Lunagang

The Corsair Curse

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Lengte: Gemiddeld

Startpunt: Praat met Captain Tock ten noorden van Port Sarim, onder de boerderij van Falador

Alleen voor members: Nee

Eisen: Je moet iemand van level 35 kunnen verslaan, die met magie aanvalt

Benodigde spullen: Vechtspullen

Om de quest te beginnen moet je praten met Captain Tock. Hij is te vinden ten noorden van van Port Sarim. Als je met de kapitein gaat praten, vraagt hij jou om hulp. Vraag aan hem waarmee jij hem kan helpen. Hij vertelt dat zijn bemanning zich niet goed voelt en dat ze niet verdienen wat er met hun is gebeurd. Er is een vloek uitgesproken over zijn bemanning. Hij heeft een jonge avonturier zoals jijzelf nodig om een manier te vinden om de vloek op te heffen. Zeg dat je bereid bent om te helpen.

Je krijg nu een korte video te zien waar zijn schip ligt en waar je hem zal ontmoeten. Na dit filmpje zal je de kapitein zien vertrekken naar het schip. Ga vervolgens ook naar zijn schip toe, ten zuiden van de rusty anchor bar in Port Sarim, en praat daar met hem.

Als je met de kapitein praat schept hij natuurlijk op over dat hij grotere schepen heeft gevaren met zijn bemanning.

Hij vertelt jou dat er vier bemanningsleden vervloekt zijn:

  1. Gnocci
  2. Ithoi
  3. Arsen
  4. Young Colin

Hij vertelt je dat er nog een bemaningslid is, Francois, maar hij is weg op een missie. Vertel de kapitein dat je klaar bent om naar de Corsair cove te varen.

Ga van het schip af en loop in westelijke richting. Volg de rand van het water. Onderweg kom je een schep tegen, pak deze op voor later gebruik.

Loop verder langs het water en je komt een huis tegen. Ga hier de trap op en praat met Ithoi the navigator. Hij vertelt jou dat hij vervloekt is en dat er veel dingen zijn die de vloek veroorzaakt kan hebben.

We moeten nu met de andere bemanningsleden gaan praten.

Corsair cove

Gnocci

Loop terug naar het dorp het ga de trap op in het meest westerste huis van het dorpje. Praat hier met Gnocci the cook.

Punten

Gnocci vertelt je dat het zijn schuld is van de vloek en dat hij haar met rust moest laten. Je zal nu een video zien waarin Gnocci aan het vissen is en een bezeten pop opvist. Hij begraaft de pop en rent weg.

Pak voor je weggaat de tinderbox op die naast Gnocci ligt.

Gnocci heeft de bezeten pop ergens in het zand begraven. Wij gaan de pop opgraven om er achter te komen of het waar is dat de pop bezeten is. Ga naar het huis van Ithoi en volg de rand van het water tot je bij een visplaats komt.

Gebruik de schep op de het hoopje zand dat je ziet. De pop komt tevoorschijn en loopt richting het water. Je hoort het klokwerk wat in de pop zit en dat geeft dus aan dat de pop niet bezeten is. Gnocci's vermoeden is dus incorrect! Vertel hem dat.

Pop

Arsen

Ga naar het huisje ten zuiden oosten van Gnocci, ga de trap op en daar zal je Arsen the Thief en Cabin boy Colin vinden.

Arsen zegt dat hij denkt dat de vloek komt van de ogre shaman's waar hij iets waardevols van gestolen heeft. Hij vraagt of jij de relic bij de kapitein terug kan vragen en terug brengt naar de ogres.

Ga terug naar Captain Tock en vraag of je de relic terug mag hebben, hij geeft je die. Ga hiermee naar de jungle ten westen van Corsair Cove. Zodra je de jungle binnenloopt zie je een gat, ga hierin.

Naar Chief Tess

Zeg tegen Chief Tess dat je terug komt brengen wat er gestolen is. Geef de relic terug en ze vertelt je dat dit een tandenstoker is. Arsens vermoeden is dus incorrect! Vertel hem dat.

Colin

Colin vertelt je over een zeemeermin. Je zal nu een video zien dat Colin door een telescoop kijkt en een zeemeermin ziet zwemmen. Hij zwaait en blaast een kus naar de zeemeermin. De meermin is ineens verdwenen. Colin denkt dat dat de reden moet zijn waarom de zeemeermin de bemanning vervloekt heeft.

Colin

Ga naar het huis van Ithoi en kijk door de telescoop. Je zal nu een korte video zien waarin je geen zeemeermin ziet zwemmen, maar een ogre! Colins vermoeden dus incorrect! Vertel hem dat.

Verrader ontmaskeren

Als je de drie bemanningsleden hebt gesproken, moet je terug naar de kapitein. Vertel dat je alles onderzocht hebt. Vraag hierna wat je nog zou kunnen doen. De kapitein vertelt dat er een maaltijd is geweest, waarna iedereen ziek geworden zou zijn.

Ga terug naar Gnocci the cook en vraag of hij weet over de maaltijd. Hij zegt dat hij het niet gekookt heeft, maar Ithoi. Praat nu met Arsen the Thief, hij vertelt je dat hij heeft gehoord dat de kapitein Ithoi niet meer nodig heeft als navigator. Hij zegt dat wanneer Francois terug komt van de geheime missie Ithois rang overneemt en Ithoi ontslagen wordt.

Ga met deze informatie naar Ithoi en confronteer hem ermee. Eerst ontkent, hij maar hij geeft als je je vermoeden vertelt toe dat hij het eten vergiftigd heeft en nu langer bij de bemanning mag blijven, vanwege zijn ervaring met vloeken.

Praat nogmaals met hem. Hij vertelt dat de bemanning jou niet gelooft, omdat ze denken dat hij ook ziek is. Hij vertelt dat de kou, natheid en helemaal niks hem van zijn plek krijgt.

Ga de trap af van zijn hut en steek met je tinderbox het drijfhout aan onder zijn hut. Je zal nu een video zien waarbij je het hout aansteekt en Ithoi het warm krijgt in zijn hut. Hij rent de trap af en gebruikt magie om het vuur te doven. Hij is dus niet ziek!

Vuur

Praat na het filmpje weer met Ithoi en zeg dat je hem zag rennen. Hij zegt dat je er niks aan kunt doen, zolang de kapitein erin gelooft dat de vloek echt is.

Ga terug naar het schip en vertel de kapitein dat je Ithoi zag rennen en magie zag gebruiken. Hij vertelt dat je Ithoi moet doden. Ithoi zal magie gebruiken, maar is er zwak. Neem voor de zekerheid wat eten en wapens mee.

Ga terug naar de hut van Ithoi en dood hem. Nadat je Ithoi gedood hebt, ga terug naar het schip. Praat met kapitein Tock. Zeg tegen hem dat je Ithoi gedood hebt en de quest is compleet.

Beloning: Toegang tot de Corsair Cove

Quest points: 2

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Geen

Over deze pagina

Geschreven door Boy jimmy10.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittanniƫ
© Lunagang 2004 - 2019

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.