Lunagang

The Grand Tree

Moeilijkheidsgraad: Moeilijk

Lengte: Lang

Startpunt: Praat met King Narnode Shareen op de begane grond van de grote boom in het noorden van Gnome Stronghold.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je hebt 25 Agility nodig. Je moet een demon van level 172 kunnen doden. Er is een safespot voor Magic, Ranged of een halberd.

Benodigde spullen: 30 gp voor het schip van Brimhaven naar Ardougne of teleporteerrunes. 1.000 gp extra als je niet behulpzaam bent


King Shareen vertelt dat de boom ziek is. Als de boom doodgaat, betekent dat het einde voor de gnomes in Gnome Stronghold, dus is het noodzaak dat de boom weer snel beter wordt. King Shareen stuurt je naar de wijze gnome Hazelmare, misschien weet hij wat er met de boom aan de hand is. De koning geeft je een stukje van het schors van de boom mee en een boek met de oude taal van de gnomes.

Koning

Ga naar het oosten van Yanille (ten zuiden van Ardougne) en loop het schiereiland dat je tegen komt. Wandel over de bruggen, totdat je op het grootste eiland komt. Hier staat een huisje. Klim naar boven en zoek Hazelmere.

Locatie Hazelmere

Als je hem aanspreekt zul je hem niet verstaan: hij is nog een van de weinige gnomes die alleen nog maar de taal van de gnomes spreekt. Hij geeft je wel een briefje. Dit briefje is geschreven in de oude gnomentaal. Je kunt het met het boek dat je hebt ontcijferen, maar je bent natuurlijk lui en wil meteen de vertaling: "A man came to me with the king's seal, I gave the man Daconia Rocks, and Daconia Rocks will kill the tree"

Ga terug naar Gnome Stronghold en praat weer met King Narnode Shareen. Je kunt kiezen uit een paar zinnetjes, maar de zin van de boodschap staat er niet tussen. Kies daarom de optie "None of these." Klik de zinnen aan die Hazelmere zei. De woorden staan hierboven. Je moet nu naar Glough. Hij is in een huisje ten zuidoosten van de boom. Ga de ladders op en zoek hem.

Locatie Glough en Anita

Glough stuurt je terug naar de koning. Praat met hem en ga naar de bovenkant van de boom. Daar is Charlie in de gevangenis. Voer een gesprekje en ga terug naar het huis van Glough. Steel hier zijn dagboek uit het kastje en praat met Glough, hij laat je arresteren. Gelukkig redt de koning je en heb je een gesprek met hem. Praat hierna weer met Charlie. Charlie vertelt je over de scheepswerf op Karamja en dat je daar met de Gnome Glider heen kunt vliegen. Doe dat dus, de Gnome Pilot is op dezelfde verdieping als de gevangenis van Charlie.

Charlie

Loop als je op Karamja bent naar het oosten, totdat je een hek ziet. Als je er door probeert te gaan, word je tegen gehouden door een guard. Zeg hem dat Glough je gestuurd heeft. Het wachtwoord is "Ka-Lu-Min". Vind nu de foreman, die is aan het einde van de zuidelijkste pier. Praat met hem.

Kaart shipyard

De Foreman neemt je mee naar zijn kantoor. Beantwoord de vragen. Het maakt niet uit als je ze fout beantwoordt, je kunt hem ook gewoon doden. Als je de vragen goed wilt antwoorden, selecteer dan de volgende antwoorden op zijn vragen.

Ga met het briefje terug naar de Gnome Stronghold. De Glider is gecrasht, dus daarmee kun je niet meer. Ga dus weer via Brimhaven en Ardougne naar de Grand Tree.

Je kunt niet meer door de poort, dat heeft Glough verboden. Gelukkig is er een gnome met een kar die Femi heet, ze zal je naar binnen smokkelen als je haar even helpt met de kratten. Als je haar niet helpt met de kratten, kost het je 1000 gp als je binnen gesmokkeld wil worden. Praat dus met haar en ga dan naar de koning.

Vertel de koning dat Glough een slecht mannetje is. Hij gelooft je niet, hij denkt nu dat je het helemaal fout hebt. Ga weer naar Charlie bovenin de boom. Misschien weet hij nog wat om het te bewijzen. Dat weet hij: je moet nu een kist openmaken in het huis van Glough. De kist heeft een slot en de sleutel is ondergebracht bij zijn vriendin Anita. Die woont bij het moeras, de tweede ladder westelijk er van. Kijk op de plattegrond van het gebied rond de Grand Tree een stukje hierboven voor de precieze locatie.

Praat met Anita en ze geeft je de sleutel. Ga terug naar het huis van Glough en open de kist in zijn huis. Je krijgt invasieplannen.

Kist

Ga met de invasieplannen naar de koning. Hij vertelt je dat hij het huis van Glough heeft laten onderzoeken, maar er zijn alleen wat takjes gevonden. Hij geeft je die. Bewaar ze goed!

Maak je nu klaar voor het gevecht. Je kunt wapens en magie gebruiken op de demon. Je moet de takjes bij je hebben.

tuzo.pngGa nu naar het huis van Glough huis en beklim de boom die aan het oosten staat (eerst zijn huis in en dan beklimmen). Dit kun je alleen als je 25 Agility bent. Doe de stokjes op de Pillar's in deze volgorde:

De deur opent nu. Ga naar binnen en je hebt een gesprekje met Glough. Dood zijn "kleine vriendje" van level 172. Let wel op! Je moet de demon minimaal binnen 5 minuten gedood hebben, anders zal hij verdwijnen en moet je het opnieuw proberen!. Tijdens het gevecht kun je niet weer via de trap waar je vandaan komt naar boven. De trap is gebroken, dus als je tijdens het gevecht geen eten, arrows of runes meer hebt, moet je via het uiteinde van de grot verder! Je kunt veilig magic, ranged of een halberd gebruiken als je een stukje verder de grot inloopt tot de eerste versmalling. Als je tijdens het gevecht weg of doodgaat, kun je weer via Gloughs huis naar binnen.

Demon

Loop als je de demon verslagen hebt de grot in, totdat je de koning tegen komt. Je zegt dat je de Daconia stenen hebt gevonden. Hij gaat ook kijken met zijn wachters. Er is nog één steen verborgen. Zoek in de hele grot onder de wortels, totdat je de steen vindt. De locatie is voor iedereen anders.

Steen

Ga terug naar de koning als je de steen gevonden hebt. Hij zal je belonen.

Beloning: 18.400 Attack, 7.900 Agility en 2.150 Magic xp. Je kunt nu een geheime mijn betreden en Gnome Gliders gebruiken om door RuneScape te vliegen. Ook heb je de beschikking over de spirit tree in de Gnome Stronghold. Als je 37 agility hebt, kan je de shortcut tussen Barbarian Outpost en The Grand Tree gebruiken.

Quest points: 5

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: The Eyes of Glouphrie, Monkey Madness, Rag and Bone Man - Wishlist

Over deze pagina

Met dank aan Happy Joy, Julian, KriZ, NLDylan, TheRealTrap en gilles voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittannië
© Lunagang 2004 - 2018

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.