Lunagang

Misthalin Mystery

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Lengte: Kort

Startpunt: Praat met Abigale of Hewey ten zuiden van Lumbrigde, tussen het moeras en de visplaatsen.

Alleen voor members: Nee

Eisen: Geen

Benodigde spullen: Een bucket, tinderbox en een knife. Alles is te krijgen tijdens de quest.


Deze quest heeft ook een korte beschrijving. Klik hier om deze te zien.

Deze quest is hetzelfde als het halloweenevenement van 2016. Ditmaal hoef je niet je spullen te banken om op het eiland te komen.

Start

Abigale vraagt je om je hulp nadat haar vriend is aangevallen door een onbekend persoon op een eiland hier ver vandaan tijdens een feestje. Ze vertelt je dat ze op het nippertje is ontsnapt en niet wil dat al haar vrienden niet hezelfde lot ondergaan. Accepteer de quest en ga vervolgens naar het zuiden waar je een roeiboot ziet. Gebruik deze.

In het zuiden is de boot

Eenmaal op het eiland aangekomen loop je naar het noorden en kom je bij de hoofdingang. Deze zit op slot. Ga naar het westen en pak de bucket naast de fontein op. Loop vervolgens naar het noorden om een filmpje te zien hoe Sid wordt vermoord door de mysterieuze dader.

Gebruik na het filmpje de emmer op de regenton en doorzoek deze. Je vindt de sleutel voor de hoofdingang. Loop terug naar de hoofdingang en ga het huis binnen. Pak de knife van de tafel en loop naar het noorden. Hier is een deur met een roze klink. Als je probeert de deur te openen, start er een nieuw filmpje en krijg je te zien hoe Tayten wordt vermoord. De dader schuift een briefje onder de deur door waar een raadsel op staat. Lees dit.

Locatie schilderij

Eerste raadsel

De oplossing van dit raadsel is in de kamer ten zuidwesten van de roze deur. In het noordoosten van deze kamer hangt een schilderij aan de muur. Gebruik hier je knife op en doorzoek deze. Je vindt een ruby key. Ga nu twee kamers naar het oosten en pak een tinderbox van het rek. Aan de oostkant van de kamer zie je een ton met explosieven erin. Echter is het lont te vochtig om er iets mee te kunnen doen. Steek de vier setjes van kaarsen aan in deze kamer om het lont droog te maken. Steek het vervolgens aan met je tinderbox en loop naar de kamer in het noorden om de muur op te blazen.

Klim over de beschadigde muur en loop vervolgens langs het hek naar het noorden en vervolgens naar het westen om een nieuw filmpje te starten. Lacey is vastgebonden door de dader en krijgt een quizvraag voorgeschoteld om in leven te blijven. Je poppetje zal hier proberen tussen te komen en op je scherm verschijnt een menu met antwoorden. Het maakt niet uit of je het juiste antwoord kiest of niet, vanwege het hinderen doodt de dader Lacey toch. Vervolgens legt de dader een nieuw briefje met een raadsel voor je klaar. Lees dit.

Locatie piano

Tweede raadsel

De cryptische hint die op het briefje staat heeft te maken met de piano die iets ten zuidoosten staat. De dader wil je dood hebben, dus speel op de piano de letters D, E, A en D (dead). Doorzoek vervolgens de piano en je vindt een emerald key. Deze kun je gebruiken ten westen van de roze deur van eerder. Loop dus terug, klim over de muur en open de groene deur.

Loop naar het noorden en probeer de deur aan de westkant te openen. Opnieuw verschijnt er een filmpje waarin Mandy wordt gedood door de dader. Ook zal hij je een nieuw briefje onder de deur door schuiven. Lees dit, zoals gebruikelijk.

Locatie haard

Derde raadsel

Als je elke eerste letter van de zinnen in dit raadsel neemt krijg je "hearth", waar de haard mee wordt bedoeld. Deze vind je in de kamer waar je geschuild hebt voor het opblazen van de muur. Ga dus terug richting de hoofdingang, de oostelijke kamer en vervolgens de noordelijke kamer in. Hier staat een haard die uitstaat. Gebruik je knife hierop. Er verschijnt een menu waar je edelstenen in de juiste volgorde moet invoeren. Hiermee wordt elke laatste letter van de zinnen in het raadsel bedoeld. Voer de edelstenen in deze volgorde in: sapphire, diamond, zenyte, emerald, onyx en vervolgens ruby ("sdzeor"). Doorzoek de haard voor een sapphire key.

De blauwe deur is in het westen van de kamer met de schilderijen. Hier zit de eindbaas. Je hebt hier geen armour, wapens of food voor nodig. Loop naar de deur en ga de kamer in. Een filmpje start en het gevecht begint.

Kasten waarin dader zich kan verschuilen

Het gevecht

De dader zal zich opnieuw in de kasten verschuilen, zoals bij de moorden. Er zijn in totaal vier kasten. Hij zal vanuit hier een mes naar je gooien. De messen moet je terugkaatsen met behulp van de spiegel die in de kamer staat. Verschuif de spiegel zodat deze recht tegenover de kast staat waar een soort zwarte schaduw vanaf komt. Vanuit hier zal de dader het volgende mes gooien. Let op: de tijd die je krijgt is relatief kort en de ruimte waarin je de spiegel kan bewegen is klein. Als je de dader raakt verschijnt er een levensbalk en een hit. Herhaal dat drie keer en de dader geeft zich over.

Ontmaskering

De dader maakt zich bekend en blijkt Abigale te zijn! Ze is het zat dat de gewone avonturier als jij altijd maar in de spotlights staat en zij niet, terwijl ze ook anderen helpt. Kort hierna komt er ook een tweede dader tevoorschijn: het is haar vriend Hewey. Abigale is egoïstisch en neemt alle roem voor haarzelf, terwijl Hewey zegt dat ze het gezamenlijk hebben gedaan. Als reactie hierop doodt Abigale in boosheid haar vriend. Ze barst uit in tranen. Nu zie jij de kans om het mes te pakken en Abigale aan te vallen. Doe dit.

Praat met Mandy

Probeer vervolgens te ontsnappen. Abigale probeert jou nog te vermoorden, maar Mandy komt uit een kast en vermoordt haar. Ze zegt dat ze de aanval van de daders heeft overleefd omdat ze dextrocardia heeft: haar hart zit aan de andere kant van het lichaam. Toch voelt ze zich nog zwak door de steek en zegt dat ze je buiten opwacht. Ga het huis uit en praat met haar. Gefeliciteerd; de quest is klaar!

Beloning: 600 Crafting xp. Een uncut sapphire, emerald en ruby.

Quest points: 1

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Geen


Extra informatie

Als je de quest op de dag van vrijkomen gedaan hebt, kan het zijn dat je niet de 600 xp in Crafting hebt gekregen. Je kunt dan met Mandy praten buiten het huis om deze alsnog te ontvangen.

Over deze pagina

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittannië
© Lunagang 2004 - 2018

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.