Lunagang

Prince Ali Rescue

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Lengte: Gemiddeld

Startpunt: Hassan in het paleis in Al-Kharid.

Alleen voor members: Nee

Eisen: Geen

Benodigde spullen: Geld (50 tot 500 gp), 3 balls of wool (7 als je nog geen rope hebt), een rope (voor 15 gp of 4 balls of wool te koop bij Ned ten noordoosten van de bank in Draynor Village), ashes, pot of flour, emmer water, redberries (pluk van de struiken ten zuidoosten van Varrock), 2 onions, pink skirt (klerenwinkel van varrock), soft clay, bronze bar en 3 beers.


LeelaHassan vertelt je dat hij wel een klusje voor je heeft en dat je de beloning bij hem kunt ophalen. Voor dit klusje dien je met Osman te praten. Osman staat voor het paleis. Osman vertelt je dat Prins Ali van Al Kharid is ontvoerd door Lady Keli. Je moet de prins als een vrouw verkleden en hem zo laten ontsnappen. Hij vertelt je ook hoe je de sleutel moet maken, om de gevangenis te kunnen openen. Daar zijn wat spullen voor nodig, dus ga naar Leela. Leela is in het oosten van Draynor Village en staat op het plaatje hiernaast afgebeeld. Ze zegt dat je met een heks moet praten. Dat is Aggie, die woont in het westen van Draynor.

Voor de wig (pruik) moet je wat wol hebben (knip schapen met een schaar en spin de wol op een spinnenwiel). Je hebt hiervoor 3 bolletjes nodig. Ga dan naar Ned, de man in zeemanskleren, in zijn huisje ten noorden van de bank van Draynor Village en vraag hem of hij een wig en een rope voor je kan maken. Dat doet hij graag.

Ga nu weer naar Aggie in Draynor Village. Om je pruik geel te maken heb je een yellow dye nodig. Deze maakt Aggie voor je als je 2 uien en 5 gp aan haar geeft. Doe de yellow dye op je wig, je krijgt nu een mooie blonde pruik. Laat haar ook skinpaste maken. Hiervoor wil ze as, bloem, water en de redberries. Een rok kun je kopen in Varrock in het winkeltje aan het marktplein voor 2 gp.

Nu heb je de sleutel nodig om de gevangenis open te maken. Je hebt zachte klei (mijn klei en maak het nat) en een bronze bar nodig. Ga met de spullen naar de gevangenis in het oosten van Draynor en praat met Lady Keli. Vertel haar dat ze beroemd is en vraag naar haar laatste plan. Vraag dan of ze er zeker van is dat hij niet zal ontsnappen. Ze laat ook de sleutel zien, vraag of je hem vast mag houden. Je maakt automatisch een afdruk in de klei. Breng de afdruk en bronze bar naar Osman. Hij vertelt je dat je de sleutel kunt ophalen bij Leela. Nu moet je Joe de guard uitschakelen. De andere guards zijn dom, die hebben toch niks door.

Joe houdt van zuipen, dus vertel dat hij even moet chillen en vraag wat hij koopt van zijn loon (wages). Ga terug naar Leela en vraag of het een goed idee is om Joe dronken te voeren. Dat vindt ze een goed plan. Voer Joe dronken met de drie biertjes.

Doe de rope om Lady Keli en ga de cel binnen met de sleutel. Geef de prins de pruik, skin paste en de rok. Nu zal de prins ontsnappen. Ga terug naar Hassan en ontvang je beloning.

Beloning: Gratis toegang tot de poort tussen Lumbridge en Al-Kharid, 700 gp en je kunt nu de minigame Sorceress's garden spelen.

Quest points: 3

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Contact!

Over deze pagina

Met dank aan Baldwoman69, Bassk, Byaka, Dronq, HardDream, Own2BPro en Svoreaux voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittanniƫ
© Lunagang 2004 - 2018

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.