Lunagang

Waarschuwing: deze pagina is een kopie van een backup uit 2007 en nog niet nagekeken. Het is mogelijk dat er plaatjes ontbreken.

Rag and Bone Man

Moeilijkheidsgraad: Moeilijk

Lengte: Gemiddeld

Startpunt: Praat met de Odd Old Man in zijn kamp. Zijn kamp is opgeslagen tussen Varrock en de tempel op de River Salve.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Een combat level van rond de 20

Benodigde spullen: Tinderbox, pot, 8 normale logs, 8-38 gp en een lichtbron (bullseye lantern aangeraden). Spiney Helmet en teleporteerrunes zijn handig. Wanneer je nog geen touw in de ingang van de Lumbridge Swamp Caves hebt gehangen, heb je ook een rope nodig.


De oude man vertelt dat hij een archeoloog is en voor het museum werkt. Hij moet botten verzamelen van wezens uit de tweede en derde eeuw, zodat mensen in het museum er naar kunnen kijken. Hij moet de botten sorteren, maar hij heeft een probleempje. Hij heeft nog niet alle botten en nu moet jij helpen. Hij heeft een paar verse botjes nodig om oude beschadige te vervangen. Je moet botten van een goblin, beer, big frog, ram, unicorn, monkey, giant rat en giant bat verzamelen. Je moet ze daarna ook nog schoonmaken, zodat ze mooi wit worden.

Nu moeten de bones nog schoongemaakt worden. Dat doe je met vinegar en een speciale behandeling. De vinegar is te koop bij de wijnverkoper in Draynor Village. Ga naar Draynor Village en zoek deze man op het marktplein. Vraag hem of hij vinegar verkoopt. Hij zal eerst boos worden, maar als je uitlegt dat je door die man met die bones gestuurd hebt zal hij je helpen en de vinegar verkopen. Koop er acht.

vinegar

Nu het laatste deel van de quest. Ga terug naar de Odd Old Man en doe wat logs op de pot-boiler voor hem. Doe vervolgens wat vinegar in je pot en stop er een bone bij. Zet de pot op het vuur en steek het aan met je tinderbox. Wacht even en haal de pot weer van het vuur. Je bone is nu mooi schoon, geef het aan de Odd Old man. Maak alle bones op deze manier schoon en je quest is voltooid.

Schoonmaken

Wishlist

Na deze quest kun je nog meer bones voor de man verzamelen. Achter op de muur staat een wishlist met monsters waarvan hij de bones nog wil hebben. Je moet deze bones ook weer schoonmaken, op dezelfde manier als hierboven staat beschreven. In verband met het systeem op de Lunagang waarmee je kunt zien welke quests je kunt doen, is hier een aparte guide voor gemaakt.

De beloning van de wishlist is 5.000 Prayer xp, 1 quest point en keuze uit een Bonesack of een Ram skull helm

Beloning: 500 Prayer en 500 Cooking xp. Je kunt de wishlist van de Odd Old Man doen

Quest points: 1

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Rag and Bone Man - Wishlist

Over deze pagina

Met dank aan jerbod2 en HanPure voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittanniƫ
© Lunagang 2004 - 2019

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.