Lunagang

Waarschuwing: deze pagina is een kopie van een backup uit 2007 en nog niet nagekeken. Het is mogelijk dat er plaatjes ontbreken.

Observatory Quest

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Lengte: Kort

Startpunt: Observatory ten noorden van Castle Wars

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je hebt 10 Crafting nodig. Je moet een monster van level 42 kunnen verslaan.

Benodigde spullen: 3 planken (Construction, Barbarian Outpost, Graveyard in de wildernis of Mort'ton), 1 bronze bar (Smithing, Tai Bwo Wannai, Shantay Pass), 1 molten glass (Crafting). Er is een spin die je kan vergiftigen als je pech hebt, dus neem anti-poison mee.


De professor heet je welkom en vraagt hoe hij je kan helpen. Vraag "An Observatory?", dan zal de professor vertellen dat ze een geweldige telescoop op de heuvel hebben staan. Helaas is hij kapot gemaakt door de goblins die vorige week hun intrek hebben genomen in het stadje ten oosten van de observatory. Nu moeten er onderdelen vervangen worden. De assistent en de professor denken dat jij kan helpen. Zeg "Sounds interesting. How can I help?". De professor heeft een aantal materialen nodig om de telescoop te repareren. Eerst heeft hij drie planken nodig.

De planken kun je laten maken bij de sawmill, kopen in Mort'ton, pakken bij de Barbarian Outpost of van het kerkhof in de wildernis pakken. Breng ze naar de professor. Nu heeft de professor een bronze bar nodig.

Maak of koop een bronze bar en geef die aan de professor. Daarna heeft hij molten glass voor de lens nodig. Molten glass kun je maken door gekookt zeewier (soda ash) en een bucket of sand (te vullen in een van de zandbakken in RuneScape, zoals in Entrana, Yanille of Zanaris) in een furnace te smelten. Als je de molten glass hebt gegeven, moet de lens gemaakt worden. Daarvoor is er lens mould nodig. Die is gestolen door de goblins. De assistent weet waar je moet gaan zoeken.

Ga met de assistent praten. Hij vertelt je dat de goblins de lens mould ergens hebben verstopt en hem nu voor vreemde zaken gebruiken. Misschien kun je eens in de grot onder hun stadje gaan kijken.

Ga de ladder af in het huisje ten oosten van de queststart.

Loop naar het noorden en volg het pad naar het westen. Je komt nu een slapende goblin voor een hek tegen. Maak hem wakker door hem te prikken. Hij zal je nu aanvallen. Dood hem. Hij is level 42. Als je het hek probeert te openen, zie je dat hij gesloten is. We moeten dus op zoek naar een sleutel. De sleutel zit in één van de kisten, maar welke is bij iedereen anders. Doorzoek dus de kisten in de grot tot je de sleutel hebt. Loop terug naar het hek met de goblin en open de deur. Pak de lens mould van het fornuis. Ze gebruikten die lens mould dus om hun hutspot te koken!

Breng de lens mould naar de professor. De professor denkt dat jij maar beter de lens kunt maken, omdat hij niet zo'n goede crafter is. Je moet het molten glass op de lens mould doen om de lens te maken. Je krijgt je molten glass terug. Maak de lens en geef hem aan de professor.

De professor nodigt je nu uit om naar de observatory te komen, zodat je de telescoop kunt zien. Je moet via de grot gaan. In de grot is een ladder omhoog. Ga weer de ladder af in het huisje ten oosten van de queststart en loop weer naar het westen. Wandel heel het pad af. Je komt vanzelf een trap tegen, ga daarop. Je krijgt nu een filmpje te zien over de observatory. Volg de professor naar de bovenste verdieping van de observatory en kijk door de telescoop. Onthoud welk plaatje je ziet, je moet namelijk aan de professor vertellen welk sterrenbeeld je hebt gezien. Je kunt de sterrenbeelden op de kaart beneden zien. Je krijgt nu een beloning aan de hand van het sterrenbeeld dat je hebt gezien. Je quest is voltooid.

Beloning: 2.250 Crafting xp.

De beloning hangt af van welk sterrenbeeld je te zien krijgt.

SterrenbeeldBeloning
Aquarius25 Water runes
Aries875 Attack xp
CancerAmulet of defence
Capricorn875 Strength xp
GeminiBlack 2h sword
Leo875 Hitpoints xp
Libra3 Law runes
Pisces3 Tuna's
SagittariusMaple longbow
ScorpioWeapon poison
TaurusSuper strength (1)
Virgo875 Defence xp

Je krijgt ook een uncut sapphire.

Quest points: 2

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Geen

Over deze pagina

Geschreven door Jasper121212, Heer Koen en Feppie64, met dank aan Colin9125, Davej10 en Mikalpark, Kevin van Str, Sam, Super John en lSmoke GUAM voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittannië
© Lunagang 2004 - 2019

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.