Lunagang

Waarschuwing: deze pagina is een kopie van een backup uit 2007 en nog niet nagekeken. Het is mogelijk dat er plaatjes ontbreken.

Eagles' Peak

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Lengte: Kort

Startpunt: Praat met Charlie bij de zuidelijke ingang van de dierentuin in Ardougne

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je hebt 27 Hunter nodig. Je moet een monster van level 13 kunnen verslaan

Benodigde spullen: 1 swamp tar (te vinden in de moerassen onder Lumbridge), 1 yellow dye, 50 gp. Teleporteerrunes naar Ardougne, Varrock en de mogelijkheid om de Fairy Rings te gebruiken zijn handig


Charlie vertelt je dat er een hunter van de dierentuin is vermist. Hij zou een fret gaan vangen voor de dierentuin, maar er is al lang niets meer van hem gehoort. Nu moet jij dus een nieuwe fret vangen en de verdwenen jager zoeken. Je moet nu naar de Eagles' Peak. Die is ten zuiden van het jachtgebied Piscatoris en ten westen van Gnome Stronghold. Het is handig om de Fairy Rings te gebruiken met de code AKQ.

Ga als je bij de berg bent naar de noordwestelijke kant aan de voet de berg. Je zult daar een kampvuurtje, wat grote voetsporen, wat kampeerdingen en een stapel boeken aantreffen. Doorzoek de stapel boeken en lees het boek dat je vindt. Je vindt in het boek een metalen veer. Klim als je Agility 25 of hoger bent de Eagles Peak op via de shortcut of loop om naar deze plek. Inspecteer het rotsje op de top en gebruik je veer om deze te openen. Je zult nu in een kleine grot met allemaal gangen komen.

Loop verder de grot in en loop naar het zuidwesten. Pak 10 giant eagle feathers en loop iets verder. Je zult nu met de vermiste jager praten. Hij vertelt dat hij gevangen is genomen door de arend, die hem wil opeten. Nu moet je een pakje maken, zodat de arend denkt dat de jager ook een arend is.

Teleporteer als je de 10 veren hebt naar Varrock en haal daar je dye, de 50 gp en de tar van de oostelijke bank af. Ga nu naar de Fancy Dress Store, de klerenwinkel in het omheinde membersgebied ten oosten van de runeswinkel, en laat een eagle pakje maken. Dit kost 50 gp, de yellow dye en de veren. Je zult nu twee snavels en een cape krijgen. Doe één setje aan en terug naar de grot in Eagles Peak. Je moet nu bij hem proberen te komen. Je zult worden tegengehouden door een deur, waarop staat dat je drie veren in de deur moet leggen.

Ga één van de drie grotten in. Hier moet de speciale veren gaan verzamelen door puzzels op te lossen.

Bronze feather

De bronze feather kun je in de meest zuidelijke grot krijgen. Je zal een pilaartje zien met een bronze feather erop en een net eromheen. Probeer de veer te pakken, alleen dit zal helaas niet lukken. De pilaar word door het net opgehesen. Haal nu alle hendels over die in iedere hoek van het kamertje staat en nu zal je de bronze veer wel kunnen pakken.

Silver feather

De silver feather kun je in de westelijke grot krijgen. Hier zal er een zwarte pilaar voor je staan. Nu moet je precies hetzelfde doen als dat je normaal met spoorzoeken met Hunter zou doen. Zoek bij de pilaar naar sporen en bekijk de stenen in de buurt van het spoort. Het spoort zal naar het oosten leiden, met aan het einde weer een ingang van een grot. Doorzoek deze en een kebbit van level 13 zal je aanvallen. Dood de kebbit en pak de silver feather.

Golden feather

Ga nu naar de oostelijke grot. Je komt bij een rots waar allemaal voer op ligt, pak er ongeveer 15 van. Je moet nu een puzzeltje met allemaal metalen vogels oplossen.

Puzzel

Op het kaartje hierboven zie je een plattegrondje van de kamer waar je bent. De grijze lijnen zijn rails voor de metalen vogels. Op ieder hoekje van die rail staat een bird feeder. Als je voer in zo'n bird feeder doet, schuift er een metalen vogel naar toe. Haal eerst de hendel die op het bovenstaande kaartje met een groene kleur is aangegeven over. De blokkade in het oosten is nu weg.

Loop naar het oosten en laat de vogels allebei naar de andere kant gaan door daar food in de bird feeders te doen. Ga dan naar de met de paarsblauwe kleur aangegeven hendel en haal ook deze over. Loop nu weer naar de groene hendel en haal hem weer over. De oostelijke kant wordt nu weer gesloten. Als het goed is, is de blokkade ten oosten van de gele hendel dicht en ten zuiden van de gele hendel open.

Gooi op de bird feeder op het hoekje van de grijze lijnen bij de gele hendel weer voer. De vogel die ten zuiden van de hendel was, is nu naar de bocht in de rails gegaan. Haal nu de gele hendel over. De twee blokkades bij de lichtblauwe hendel zijn nu weg.

Ga naar de groene hendel en doe daar voer in het bakje. De vogel gaat nu over het gat naar de groene hendel toe. Je kunt nu de lichtblauwe hendel overhalen. De blokkade ten oosten van de gele hendel is nu weg.

Laat de metalen vogel die in de bocht van de rail bij de met geel aangegeven hendel staat weer teruggaan richting gele hendel. Doe nu weer wat voer in het bakje dat in de bocht staat. De noordelijke vogel komt nu in de bocht te staan, waardoor het pad naar de pilaar vrij komt. Ga naar de pilaar om de gouden veer te pakken.

Als je gouden, bronzen en zilverer veren hebt, ga je naar de deur in het zuiden van de grot. Doe je cape en de snavel aan, gebruik de veren op de deur en kies "Walk past" bij de arend in het noorden. Je kunt nu de gevangen jager zijn pakje brengen. Hij vertelt je dat jullie beter buiten verder kunnen praten.

Ga weer de grot uit en loop terug naar het kamp. Praat met de man en hij zal je leren hoe je fretten moet vangen. Je krijgt zijne ook gelijk. Deze moet je naar de dierentuin in Ardounge brengen. Charlie zal je bedanken en je quest is voltooid.

Beloning: 2.500 Hunter xp. Je kunt voortaan met de eagles naar de Feldip Hills, naar een plek in de woestijn en het jachtgebied ten noordoosten van Rellekka vliegen. Je kunt voortaan ook fretten vangen met Hunter

Quest points: 2

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Geen

Over deze pagina

Geschreven door Poekies.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittannië
© Lunagang 2004 - 2019

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.