Lunagang

Horror from the Deep

Moeilijkheidsgraad: Moeilijk

Lengte: Kort

Startpunt: De vuurtoren ten westen van Rellekka. Praat met Larrissa.

Kaartje

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet Bar Crawl Card hebben voltooid. Je hebt ook 35 Agility nodig. Je moet 2 monsters van level 100 verslaan. Agility kun je boosten met een Summer pie.

Benodigde spullen: 60 steel nails, 2 planken, 1 molten glass, tinderbox, 1 water, air, earth en fire rune, 1 arrow (maakt niet uit welke zolang het maar geen ogre is), 1 swamp tar (swamp paste werkt niet), een hamer, een zwaard (je krijgt hem niet meer terug, dus neem steel of slechter). Een ring of recoil, prayer potions, een superset, poison wapen en sharks zijn erg handig om de monsters te verslaan. Het is slim om genoeg spreuken voor alle elemental spells (air, earth, water en fire) mee te nemen voor de Dagannoth mother.


Nadat je met Larrissa hebt gepraat, moet je van Larrissa een brug repareren. Zo kan er weer naar de vuurtoren worden gegaan. De brug is ten oosten van de vuurtoren. Doe je 2 planken erop en timmer ze vast met je nails. Praat weer met Larrissa. Nu moet je een sleutel halen.

Loop vanaf de vuurtoren naar het zuiden van de vuurtoren en ga over de stenen in het water. Ga naar binnen bij de Barbarian Outpost en ga door de pipe. Praat met Gunnjorn en vraag om de sleutel van de vuurtoren.

Spring weer over de stenen en betreed de vuurtoren, dat kan nu door je sleutel. Ga de ladder die je ziet op en doorzoek de boekenkast voor drie boeken. Lees ze. Ga nu helemaal naar het bovenste punt van de vuurtoren en doe je swamp tar op het lighting mechanism. Steek het aan met je tinderbox en doe je molten glass er bij. Praat nu weer met Larrissa.

Klauter de ladder af en doe je arrow, sword en de runes op de strange wall. Ga er dan door. Teleporteer nu weg en maak je klaar voor het gevecht met Dagannoth baby en Dagannoth mother.

Ga door de deur en praat met Jossik. Nu komt Dagannoth baby aangewandeld. Dood het beest, het is handig om je special attack te bewaren voor het tweede monster. Als het dood is komt Dagannoth mother. Dit monster verandert steeds van kleur en van combat stijl. Je kunt alleen raak slaan als je de goede aanvalsstijl op bij de juiste kleur gebruikt. Je moet deze verschillende vechtstijlen gebruiken op deze kleur:

Oranje: Melee
Groen: Ranged
Rood: Fire spells
Bruin: Earth spells
Blauw: Water spells
Wit: Air spells

De Daganoth Mother is immuun tegen poison en healt weer als je haar niet aan valt. Probeer dus steeds door te gaan. Een safe spot is tussen de twee stenen te vinden, maar dan moet je het monster wel precies achter de stenen zien te krijgen.

Als je de monsters dood hebt, wordt je vanzelf uit de kamer geteleporteerd. Je hebt nu de quest af. Als je naar boven gaat en met Jossik praat, kun je een boek kiezen. Je moet dan zeggen wat je denkt wat er op de kist staat en je krijgt het boek van die god. Zie prayer voor meer informatie over dit boek

Beloning: 4.663 Magic, 4.663 Ranged en 4.663 Strength xp. Je krijgt een damaged prayerbook van Saradomin, Guthix of Zamorak naar keuze. Zie de guide van de Prayer skill voor meer informatie over deze boeken. Je kunt het boek terug krijgen als je hem verliest, met alle pagina's er in die je daarvoor al had verzameld

Quest points: 2

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Recipe for Disaster - Gevechten met de Culinaromancer

Over deze pagina

Geschreven door Poekies, met dank aan Culemborg NL, Dolohov en King Adri8 voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittanniƫ
© Lunagang 2004 - 2019

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.