Lunagang

Waarschuwing: deze pagina is een kopie van een backup uit 2007 en nog niet nagekeken. Het is mogelijk dat er plaatjes ontbreken.

Zogre flesh eaters

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Lengte: Lang

Startpunt: Praat met Grish ten zuiden van Castle Wars en ten westen van de ogre stad Gu'Tanoth.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet Big Chompy Bird Hunting en Jungle Potion hebben voltooid. Je hebt ook 8 Herblore, 30 Ranged, 4 Smithing, 20 Strength en 30 Fletching nodig. Je moet een monster van level 111 kunnen verslaan.

Benodigde spullen: Je hebt alleen een vial of water nodig. De rest kun je allemaal tijdens de quest krijgen, maar eten is aanbevolen. Als je tussendoor niet naar Brimhaven wil lopen, haal dan alvast snake weed en rogues purse.


Praat met Grish. Hij denkt dat je slim genoeg bent om hier snel weg te gaan, de zogres veroorzaken namelijk ziekte. Zogres zijn dode ogres die uit de dood zijn opgestaan en nu uit de modder komen om de Jiggig af te pakken van de ogres. Vraag hem wat hij met "sickies" bedoelt. Hij vertelt dat de ziekte samen met de zogres komt. Het maakt je oranje, dan groen en daarna ga je dood. Bied hem aan om hem te helpen. Hij neemt je hulp graag aan. Jij kunt uitzoeken waarom de zogres er zijn, zodat we weer terug in de grond kunnen. Als je dat probeert, wordt je wel gegarandeerd ziek. Daarom geeft Grish je twee super stat restore potions en drie chompy birds.

Grish

Praat nu met de Ogre Guard bij de barricades in het oosten, hij zal je er door laten. Loop naar achter en ga in de grot. Als je er even bent, krijg je diseases. Dit is een soort ziekte en haalt af en toe wat van je skills af. Ga naar het noordwesten. Je krijgt nu een soort filmpje te zien, waarin verteld wordt dat er een explosie is geweest. Zoek de broken lecturn naast de sarcofagen en doorzoek het. Je krijgt een torn page. Lees het. Het is maar een halve pagina, maar je kunt er op lezen dat er een spreuk op staat die het gebied heeft vervloekt, zodat de doden altijd weer opstaan.

Doorzoek het skelet dat ernaast ligt. Nu komt er een zombie van lvl 39. Dood hem en hij dropt een ruined backpack. Open de backpack en je krijgt rotten food, een beker en een knife. Doe de knife op de coffin ten westen van je. Doorzoek hem, je krijgt nu een black prism. Bekijk alle items die je gekregen heb.

Lectern

Ga nu naar de Dragon Head Inn in Yanille en doe de beker op de barman. Hij vertelt je over de eigenaar van de beker, Brentle Vahn. De goede man is ineens verdwenen. Ga nu naar de magic guild en rinkel aan de bel naast de guild. Er komt nu een wizard naar buiten, die druk bezig leek te zijn. Praat met hem. Laat hem de dingen zien die je in de tombe heb gevonden en vertel ze dat je ze in een tombe met zogres hebt gevonden. De tovenaar vertelt wat over die dingen. Het is voor tovenaars toegestaan om de zwarte kunsten te onderzoeken, maar gebruiken is verboden. Je kunt misschien met Sithik Ints gaan praten. Hij is in het gasthuis in het noorden, maar is zo ziek dat hij het pand niet kan verlaten. De tovenaar denkt niet dat Sithik er iets mee te maken heeft, maar misschien heeft hij wat bruikbare informatie.

Man in bedGa nu naar het huisje ten noorden van de Magic Guild. Beklim de trap en praat met de man die in bed ligt. Hij vraagt wie toestemming heeft gegeven hem te bezoeken. Je zegt dat dat de tovenaar bij de Magic Guild was. Vraag Sithik alles wat je kunt. Hij zegt dat hij niets van de dode ogres weet. Sithik is een student van magische kunsten. Vroeger was hij een avonturier. Hij vertelt dat hij dat zat is en nu op verloren kunst studeert: de zwarte kunst of necromantie. Doorzoek nu de kasten in de kamer. Je hebt nu een boek over H.A.M., een boek over schilderen van portretten, een boek over necromantie, charcoal en papyrus. Lees het boek over de portretten, dan leer je een portret te maken. Doe de papyrus die je gevonden heb op de man, je zult nu een portret maken. Als er niet bij "Examine" bij je portret staat dat het portret "realistic" is, moet je nieuwe papyrus in de kamer zoeken en het nog een keer proberen tot het wel lukt.

Breng het portret naar de barman. De barman vertelt dat dat de man is waarmee Brentle Vahn eens heeft gepraat. Jij denkt dat dat de man is die Brentle Vahn de dood in heeft gejaagd. De barman zal zijn handtekening zetten, zodat de tovenaars van de Magic Guild weten dat de barman de twee echt met elkaar heeft zien praten.

Probeer de gescheurde pagina op het boek over necromantie te doen. Het past. Geef nu de boeken en het portret aan de tovenaar bij de Magic Guild. Hij geeft je een potion. Doe dit op Sithik (de man in bed). Hij wil het niet drinken, dus doe je het maar op zijn thee op de drawers. Ga nu weer naar de tovenaar en praat met hem. Loop weer terug naar Sithik en praat met hem. Hij is nu veranderd in een Ogre en kan alleen weer normaal worden als hij de waarheid vertelt. Hij vertelt dat hij inderdaad Brentle Vahn op pad heeft gestuurd om een einde te maken aan die vreselijke ogres. Vraag alles aan hem. Sithik vertelt dat het gebied verloren is: de zogres blijven er permanent en ze kunnen niet weggehaald worden. Hij vertelt je ook hoe je een potion maakt om de diseases op te laten houden. Daarnaast vertelt hij je nu hoe je brutal arrows en een comp ogre bow maakt.

Ga naar een bank en doe je snake weed en rogues purse op een met watergevulde vial. Als je de herbs nog niet heb, haal ze dan op Brimhaven. De rogues purse zit in de grot ten noorden van Tai Bwo Wannai. Snake weed kun je in de struiken bij zee vinden, ten zuidwesten van Tai Bwo Wannai. Je krijgt nu een potion. Drink het niet. Ga nu naar de plaats waar Grish is en geef de potion aan een ogre die Uglag Nar heet. Hij koopt de potion. Nu kun je ook spullen van hem kopen, zoals nog meer potions tegen de ziekte. Praat met Grish en hij geeft je een sleutel.

Pak nu de spullen die je bij het gevecht nodig hebt. Wanneer je Prayer wilt gebruiken, moet je twee of drie prayer potions meenemen. Het monster zal een zeer hoge defence hebben tegen iets anders dan brutal arrows, maar het is niet onmogelijk hem met iets anders te doden. Wel zal hij verdwijnen als het te lang duurt. Swordfishes als voedsel is aangeraden. Het is ook handig om wat anti-diseases potions mee te nemen, want hij heeft range attacks waarmee de disease 15 wordt. Wat stat restore potions zijn dus ook handig.

Ga weer de grot in en zoek in het westen naar wat gesloten deuren. Ga erdoor en ga naar beneden bij de trap. Doorzoek the stand en Slash Bash komt nu te voorschijn. Dood hem. Zet Protect from melee aan. Let op: hij verlaagt in het begin je prayer! Als hij dood is krijg je wat vreemde bones en een artifact. Begraaf de bones en geef het artifact aan Grish.

Beloning: 2.000 Fletching, 2.000 Herblore en 2.000 Ranged xp. Je kunt nu brutal arrows, composite ogre bows en cure disease potions maken. Verkoop de black prism aan de wizard voor 2.000 of aan de antiekhandelaar in Shilo Village voor 5.000 gp

Quest points: 1

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Rum Deal, Rag and Bone Man - Wishlist

Over deze pagina

Geschreven door Sjors280 en Poekies, met dank aan De Jonathan, Bram en EatSleepPlay voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittanniƫ
© Lunagang 2004 - 2019

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.