Lunagang

Big Chompy Bird Hunting

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Lengte: Kort

Startpunt: In het oosten van Feldip Hills, de bergen zuidoostelijk van Yanille. Praat met Rantz.

Startpunt

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je hebt 5 Fletching, 30 Cooking en 30 Ranged nodig. Je moet level 64 (level 25 als je ver wilt lopen) wolven kunnen doden en langs Ogres van level 70 kunnen lopen.

Benodigde spullen: Axe voor woodcutting, feathers (rond de 80), ongeveer 10 wolf bones, knife, chisel, wapen en armour om je tegen wolven te beschermen. De wolven die je tijdens de quest tegenkomt zijn level 64. Je kunt de wolf bones ook van wolven op de White Wolf Mountain krijgen. Deze wolven zijn level 25.


Rantz heeft honger en wil een Chompy. Je moet wat pijlen voor hem maken, zodat hij kan jagen. Hij heeft speciale pijlen nodig. Zuid van Rantz zijn een paar Achey trees, hak er ongeveer 5 om. Gebruik deze logs op je knife, je krijgt nu arrow shafts van Achey hout. Doe hier veren aan, op dezelfde manier als met fletching.

Nu heb je de arrowheads nodig. Deze kun je maken door wolf bones op een chisel te gebruiken. Verder naar het zuiden van Rantz zijn wolven van level 64, maar je kunt ook een heel eind lopen naar White Wolf Mountian en daar wolven van level 25 doden. Maak van hun botten pijlen. Rantz wil er zes, maar jij hebt er zelf ook nog een paar nodig voor de quest, dus maak er een paar extra.

Fletch nu je de heads aan je headless arrows, je krijgt Ogre Arrows. Breng er zes naar Rantz en houd de rest zelf. Rantz vertelt je over de padden, waar zijn zonen Bugs en Fycie en de chompies zo van houden. Stel alle vragen aan Rantz, anders kun je niet verder. Ga naar het noorden en loop de grot in. Praat met daar met Bugs en Fycie, zij vertellen je dat ze de padden opzuigen met een blaasbalg (bellows). De blaasbalg heeft hun vader opgesloten in een kist. Duw de stenen van de kist en pak de bellows.

Kist

Bij de wolven in het zuiden is een moeras met de padden. Probeer je bellows op een pad (toad) te gebruiken, de lucht is te dun. Gebruik de blaasbalg op de bubbels in het moeras aan de zuidelijke kant van het plasje. Zuig drie padden, daarna zijn je bellows leeg en moet je weer nieuwe lucht uit het moeras halen. Je kunt niet meer dan drie padden tegelijk meenemen.

Opzuigen

Laat de padden aan Rantz zien, hij laat je een plek zien waar je kunt jagen op de chompies. Ga er heen en leg er een pad neer. Loop een klein eindje van de plaats weg en wacht totdat er een chompy bird langs komt. Je kunt deze niet aanvallen en Rantz schiet mis. Probeer de boog van hem te krijgen zodat jij het kunt proberen, maar hij denkt dat je te slap bent. Zeur door en je krijgt zijn boog.

Leg weer een kikker neer en draag de arrows en bow. Ga weer kijken op een afstandje en dood de chompy .Pluk deze kaal en pak de raw chompy op. Deze moet je voor Rantz koken. Hij vraagt je ook om de kinderen te vragen wat ze op hun deel van chompy willen. Ga dus weer de grot in en vraag wat de kinderen willen.

Je moet nu de ingrediënten verzamelen. Uien kun je ten het westen van het moerasje plukken. Daar zijn wat ogres en een vuurtje. Hier ligt ook een tomaat, op een stoeltje. Ten westen van deze plaats kun je een cabbage plukken, in het westen liggen doogle leaves. Equa leaves liggen ten zuidoosten van de plek waar je de chompy hebt gedood. Daar groeien ook potatos en kun je eventueel ook een cabbage pakken.

Gebruik de raw chompy op het vuur met de spit in het noorden van Rantz, je krijgt nu een cooked chompy. Breng deze naar Rantz voor je beloning.

Beloning: 1.470 Cooking, 735 Ranged en 262 Fletching xp. Een ogre bow, je kunt ogre arrows maken en chompies koken.

Rantz zal je als je nog meer chompies vangt belonen met een hoed. Kijk voor meer informatie in de Chompy Bird Hunting guide

Quest points: 2

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Mourning's Ends Part I, Zogre flesh eaters, Recipe for Disaster - Lumbridge Guide, Recipe for Disaster - Skrach Uglogwee

Over deze pagina

Met dank aan erfmsweq2 en zerk m e r k voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittannië
© Lunagang 2004 - 2019

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.