi achter zijn huis vandaan.

Ga naar de toren die ten noorden van Omart is. Doe het pigeon feed op de speren bij de toren en laat de duiven vrij. Praat nu weer met Omart. Hij laat je over de muur. Ga helemaal naar het noorden, naar het huis met de mourners. Pak een rotte appel bij het westen van het huis. Ga over het hekje bij het huis van de mourners en doe (use)(NIET ETEN) de appel in de kookpot. Praat met de mourner.

Probeer het huis binnen te gaan. De mourners vertellen je dat ze ziek zijn en een dokter nodig hebben. Daar kunnen wij mooi voor spelen. Je hebt eerst een dokterspak nodig. Dat vind je in het huis van Nurse Sarah zuid west van Ardougne. (ga eerst helemaal naar het zuiden en dan naar het westen). Doorzoek haar cupboard en pak de gown. Doe het aan en ga terug naar de mourners. Ga in het huis naar boven. Dood daar de mourners.

Nu krijg je een sleutel. Deze sleutel verschijnt vanzelf in je inventory. Open de poort op de eerste verdieping van het huisje met de sleutel en doorzoek de kratten tot je de distillator vindt. Laat deze aan Elena zien. Ze zal je vertellen dat je een aantal chemicaliën naar de chemist in Rimmington moet brengen. Wees voorzichtig met de gevulde vials, ze zullen breken als je teleporteert of vecht onderweg. Je kunt ze wel op de bank zetten en dan naar Rimmington lopen of naar Falador teleporteren.

Chemist

Praat met de chemist, maar vertel hem niets over de plague. Nu moet je buiten het laboratorium Chancy de liquid honey geven, Hops de sulphuric broline en Da Vinci de ethanea (in die volgorde!)

Loop naar Varrock (nog steeds niet teleporteren, tenzij je de items weer bankt) en koop een priests robe top en bottom uit de winkel als je die nog niet hebt. Ga naar het café de Dancing Donkey Inn in het omheinde membersgedeelte in het zuidoosten van Varrock en haal de gevulde vials terug van de mannen daar. Zorg wel dat je je plague sample op dat moment bij je hebt, anders moet je dit stuk opnieuw doen. Doe je priest kleren aan en ga naar het huisje met Guidor, het huisje ten zuidoosten van het café. Praat met hem en hij zegt je dat de Plague niet bestaat. Ga terug naar Elena en breng haar het goede nieuws. Ga naar de koning in het kasteel voor je beloning.

Beloning: 1.250 Thieving xp. Toegang tot de train grond van de koning.

Quest points: 3

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Underground Pass, Recipe for Disaster - Lumbridge Guide

Over deze pagina

Met dank aan De Jonathan, Bryan, EatSleepPlay en W3 Str You voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittannië
© Lunagang 2004 - 2019

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.