Lunagang

Waarschuwing: deze pagina is een kopie van een backup uit 2007 en nog niet nagekeken. Het is mogelijk dat er plaatjes ontbreken.

Mourning's Ends Part I

Moeilijkheidsgraad: Zeer moeilijk

Lengte: Lang

Startpunt: Hetzelfde als de Roving Elves quest, maar praat nu met Eluned, de andere elf. Eluned kan op twee plekken zijn. Ze wisselt elke 5 minuten van plek, dus soms moet je wachten totdat ze er weer is. Kijk op het kaartje van de Roving Elves questguide als je niet meer weet waar je moet starten

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet Big Chompy Bird Hunting, Roving Elves en Sheep Herder hebben voltooid. Je hebt ook 60 Ranged en 50 Thieving nodig.

Benodigde spullen: Ongeveer 100 gp, een bucket of water, 1 bear fur, 2 silk, 2 Toad crunchies (Praat met de Gnome waiter in de noordwest hoek van de eerste verdieping van de Grand Tree), 1 feather, 1 Soft leather, een magic log, ongeveer 15 coal. Voedsel, een anti poison potion, Ardounge teleport runes, een Camelot/Falador teleporteermiddel en een Stat restore potion zijn handig


ElunedHet eerste startpunt is in het noorden. Loop verder naar het zuidwesten. Je ziet nu een pad in het noorden, ga daar heen en loop tot de brug. Daarvoor is een stick trap in het oosten, probeer daar overheen te lopen. Je komt nu bij een kamp.

Het tweede punt is in het zuiden. Loop vanaf de jump leaves een heel klein stukje en ga door het dense forest die oostelijk van je ligt. Loop over de trap wire in het oosten en ga naar de magic trees in het zuiden.

Eluned vertelt je dat Arianwyn een ontmoeting met je wil in Lletya, de stad van de elven. Stem in, je wordt nu naar Lletya gebracht. Eluned geeft je een crystal waarmee je vier keer naar de stad kunt teleporteren. Ze kan het nog niet voor je opladen, dus je kunt het maar beperkt gebruiken. Na de quest kun je het op laten laden.

Arianwyn vertelt je dat hij vindt dat er een hoop mourners bij de bergen in Arandar staan. Jij moet uitzoeken wat ze van plan zijn. Neem armour, een stat restore potion, een Camelot of Falador teleport en een wapen van de bank. Houd wel ongeveer zes plekjes vrij in je inventory. Je kunt ook tijdens het gevecht wat voedsel eten om inventory ruimte te krijgen.

Ga naar de bergen bij de gate naar Tirannwn ten zuiden van Gnome Stronghold. Deze plek heet Arrandar. Loop als je de poort uit bent naar het westen en val een mourner aan. Hij haalt al je combatstats naar 20, maar het zal geen probleem zijn om hem te doden. Je kunt nu een stat restore potion drinken. Pak zijn kleren en ga naar Taverley. Neem ook een bucket of water mee.

Druid met klerenZoek de druid op die altijd kleren staat te wassen in het meer. Vraag hoe je bloed van kleren kunt wassen, hij vertelt je dat zijn zeep dat kan. De druid wil het alleen niet geven. Jat het dus uit de mand naast hem en was je kleren in de emmer met water.

Pak wat geld van de bank en teleporteer met je kristal terug naar de elvenstad. Ga naar de klerenwinkel en praat met Oronwen. Vraag aan de elf de kleren te maken zijn. Oronwen kan ze maken met een bear fur en twee silks. Koop tijdens het wachten een paar rode, blauwe, gele en groene dyes (één van elke kleur is genoeg, maar koop er voor de zekerheid twee)

Praat met de elf als je denkt dat je lang genoeg hebt gewacht. Je krijgt nu je broek terug. Ga naar de bank en pak je koekjes, feather, magic log en soft leather van de bank. Doe je nieuwe pak aan en ga naar West Ardounge. Loop naar de noordoostelijke hoek van de stad en ga het huisje met de mourners binnen. Klim naar beneden bij de trapdoor in het westen van het huisje en vindt de hoofdman. De hoofdman vraagt je om het briefje van de mourner die je gedood hebt. Geef die en hoor zijn verhaal aan door op yes, yes en no te drukken. Hij legt je het verhaal uit, geeft je een sleutel en een broken device. Hij wil dat je de Gnome "breekt" en de schapen van een boer in Ardougne opnieuw verft zodat het lijkt of ze de plague hebben.

GnomeGa naar het volgende kamertje en praat met de gnome. Hij vertelt je per ongeluk dat hij van toad cruchies houdt en daarbij niet gekieteld wil worden. Vertel hem dit en kietel hem met een veer. Doe er wat koekjes bij. Hij geeft toe, hij wil dat ding voor je maken. Hiervoor heeft hij een magic log en soft leather nodig. Geef dit aan hem. Bevrijdt hem en wacht totdat hij klaar is.

Als je de bellows van de Big Chompy Bird Hunting quest nog hebt, kun je ze van de bank halen, als je die niet meer hebt moet je nieuwe halen uit de kist in de grot van Rantz. Ga naar de Feldip Hills, het gebied waar de genoemde quest zich afspeelde. Loop naar het vijvertje met de kikkers. Vul je bellows met een dye en zuig een kikker op. Je hoeft de bellows niet meer met gassen uit het meertje te vullen, je gebruikt namelijk dyes in plaats van die gassen. De kikker wordt nu gekleurd. Doe dit met al je dyes en teleporteer naar Ardounge.

Wandel naar de boerderij van de Sheep Herder quest en verf de schapen. Vul je "bazooka" met de kikker die dezelfde kleur heeft als het schaap (examine het schaap). Kies "Aim and Fire" als attackstijl als je je bazooka draagt. Je kunt nu richten op het schaap. Richt goed en druk op Fire. Alle schapen van dat soort worden nu geverfd. Verf groep 1, 2, 3 en 4. Kijk in de questguide van Sheep Herder als je niet meer weet waar alle schapen zijn.

Schaap

Ga terug naar de hoofdman van de Mourners in het huisje als de schapen geverfd zijn. Hij wil weten wie hen vroeger had vergiftigd. Dat was jij, in de Biohazard quest, maar dat hoeft hij natuurlijk niet te weten. De hoofdman wil ook weten waarmee dat is gebeurd, hoe je dat moet maken en hij wil dat je genoeg poison maakt en gebruikt om veel mensen te vergiftigen. Ga naar Elena van de Biohazard quest en vertel haar je verhaal. Hierna wil ze je helpen. Je moet haar een rotte appel brengen.

Er liggen een heleboel appels in een omheind stukje ten zuiden van Gnome Stronghold en westelijk van het combat trainingskamp van de koning. Pak een barrel en een appel. Breng deze spullen naar Elena.

Na lang testen vertelt ze je dat je spullen nodig hebt. Maak je klaar voor een reis naar de tarplek van de Regicide quest in Tirannwn. Ga terug naar de rotte appel plek en pak nog een barrel. Vul deze barrel met rotte appels en doe dit in de ketel. Je gaat er nu in stampen. Vul het vat met mushed appels.

Apple

en ga naar de plek die zuidelijk van de Elf Tracker van de Regicide quest ligt. Vul hier je barrels en ga met je coal naar de chemist in Rimmington. Maak hier een barrel of Naptha van met de still.

Gebruik de barrels opelkaar en zeef dit met je sieve. Gebruik dit op een range.Als je dit op een vuurtje gebruikt explodeert het en kan het meer dan 50 van je hitpoints halen!

Je krijgt nu twee poedertjes. Stop er één in de graanzak van de General shop in West Ardougne en de andere in een van de graanzakken bij de kerk. Praat nu met de Head Mourner voor je beloning.

Beloning: 25.000 Thieving en 25.000 Hitpoints xp.

Quest points: 2

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Mourning's Ends Part II

Over deze pagina

Met dank aan Stefhan5 voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittannië
© Lunagang 2004 - 2019

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.